Bäst i test

Orrefors ljusstakar – Bäst i test

Test av tre Orrefors Ljusstakar vilken är vinnaren? – 2022

Känner du att det saknas något i ditt hem, kanske den där sista lilla detaljen och pricken över i:et? Då kan det vara så att du ska investera i en (eller flera) ljusstake. Och då inte vilken ljusstake som helst, utan Orrefors ljusstakar.

Orrefors ljusstakar håller en otrolig kvalité, de är tåliga och hållbara, och så kan de anpassas efter de flesta stilar. Framförallt är de ju så vackra och eleganta, där de i sin stilrena design med unika detaljer bidrar till att du minst sagt kan hitta en modell som passar din personliga smak. Nedan tipsar vi om de bästa Orrefors ljusstakarna på marknaden!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Orrefors Carat ljusstake 2-pack – Bäst i test

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Cervera
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Älskad av kunder
 • Finns i flera olika storlekar och mått
 • Snygg kombination med glas och mässing
Nackdelar
 • Rätt dyra

Produktrecension

När man säger ljusstakar från Orrefors är det ofta just denna modell som de flesta tänker på. Deras Orrefors Carat är nämligen en favorit hos många, därav har den blivit en riktig storsäljare. Vill du köpa hem ett par ljusstakar (ja, här får du 2 stycken i ett paket) som både glittrar, blänker och glänser, som känns lyxiga och eleganta ska du utan tvekan kolla in Orrefors Carat ljusstake.

De perfekta oslipade diamanterna

Dessa ljusstakar kan liknas med mindre pålar bestående av oslipade diamanter. Och då menar vi inte oslipade diamanter i negativ bemärkning, utan snarare tvärtom är det just denna stil som gör ljusstakarna så unika. Formgivaren Lena Bergström har faktiskt tagit inspiration från just juveler och ädelstenar när hon skapade dessa! Utsidan av ”oslipade diamanter” är också just det som bidrar till att stackarn glittrar och glänser så fint, det oavsett om de är tända eller släckta.

Detaljer i mässing

Som om inte det vore nog så är även dessa ljusstakar, Orrefors carat, utformade med fina, eleganta detaljer i mässing. Närmare bestämt har ljusstakarna en topp av mässing, vilken du enkelt och tryggt kan placera ljuset i för stadig användning. Du kan känna dig säker när du använder dessa ljusstakar då de även står bra och stadigt tack vare de rätt stora fötterna.

Välj bland olika storlekar

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att dessa ljusstakar finns i flera olika storlekar. Du kan alltså hitta en modell som passar dig och den typen av ljus du har hemma, eller kanske välja att köpa hem olika storlek för lite variation och mångsidighet. Det finns mycket som talar för att Orrefors  Carat ljusstake är en självklar bäst i test vinnare. Produktens pris är något högt, men samtidigt värt det.

Specifikationer:
– Färg/ material: glas och mässing
– Höjd: 24,2cm
– Bredd: 10cm
– Vikt: 2,1kg
– Antal st: 2

Summering

9.2Omdöme
Lyxiga och eleganta ljusstakar som förgyllar ditt hem


2

Orrefors Pluto 16.6cm Ljusstake – Budget valet

Fördelar
 • Snygg kontrast med mjukt glas och robust rostfritt stål
 • Finns i flera fina färger
 • Står stadigt och tryggt
 • Varje ljusstake är munblåst och unik
Nackdelar
 • Finns inte i olika storlekar
 • Glaset kan vara rätt känsligt

Produktrecension

Vill du köpa en ljusstake från Orrefors som både kommer till ett bra pris och som har en snygg, stilren och unik design? Då kan vi rekommendera vår vinnare i budgetkategorin, Orrefors Pluto ljusstake. Denna modell kommer som sagt till ett bra pris, men kan samtidigt vara ett mycket bra komplement till din inredning. Orrefors Pluto finns i olika färger och designs.

Munblåst ljusstake av Lena Bergström

Det som framförallt göra denna ljusstake från Orrefors unik är att den är munblåst. Det innebär alltså att varje enstaka stake är tillverkad för hand, vilket i sin tur innebär att varje produkt är något unik. Samtidigt är ljusstaken formgiven av Lena Bergström, vilket även det gör det hela lite mer unikt. 

Glas i kontrast med metall

Något vi verkligen fastnade för just här är att man valt att kombinera en munblåst ljusstake i glas med en lite mer robust och ”tuff” hållare i metall. Det ger riktigt coola kontraster. Värt att nämna är att hållaren är av rostfritt stål vilket gör att den både håller länge, är tålig och lätt att ta hand om. Kort sagt en av få produkter som ger dig den där detaljen du saknar utan att vara allt för ömtålig. Trots att staken är tillverkad av glas står den stadigt på sin plats.

Kombinera olika färger

Vill du ta inredningen med dina Orrefors ljusstakar till nästa nivå kan du alltid köpa hem Orrefors Pluto i olika färger. De finns i både genomskinligt glas och färgat glas, beroende på vad du föredrar. Beställ hem dina produkter från en butik som erbjuder fri frakt och öppet köp så kan du leka runt lite och testa dig fram.

Specifikationer:
– Färg/ material: munblåst glas och rostfritt stål
– Höjd: 12,4cm
– Bredd (diameter): 16,6cm
– Antal st: 1

Summering

8.6Omdöme
En bra och billig ljusstake med en stilren och unik design


3

Orrefors Carat Ljusstake Antracit – Premium valet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Riktigt lyxig design i fin färg
 • Tillverkad av hållbart och tåligt kristallglas och rostfritt stål
 • Säljs som ett paket med 2 till bra pris
Nackdelar
 • Rätt tunga och breda

Produktrecension – Orrefors ljusstakar

Vill du unna dig en extra lyxig ljusstake till ditt hem? Då kan vi rekommendera Orrefors Carat ljusstake Antracit. Detta är nämligen en uppgraderad, ännu lite lyxigare och elegantare version av deras ”vanliga” Orrefors Carat. Trots att denna kommer till ett lite högre pris än våra övriga bäst i test vinnare anser vi att det absolut kan vara värt det. Den är så otroligt fin och häftig!

Mystisk och inspirerande

Det kanske låter konstigt, men denna ljusstake har någon form av mystik över sig. Det då just denna variant av Orrefors Carat ljusstake, Antracit, kommer i en mörkare design som liknar svarta ”oslipade diamanter”. Samtidigt upplever vi det som att denna ljusstake är inspirerande på något sätt, den känns så unik och häftig och kommer garanterat agera som en unik, upphöjande detalj i hemmet.

Lyxig och hållbar

Trots att denna ljusstake är tillverkad av glas är det många som anser att den är väldigt hållbar och tålig. Det för att den inte bara är tillverkad av vanligt glas, utan av kristallglas. Du ska såklart inte tappa den i golvet eller utsätta den för för mycket slit och släng, men samtidigt behöver du inte oroa dig att den kommer trilla ner, vingla eller utsätta dig för risker. Den står stadigt och är lätt att hantera, oavsett storlek. Perfekt komplement till Orrefors Carat ljusstake.

Välj mellan olika storlekar

Precis som med deras ”vanliga” variant av denna modell på ljusstake finns även Antracit i olika storlekar och mått. Välj det, eller de, alternativ som passar din smak och stil – oavsett inredning och bostad kommer du kunna hitta något som passar. Du får dessutom två ljusstakar i ett paket (till ett bra pris) så att du kan variera och anpassa inredningen efter behov och tillfälle.

Specifikationer:
– Färg/ material: kristallglas och rostfritt stål
– Höjd: 24,2cm
– Bredd: 10cm
– Vikt: 2,1kg
– Antal st: 2

Summering

8Omdöme
Väldigt lyxiga och eleganta ljusstakar som är en uppgradering på de vanliga "Orrefors Carat"


Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general