Bäst i test

Ooni pizzaugn – Bäst i test

Test av tre Ooni pizzaugnar vilken är vinnaren? – 2022


1

Ooni Karu – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 I kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Höga testbetyg hos flera aktörer
 • Högt kundbetyg hos Cervera
 • Hållbar design av pizzaugn Ooni i rostfritt stål
 • Effektiv uppvärmning för smidig användning
Nackdelar
 • Något dyr
 • Inte så hög – kan krävas någon form av upphöjning

Produktrecension

Det finns många som håller med om att just denna pizzaugn, Ooni Karu, är den absolut bästa på marknaden. Det kan vi minst sagt hålla med om! Denna ooni pizzaugn är både lätthanterlig, snabbt och tålig. Den är specifikt designad för att användas utomhus och klarar därmed utan problem av påfrestande väder och vind. På bara 15 minuter är den uppvärm och redo för användning!

Tålig pizzaugn för långvarig användning

En av de främsta fördelarna med denna bäst i test vinnare från Ooni är att den är tillverkad i rostfritt stål. Det innebär inte bara att den är lätt att underhålla och hantera. Utan dess material bidrar också till att ugnen tål en hel del. Oavsett om det regnar, snöar, blåser, är varmt eller om det råder något annat påfrestande väder kommer ugnen med stor sannolikhet stå sig bra och stadigt.

Effektiv uppvärmning

Dessutom är denna pizzaugn Ooni specifikt utformad för att vara riktigt smidig att använda. Där är framförallt funktionen om uppvärmning på 15 minuter avgörande. På endast en kvart från det att du får igång ugnen – genom att tända den med bränna eller kol – kan du alltså börja grädda dina pizzor.

Tack vare att den utan problem når en temperaturen på 500 c behöver pizzorna i sig inte gräddas mer än 60 sekunder. Du kan såklart även grädda bröd och andra liknande produkter i din  pizzaugn.

Behändig konstruktion med rymlig storlek

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för pizzaugnens konstruktion och uppbyggnad. Ugnen mäter 40x80cm och dess tallriksstorlek mäter 33x33cm – du får utan problem plats att tillaga en normalstor pizza där i. Samtidigt är det en pizzaugn som är hyfsat smidig att hantera och flytta.

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål
– Mått: 40x80cm (bredd x djup)
– Vikt: 12kg
– Maxtemperatur: 500 c

Summering

9.3Omdöme
Ooni Karu – den självklara bäst i test vinnaren och en svårslagen klassiker även för nybörjaren


2

Ooni Koda – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,9/5 I kundbetyg hos Netonet
 • Högt kundbetyg på Cdon.se
 • Snabb uppvärmning till 500 c på endast 20 minuter
 • Värms enkelt och säkert med propangas
Nackdelar
 • Långsammare uppvärmning än vissa andra modeller

Produktrecension

Vill du köpa en pizzaugn utan att behöva spendera allt för mycket pengar? Kolla då in detta budgetval från Ooni. Ooni Koda är en pizzaugn som kommer till ett något lägre pris men som samtidigt erbjuder riktigt trivsam användning. Tack vare att den värms upp med gas är den lätt att få igång, och så går uppvärmningen snabbt. Perfekt även för dig som inte är en riktig pizzabagare!

Värms till 500 c på bara 20 minuter

Det som gör att så många anser att denna pizzaugn verkligen är värd sitt pris är just det faktum att den värms upp så snabbt. På bara 20 minuter från det att du tänder grillen kan du förvänta dig att den når omkring 500 grader. Därefter kan du grädda dina pizzor – som kan mäta 30 cm i diameter – på bara 60 sekunder. Vi kan nästan lova dig att din pizza kommer bli sådär perfekt krispig och god väldigt enkelt.

Praktisk design i smidig storlek

Om du vill investera i en pizzaugn som både presterar bra och som är lätt att hantera kommer denna Ooni pizzaugn inte göra dig besviken. Denna har nämligen ett mått på 29,5cm i bredd och 63cm i djup, samt en höjd på 40cm. Det i kombination med dess vikt på endast 9,3kg innebär att ugnen utan problem kan placeras på mindre ytor och platser. Dessa fyra ben ser till att den står stadigt och säkert.

Specifikationer:
– Material: pulverlackerat kolstål
– Mått: 29,5x63cm (bredd x djup)
– Höjd: 40cm
– Vikt: 9,3kg
– Maxtemperatur: 500 c

Summering

8.7Omdöme
Ooni Koda – ett optimalt budgetalternativ av pizzaugn i hållbar och lätthanterlig design


3

Ooni Koda 16 – Premiumvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Topprankad på prisjakt
 • Rejäl storlek med en bakarea på 45x45cm
 • Tänds med gas för rök- och dammfri användning
 • Lätt att använda trots tillagning av flera pizzor
Nackdelar
 • Dyr och tung

Produktrecension

För dig som vill brassa på lite extra och investera i en pizzaugn Ooni av högsta kvalité kan vi rekommendera deras Ooni Koda 16. Denna är inte bara exklusiv till sitt pris, utan även konstruktion, design och funktioner är exklusiva!

Baka flera pizzor enkelt med gas

Först och främst är detta en pizzaugn Ooni som erbjuder dig att på ett enkelt, smidigt och tryggt sätt tillaga hemmagjorda pizzor med gas. Därmed slipper du alltså vad heter damm och rök vilket kan vara väldigt behagligt.

För dig som vill ha möjligheten att tillaga flera pizzor samtidigt kan vi säga redan nu att denna pizzaugn inte kommer göra dig besviken. Denna ugn har nämligen en bakarea på 45x45cm – du kan utan problem få in flera pizzor såväl som andra produkter och rätter på samma gång!

Varm och redo för användning på 20 minuter

Precis som med andra Ooni pizzaugn kan vi glädja dig med att även denna modell blir varm (upp till 500 c) och klar för användning på bara 20 minuter. Att tända ugnen är även det väldigt enkelt tack vare den inbyggda tändaren och slangen som kopplas till gasen. Denna pizzaugn Ooni är helt klart en vinnare för dig som vill köpa en rejäl, hållbar, lättanvänd och mångsidig modell!

Specifikationer:
– Material: pulverlackerat kolstål
– Mått: 35×63,5cm (bredd x djup)
– Höjd: 59cm
– Vikt: 18,2kg
– Maxtemperatur: 500 c

Summering

7.8Omdöme
Ooni Koda 16 – det självklara premiumvalet för dig som vill investera i en rejäl och mångsidig pizzaugn


Andra relaterade tester:

Pizzaspade, pizzasten

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 3

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general