Bäst i test

Övervakningskamera bäst i test – Topp 5 bästa

Test av 5 Övervakningskameror vilken är vinnaren? – 2021

Vill du göra ditt hem säkrare och känna dig mer trygg? I det här testet genomgår vi några av de bästa övervakningskamerorna på marknaden idag och går igenom vad du bör tänka på innan ett köp, läs vidare för ta del av hela testet!

Alexandra Eriksson

Alexandra Eriksson

Copywriter


1

Arlo Pro 3 – Bäst i test

Arlo Pro 3
Fördelar
 • Tre trådlösa 2K-kameror ingår
 • Stödjer tvåvägskommunikation
 • Bred synvinkel (160 grader) med 12x zoom
Nackdelar
 • Relativt kort batteritid
 • Ett dyrare alternativ

Produktrecension

Arlo Pro 3 är en kvalitetskamera som erbjuder smidig och säker övervakning av hemmet, både invärtes och utvärtes. Här får du tre trådlösa kameror och en basstation som du enkelt ansluter till din router. Via appen streamar du enkelt övervakningen och får notiser vid rörelse.

Är extremt bra bildkvalitet viktigt för dig kan Arlo Pro vara ett bra val. Dessa kameror filmar nämligen i HDR med 2K-upplösning och erbjuder dessutom mörkerseende i färg samt automatisk zoomning.

Stilren design och hög hållbarhet

Arlo Pro 3 är både ett funktionellt och stilrent hemövervakningssystem med tre kameror som är kopplade till en central basenhet. Basenheten kommunicerar med alla kameror samtidigt och kopplas i sin tur till hemmets wi-fi.

Kamerorna har en diskret design och drivs av uppladdningsbara batterier, vilket gör dem helt trådlösa. Därmed kan du själv välja om du vill montera kamerorna med medföljande magnetiska fästet eller om du bara vill placera dem på en plan yta.

Kamerorna kan användas både inomhus och utomhus, tack vare deras IP65-certifiering. Detta innebär att de tål det mesta det svenska klimatet har att komma med, från regn och vind till kyla och även värme. Lägsta temperatur kamerorna klarar är -20 grader och högsta är 45 grader.

Filmar i 2K-upplösning

När du köper Arlo Pro 3 ingår en basstation och tre trådlösa kameror som alla filmar i 2K HDR (2560p). Kameran filmar i färg, även på natten, vilket ger dig extra bra mörkerseende med fler detaljer som gör att du enklare kan upptäcka inkräktare.

Arlo Pro 3 erbjuder dessutom en extra bred synvinkel på 160 grader samt 12x zoom, vilket kan jämföras med TP-Link KC200s 130 graders synvinkel och 8x zoom.

Medan TP-Link KC200 är utrustad med en siren för att skrämma bort obehöriga har Arlo Pro 3 istället en inbyggd spotlight som aktiveras när kameran känner av rörelser i mörkret. Bortsett från att detta kan vara avskräckande hjälper lampan även kameran att få en ännu bättre bild. 

App med många funktioner

Likt många andra övervakningskameror har Arlo Pro 3 en tillhörande app – Arlo. Genom att koppla ditt övervakningssystem till appen kan du dels strömma övervakningar i realtid, men också utnyttja en rad olika funktioner

Du kan till exempel ställa in specifika zoner som gör att kamerorna håller extra koll på utvalda områden. Du kan även få notiser när Arlo Pro 3 upptäcker ett ljud eller rörelse och Look Back-funktionen ger dig dessutom en snabb repris av vad kameran filmat.

Kameran stödjer dessutom tvåvägskommunikation, vilket innebär att du kan kommunicera med personer utanför huset direkt via appen. Du kan till exempel ta emot leveranser, berätta för gäster vart extranyckeln finns eller prata med ditt husdjur eller barn.

Vad gäller lagring sparar Arlo Pro 3 kamerornas inspelningar i upp till 30 dagar, vilket är mycket generöst. Sist men inte minst är Arlo Pro 3 kompatibel med både Amazon Alexa, Google Assitant och Apple Watch, vilket gör den till ett utmärkt komplement för ett smart hem.

Specifikationer:
Antal kameror
Användningsområde
Nätverksanslutning
Trådlös nätverksstandard(IEEE 802.11)
2 st
Utomhus,inomhus
Ethernet Wi-Fi
802.11b, 802.11g, 802.11n (Wi-Fi 4)

Summering

9.3Omdöme
Arlo Pro 3 – Förstklassig hemövervakningssystem

Är du ute efter ett förstklassigt hemövervakningssystem kan Arlo Pro 3 vara det perfekta alternativet. Här får du med tre trådlösa 2K-kameror och en basstation som ger dig utmärkt övervakning, natt som dag. Det finns dock vissa nackdelar som kan vara bra att ta hänsyn till. Framför allt är detta en övervakningskamera med en rejäl prislapp. Dessutom kunde batterikapaciteten vara bättre – idag ligger den på mellan 3 – 6 månader medan andra modeller erbjuder upp till 1 års batteritid.


2
Fördelar
 • Filmar i HD-kvalitet (1080p)
 • Upp till 10 m mörkerseende
 • Inbyggd siren och mikrofon
 • Kräver ingen basstation
Nackdelar
 • Sirenen kunde låtit högre
 • Inget stöd för MicroSD-kort

Produktrecension

TP-link Kasa Cam KC200 är en effektiv övervakningskamera för utomhusbruk som håller ett öga på din omgivning. Övervakningskameran filmar i HD-kvalitet och har utmärkt mörkerseende.

Med appen Kasa kan du dessutom streama övervakningen live direkt i din mobila enhet. Är du ute efter en pålitlig övervakningskamera med wi-fi kan detta vara ett utmärkt alternativ.

Anpassad för tuffa klimat

TP-Link KC200 är som tidigare nämnt en övervakningskamera för utomhusbruk, men den kan även användas inomhus, till exempel som babyvakt. Eftersom kameran är IP65-certifierad klarar den både damm, regn och kyla (ända ner till hela -20 grader).

Du monterar kamerans runda stativ enkelt på underlaget, exempelvis husväggen eller på taket. Därefter klickar du bara dit den runda kameran som sitter fast med hjälp av magneter. Måtten för hela enheten är 7,35 x 7,4 x 8,6 cm.

Utmärkt bildkvalitet och inbyggd siren

Trots dess kompakta storlek erbjuder TP-Link KC200 utmärkt bildkvalitet, vilket gör det betydligt enklare att upptäcka inkräktare. Övervakningskameran filmar i HD-kvalitet (1920×1080) med 30 fps och har en synvinkel på 130 grader.

Modellen har även 8x digital zoom och 12 infraröda LED-lampor som erbjuder ett utmärkt mörkerseende. Även i totalt mörker kan TP-Link KC200 se upp till 10 meter framför sig. I mörker är inspelningen svartvit, men under dagtid är den i färg.

Den inbyggda sirenen är en intressant detalj som gör att kameran ger ifrån sig ett högt ljud (upp till 80 dB) för att skrämma bort inkräktare. Du väljer själv om du vill att den ska starta vid automatisk rörelse eller om du vill aktivera den manuellt via appen.

Molnlagring och appstyrning

Genom att ladda ner appen Kasa till din smartphone eller surfplatta kan du lagra inspelningar, men också streama övervakningar live. Appen är kostnadsfri att ladda ner och du ansluter din övervakningskamera enkelt via wi-fi.

Via appen kan du till exempel ställa in specifika zoner som kameran ska fokusera på. Du kan även schemalägga när kameran ska filma under dagen samt om den bara ska spela in ljud, video eller både och.

Eftersom TP-Link KC200 har en inbyggd mikrofon och högtalare kan du dessutom föra samtal med personer utanför bostaden direkt via appen. Av denna anledning passar kameran även utmärkt som babymonitor.  

Ytterligare en fördel är att du kan lagra inspelningar kostnadsfritt i 48 timmar på TP-links servrar. Vill du spara filmerna ännu längre kommer du emellertid att behöva uppgradera abonnemanget mot en viss kostnad.

Sist men inte minst kan du koppla din TP-Link KC200 till hemmets röstassistent, till exempel Google Assistant eller Amazon Alexa.

Specifikationer:
Ljudnivå
Kapacitet – behållare
Wi-Fi connected
Batteri Maxtid
Timer-funktion
Antal sidoborstar
58 dB(A)
0.48 liter
Ja
150 minuter
Ja
1

Summering

9Omdöme
TP-Link KC200 – Högkvalitativ övervakningskamera med många smarta finesser

TP-Link KC200 är en högkvalitativ övervakningskamera med många smarta finesser. Bortsett från att filma i HD-kvalitet presterar kameran även utmärkt i mörker och den kan dessutom spela upp ett högt sirenljud för att skrämma iväg obehöriga. De enda nackdelarna vi kan hitta med denna modell är sirenen kunde varit en aning högre. Vi hade dessutom önskat oss bättre lagringsmöjligheter, till exempel via MicroSD-kort.


3

Netatmo Presence – Budgetvalet

Netatmo Presence
Fördelar
 • Intelligent övervakningskamera
 • Filmar i HD-kvalitet
 • Presterar bra i mörker
 • Användarvänlig app med många funktioner
Nackdelar
 • Stödjer inte tvåvägskommunikation
 • Något dyr

Produktrecension

Netatmo Presence fungerar dels som en övervakningskamera, men också som en rörelseaktiverad lampa med rejäl ljusstyrka. Modellen är endast anpassad för utomhusbruk och tillåter dig att logga både personer och bilar som varit i närheten av din bostad.

Bortsett från högupplöst bildkvalitet, utmärkt mörkerseende och appstyrning erbjuder övervakningskameran dessutom utmärkta lagringsmöjligheter. Du kan dels använda ett MicroSD-kort, men du kan även ansluta enheten till Dropbox eller din egen FTP. 

Anpassad för utomhusbruk

Netatmo Presence liknar mer en utomhuslampa med sin kantiga form och svarta färg, men detta är naturligtvis ingen tillfällighet. Designen är väl genomtänkt för att inte omedelbart föra tankarna till en traditionell övervakningskamera.

I och med att Netatmo Presence är en kamera avsett för utomhusbruk kan du vara säker på att den är helt vädertålig. Dess bastanta konstruktion klarar regn och blåst såväl som kyla, men däremot behöver du se till att sladdarna är skyddade från väderpåfrestningar.

Utmärkt bildkvalitet – även i mörker

Vad gäller bildkvalitet kommer du inte att bli besviken – Netatmo Presence filmar nämligen i HD-kvalitet (1080p). Även om kvaliteten kanske inte riktigt mäter sig med kvalitetskameror som Arlo Pro 3, är den ändå tillräcklig för de flesta hem.

Kameran filmar även utmärkt i mörker och här har du två olika alternativ. Antingen kan du använda dig av Presences infraröda lampor för mörkerseende eller så kan du ha strålkastaren påslagen.

En intressant detalj är att Netatmo Presence lär sig att känna igen föremål, till exempel nummerplåtar på bilar, men även människor och djur. Funktionen fungerar oftast optimalt under dagtid, men Presence kan ha svårt att skilja på föremål i mörker. Ibland kan till exempel blåsande träd aktivera strålkastaren.

Många intelligenta funktioner

Via appen Netatmo Security, som du enkelt och kostnadsfritt laddar ner till din smartphone, kan du bland annat live-streama det kameran ser, i förhållandevis bra bildkvalitet dessutom. Detta kan du självklart göra vart du än befinner dig i världen.

Du kan även ställa in specifika områden du vill att kameran främst ska täcka, till exempel garageuppfarten, och om kameran registrerar rörelser kommer du att informeras om detta via en notis.

Sist men inte minst är Netatmo Presence kompatibel med Apple HomeKit och Google Assistant, vilket gör det möjligt för dig att kontrollera alla smarta enheter från ett och samma ställe.

Kostnadsfri lagring

Något som får Netatmo Presence att sticka ut i mängden är dess lagringsmöjligheter. Istället för att betala dyra abonnemangskostnader för molnbaserad lagring kan du nämligen använda dig av ett traditionellt MicroSD-kort som du stoppar in i själva enheten.

Du kan även använda dig av en egen FTP eller Dropbox om du hellre vill det. Med andra ord får du helt kostnadsfri lagring som tillåter dig att gå tillbaka till tidigare inspelningar och spara ner dem vid behov.

Specifikationer:
Antal kameror
Användningsområde
Max upplösning (Video)
Nätverksanslutning
1 st
Utomhus
1920×1080
150
Wi-Fi

Summering

8.5Omdöme
Netatmo Presence – Intelligent övervakningskamera för utomhusbruk

Netatmo Presence är en intelligent övervakningskamera för utomhusbruk som är förklädd till en utomhuslampa. Kameran erbjuder en utmärkt bildkvalitet, även i mörker, och kan lära sig att känna igen både människor och objekt. Det enda som ger denna modell några minuspoäng är dess relativt höga pris och det faktum att den inte stödjer tvåvägskommunikation. I övrigt är Netatmo Presence helt klart en övervakningskamera av rang


4

Nest Cam Outdoor

Nest Cam Outdoor
Fördelar
 • Högupplöst HD-kamera
 • Enkel installation
 • Presterar utmärkt i mörker
 • PositiveErbjuder tvåvägskommunkiation
Nackdelar
 • Nest Aware ingår inte, utan måste köpas till
 • Saknar lokala lagringsmöjligheter

Produktrecension

Google Nest Cam Outdoor är en pålitlig övervakningskamera som, vilket namnet antyder, är anpassad för utomhusbruk. Enheten tål alla väder och filmar sin omgivning i HD-kvalitet och den tillhörande appen erbjuder övervakning dygnet runt.

Oavsett om du vill känna dig extra trygg i vardagen eller när du är på resande fot kan Nest Cam Outdoor vara ett bra alternativ. Med Nest Aware kan kameran dessutom lära sig känna igen ansikten, ge dig varningar och spara inspelningar i upp till 30 dagar.

Högkvalitativ HD-kamera för utomhusbruk

Nest Cam Outdoor är en övervakningskamera anpassad för att vara utomhus. Dess IP65-certifiering gör att den klarar damm såväl som regn, blåst samt höga och låga temperaturer (från -20 till 40 grader).

Kamerans fäste är enkelt att montera på väggen och själva kameran klickar du dit med hjälp av magneter. Enheten drivs av en strömkabel med strömadapter, vilket innebär att du inte behöver tänka på att byta batterier med jämna mellanrum.

Vad gäller bildkvalitet filmar Nest Cam Outdoor i Full HD 1080p som ger dig en tydlig och detaljrik översikt över det som pågår utanför. Kameran har dessutom en 8x digital zoom och ett synfält på 130 grader (precis som TP-link Kasa Cam KC200).

Nattläge och rörelsesensor

Likt övriga övervakningskameror är Nest Cam Outdoor utrustad med ett nattläge i svartvitt. Nattläget använder åtta infraröda LED-sensorer och kastar ett jämnt ljus över hela synfältet. På så sätt kan kameran enklare uppfatta rörelser, även i totalt mörker.

Tillsammans med kamerans intelligenta rörelsesensor kommer enheten att meddela dig så fort den registrerar en rörelse, dag som natt. Du kommer då att få en notis direkt i din app som meddelar dig om aktiviteten.

Tillsammans med kamerans intelligenta rörelsesensor kommer enheten att meddela dig så fort den registrerar en rörelse, dag som natt. Du kommer då att få en notis direkt i din app som meddelar dig om aktiviteten.

Smidig övervakning via app

För att installera Nest Cam Outdoor ansluter du enheten till hemmets wi-fi. För att kunna streama det kameran ser i realtid behöver du ladda ner appen Nest som är gratis, både för iOS och Android.

Appen erbjuder smidig övervakning dygnet runt, direkt via din mobila enhet. Här kan se vad din kamera ser i realtid, sätta på och stänga av kameran samt bläddra bland lagrade inspelningar.

Via systemet Nest Aware (som tyvärr inte ingår utan måste köpas till separat) blir din Nest Cam Outdoor ännu smartare. Den kan dels lära sig att känna igen ansikten, ge dig intelligenta varningar om det dyker upp en obekant person på din tomt och övervaka specifika områden extra noggrant.

Erbjuder tvåvägskommunikation

Ytterligare en fördel med Nest Cam Outdoor är att den har en inbyggd mikrofon och högtalare. Detta innebär att du kan kommunicera med personen på andra sidan kameran direkt via din mobiltelefon eller surfplatta.

Denna funktion är extra förmånlig om du till exempel ska ta emot en leverans eller släppa in en gäst när du inte är hemma. Självklart kan du även använda mikrofonen för att avskräcka potentiella inkräktare.

Specifikationer:
Antal kameror
Användningsområde
Max upplösning (Video)
Trådlös nätverkstandard (IEEE 802.11)
1 st
Utomhus, Inomhus
1920×1080
802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n (Wi-Fi 4)

Summering

8.3Omdöme
Nest Cam Outdoor – Erbjuder utmärkt bildkvalitet & presterar bra även i mörker

Nest Cam Outdoor är en enkel, men intelligent kamera som troget övervakar ditt hem. Kameran erbjuder utmärkt bildkvalitet i HD och presterar bra även i mörker. Den stödjer dessutom tvåvägskommunikation och ger dig notiser vid misstänksamma rörelser. Tyvärr ingår inte systemet Nest Aware när du köper kameran, utan det måste du köpa till separat. Dessutom saknar Nest Cam Outdoor lokala lagringsmöjligheter, vilket är lite utav en nackdel.


5

SOMFY ONE

SOMFY ONE
Fördelar
 • Mängder av intelligenta funktioner
 • Liten och kompakt
 • HD-inspelning
 • Stödjer tvåvägskommunikation
Nackdelar
 • Relativt dyr
 • Enbart för inomhusbruk

Produktrecension

Somfy One är ett komplett övervakningssystem som ger dig extra trygghet i vardagen. Den kompakta kameran är enkel att installera, inte minst eftersom den är trådlös och enbart består av en enhet. Via appen kan du hålla ett öga på omgivningen dygnet runt.

Är du på jakt efter ett enkelt, men högkvalitativt hemövervakningssystem kan Somfy One vara ett passande val. Enheten erbjuder dessutom en rad smarta funktioner som få andra övervakningskameror gör.

Kompakt system med HD-kamera

Först och främst består Somfy One av en enda trådlös enhet i ett minst sagt smidigt format – enheten är nämligen inte högre än 11 cm. Den är dessutom enkel att börja använda, då installationen – som sker via din smartphone – inte tar mer än några minuter.

Eftersom övervakningssystemet är helt fristående kan du flytta omkring det som du själv önskar. Framför allt är kameran extra enkel att ta med sig vid en flytt, vilket andra övervakningssystem sällan är.

Kameran filmar i HD-kvalitet och presterar utmärkt, både i dagsljus och i totalt mörker. Tack vare den utmärkta upplösningen kan kameran fånga viktiga detaljer. Den har dessutom en 8x zoom samt en synvinkel på 130 grader, vilket är ganska standard när det gäller moderna övervakningskameror.

Inbyggd siren

Likt TP-Link KC200 är Somfy One utrustad med en integrerad siren. Denna är dock snäppet vassare än TP-Link KC200:s på 90 dB, vilket är tillräckligt högt för att skrämma bort eventuella inkräktare.

Om du till exempel har husdjur kan du dock justera så att sirenen inte reagerar om dessa skulle röra sig framför kameran. Detta gör du i appen där du även kan stänga av sirenen om du anser att den är inte är nödvändig.  

Appen – Somfy Protect – laddar du ner kostnadsfritt till din smartphone via App Store eller Google Play. Både iOS- och Androidanvändare har gett appen höga betyg, vilket är ett plus.

Många intelligenta funktioner

Något som får Somfy One att sticka ut i mängden är dess många intelligenta funktioner. Först och främst får du en notis varje gång kameran registrerar en obekant rörelse. Kameran har även ett integritetsskydd som gör att kameran automatiskt stängs av när du kommer in i rummet.

Somfy One stödjer även tvåvägskommunikation, vilket tillåter dig att prata med barn, djur eller personer i ditt hem, även när du inte är där. Systemet känner även igen ljudet från din brandvarnare och varnar dig med en notis om brandlarmet skulle sättas igång.

Som om inte detta var nog kan Somfy One påminna dig att sätta på rörelsedetektorn innan du lämnar hemmet. Genom att ge släkt och vänner tillgång till din kameran kan du dessutom känna dig extra trygg i vardagen.

Specifikationer:
Antal kameror
Användningsområde
Max upplösning (Video)
Trådlös nätverkstandard (IEEE 802.11)
2 st
Inomhus
1920×1080
802.11b, 802.11g, 802.11n (Wi-Fi 4)

Summering

8Omdöme
Somfy One – Kompakt säkerhetssystem som passar de flesta hem

Somfy One är ett smidigt och kompakt säkerhetssystem som passar de flesta hem. Enheten är enkel att installera och erbjuder – utöver HD-inspelning – mängder av smarta funktioner som kan få dig att känna dig extra trygg. Detta är dock en kamera för inomhusbruk och för vissa kan den vara en aning dyr. Trots det är detta helt klart en övervakningskamera värd sitt pris. IFTTT, röststyrning och den moderna applikationen.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur har vi genomfört detta test för Övervakningskameror?

I vår granskning av övervakningskameror har vi bland annat tagit hänsyn till storlek, funktioner, kameraupplösning, mörkerseende, sensorer och användarvänlighet. Vi har även tittat på hur enkla kamerorna är att installera samt deras prisvärdhet.

Utöver det har vi utgått från experternas egna tester och rekommendationer samt kundernas egna recensioner. Tillsammans har detta gett oss en samlad bild av vilka övervakningskameror som är värda att rekommendera.

Källor

PC Mag

PC Mag är en välkänd plattform med fokus elektronik, framför allt datorer. Här kan du läsa om spännande datornyheter, ta del av hjälpsamma guider och läsa experternas tester av specifika produkter. PC Mag erbjuder bland annat en recension av TP-link Kasa Cam KC200 som du hittar här.

Security.org

Security.org är en webbplats som – likt namnet antyder – inriktar sig på säkerhet och erbjuder värdefulla artiklar och produktjämförelser inom allt som har med ämnet att göra. Självklart har sajten recenserat olika övervakningskameror och Arlo Pro 3 är en av dessa.

Mobil.se

Mobil.se är en svensk plattform som fokuserar på mobiltelefoni, men som även erbjuder artiklar och nyheter inom kategorin smarta hem. Här kan du läsa intressanta guider och detaljerade produktrecensioner, inte minst inom kategorin hemövervakning. Mobil.se delar bland annat med sig av sin recension av Netatmo Presence som du hittar här.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 0 / 5. Omdöme antal: 0

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general