Bäst i test

Mjölkskummare – Bäst i test

Test av tre mjölkskummare vilken är vinnaren? – 2022

Är du en sådan som gillar att ha mjölk i ditt kaffe? Då kan en mjölkskummare vara något för dig att investera i. Med en mjölkskummare kan du få till den där perfekta mjölken utan att behöva investera i en dyr kaffemaskin, så att du enkelt kan göra en cappuccino, latte macchiato eller liknande hemma. Eller varför inte unna dig en härligt fluffigt varm choklad!?

Brygg ditt vanliga kaffe, gör dig en espresso eller koka ihop lite varm choklad. Häll sen i din skummade mjölk och se vilken skillnad det gör mot att hälla i vanlig kall mjölk – kaffet kommer gå från att vara gott till att vara riktigt gott och kännas lyxigt att dricka. Nedan tipsar vi dig om bästa mjölkskummare så att du kan hitta din favorit!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Melitta Cremio – Bäst i test

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway
 • Topp rankad hos Prisjakt
 • Kan skumma både kall och varm mjölk
 • Non-stick beläggning för smidig hantering
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

Frågar du oss finns det ingen frågan om vilken modell av mjölkskummare som vi anser är den bästa på marknaden. Melitta Cremio är ett perfekt alternativ för dig som vill ha möjligheten att skumma mjölk snabbt och enkelt men samtidigt få perfekta resultat varje gång. Oavsett om du vill skumma mjölk till ditt kaffe, den varma chokladen eller en dessert kommer denna göra ett otroligt bra jobb.

Skummar både varm och kall mjölk

En stor fördel med just denna mjölkskummare, det vill säga till skillnad från många andra liknande alternativ, är att denna mjölkskummare kan skumma både varm och kall mjölk. I och med att denna mjölkskummare har en så kallad non-stick beläggning i behållaren, samt en temperaturreglering, finns det inte heller någon risk för att den varma mjölken bränns vid.

Snabb och effektiv

Vi gillar även hur snabb och effektiv denna mjölkskummare är. På bara några sekunder kan du gå från att ha kall, tråkig mjölk till att få varm, fluffig och härlig mjölk som förgyller din kaffe eller varma choklad. Oavsett vilken mjölk du vill värma och skumma kommer denna apparat göra jobbet. Det är också väldigt smidigt och enkelt att skumma mjölken tack vare dess upplysta, tydliga knappar och lampor.

Enkel rengöring och säker användning

En annan funktion som uppskattas av användarna, och av oss, är det faktum att denna maskin är så lätt att rengöra. Det tack vare non-stick beläggningen som ser till att inget fastnar. Det enda som krävs är att du har en blöt trasa och diskmedel. Locket kan diskas i maskin. Tack vare att mjölkskummaren är utformad med cool-touch på utsidan kan du alltid hålla i den utan att bränna dig.

Specifikationer:
– Kapacitet: 250 ml
– Ytbeläggning: non-stick
– Maximal belastning: 450W
– Automatisk avstängning: Ja

Summering

9.2Omdöme
En snabb och effektiv mjölkskummare som kan skumma både varm och kall mjölk


2

Bodum Latteo 0,25l – Budget valet

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Cremashop.se
 • Högt kundbetyg hos Royaldesign
 • Högt kundbetyg hos Rum21.se
 • Du kan själv styra resultatet genom manuell användning
 • Tar endast 30 sekunder att få skummad mjölk
Nackdelar
 • Inte automatisk maskin, kräver att du arbetar
 • Känns något plastig

Produktrecension

Vill du investera i en bra mjölkskummare utan att behöva spendera mer än ett par hundralappar på ditt köp? Kolla då in denna variant från Bodum. Bodum Latteo är det perfekta valet för dig som vill bli erbjuden lite extra lyx i vardagen utan överdrivet mycket ansträngning. Trots att det är du själv som måste skumma mjölken (det är en manuell sparat) här går det väldigt snabbt, känns smidigt och bekvämt.

Skummad mjölk på 30 sekunder

Det som framförallt skiljer denna mjölkskummare från vår bäst i test vinnare är att denna kräver att du själv jobbar lite för att du ska få skummad mjölk. Här är det nämligen du som måste pressa ner locket upp och ner i ca 30 sekunder för att den ska gå från vanlig till skummad. Det är dock varken svårt, jobbigt eller krävande, men det sker inte heller helt automatiskt.

Fylligt och krämigt skum

En stor fördel med att du skapar detta mjölkskum på egen hand är att skummet blir väldigt krämigt och fylligt. I och med att du själv skummar mjölken manuellt har du också alla möjligheter att styra hur resultatet ska bli, alltså vilken typ av skum du får. Det innebär att mjölkskummaren är anpassningsbar och kan användas oavsett behov och önskemål.

Bra produkt till bra pris

Sist men inte minst vill vi poängtera det faktum att denna mjölkskummare kan diskas i maskin. Den kräver alltså väldigt lite underhåll och är lätt och smidig att hantera för alla. Du får med andra ord en riktigt bra produkt till ett mycket bra pris. Perfekt för dig som har en viss budget att förhålla sig till, eller för dig som bara gillar att hitta bra och billiga produkter.

Specifikationer:
– Material: trä
– Höjd: 18 cm

Summering

8.6Omdöme
En bra och billig mjölkskummare som skapar fylligt skum på enbart 30 sekunder


3

SMEG MFF01 – Premium valet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Cervera.se
 • Högt kundbetyg hos Hemmy.se
 • 6 olika program för mångsidig användning
 • Riktigt snygg och cool design i olika färger
 • Jobbar effektivt och lätt att underhålla
Nackdelar
 • Väldigt dyr
 • Kan upplevas som något klumpig och stor

Produktrecension

Här har vi Creme de la crème när det kommer till mjölkskummare. Smeg MFF01 är ett riktigt lyxigt och exklusivt alternativ av mjölkskummare på marknaden, och det inte bara för dess eleganta och stilrena design. Utan denna mjölkskummare håller även riktigt hög kvalité, är riktigt hållbar och tålig, är lätt att använda och underhålla, och så kan den användas på många olika sätt. Dyr, men så bra!

6 olika inställningar och program

En av de främsta fördelarna med denna mjölkskummare från Smeg är att den är utformad med hela 6 olika program. Du kan alltså få din mjölk skummad på hela 6 olika sätt, helt enligt dina önskemål och behov. Skumma mjölk till din cappuccino, till din latte Macchiato, till din varma choklad, och så vidare. Du kan få allt från varm mjölk och lätt skum till ett riktigt kraftigt, fluffigt skum. Oavsett vad blir det bra.

Jobbar effektivt men varsamt

Vi gillar också att denna maskin, mff01 från Smeg, jobbar så effektivt men varsamt som den gör. Du kan få skummad mjölk på ett kick, men tack vare att maskinen använder sig av induktionsvärme för att värma upp mjölken sker uppvärmningen sakta och kontrollerat.

Ergonomisk, mycket snygg design

Det som gör att just denna variant av mjölkskummare sticker ut lite extra på marknaden är dess snygga, coola, unika design. Utöver att designen är riktigt snygg och stilren är den även riktigt praktisk och ergonomisk. Mjölkskummaren är även tillverkad av rostfritt stål för enkelt underhåll och långvarig hållbarhet. Den finns i olika färger och kommer garanterat passa in i ditt kök!

Specifikationer:
– Kapacitet: 500 ml
– Höjd: 25,1cm
– Material: rostfritt stål
– Maximal belastning: 500 watt

Summering

8Omdöme
En effektiv mjölkskummare med flera olika inställningar och snygg design


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur får man det bästa mjölkskummet?

För att man ska kunna få till det bästa mjölkskummet är det inte bara nödvändigt att man har tillgång till rätt maskiner, verktyg och redskap. Utan den mjölk som du använder är också i sig avgörande för resultatet. Faktum är att det är mjölkens fetthalt som avgör hur bra mjölkskummet blir, vilken typ av skum det bildar, hur det håller sig, och så vidare.

Värt att nämna är att den metod man använder för att skumma mjölken även den är avgörande. Det krävs nämligen en viss mängd luft och ånga för att skummet ska bli på ett visst sätt. Beroende på vilken typ av mjölkskum man vill uppnå, för vilken produkt och av vilken mjölk passar därmed olika metoder olika bra. Även temperaturen är avgörande.

Skulle du uppleva svårigheter med att få till ett bra skum av din mjölk kan det alltså bero på följande: du har inte rätt apparat eller verktyg, du använder fel mjölk, eller så är temperaturen fel (för hög). Det kan även vara så att diskmedel eller tvål finns kvar i din mjölkskummare, något som i sig påverkar skumningen.

Vilken mjölk skummar bäst?

Det är ett faktum att olika mjölksorter skummar olika bra, och på olika sätt. Somliga ger ett mer fluffigt och rikt skum, andra ger ett lite lättare, mer poröst skum. Om du vill uppnå ett riktigt bra mjölkskum oavsett situation och användning bör du välja en mjölk med så hög fetthalt som möjligt. Dessa har lättare att skumma och underlättar alltså både process och resultat.

Viktiga egenskaper med en mjölkskummare

Innan du köper en mjölkskummare finns det vissa saker du bör tänka på lite extra. Dessa faktorer är nämligen avgörande för hur bra en specifik mjölkskummare kommer passa dig, dina behov och önskemål:

 • kapacitet – hur mycket mjölk vill du kunna skumma samtidigt? Ju större kapacitet desto fler kan du skumma mjölk åt samtidigt.
 • temperatur – temperaturen är den som påverkar hur god den skummade mjölken blir, där en för hög temperatur riskerar att bränna mjölken. Du bör alltså kunna välja temperatur själv.
 • rengöring – för att du ska kunna få till det bästa mjölkskummet är det viktigt att din mjölkskummare är enkel att rengöra, och det ordentligt. Somliga modeller kan diskas i maskin, andra diskas för hand.
 • funktioner – hur vill du kunna använda din mjölkskummare? När, hur och till vad? Till både kall och varm mjölk? Vill du att den ska fungera till mycket, eller ska den vara av den lite enklare sorten?
 • design – här är det en ren och skär smaksak du ska se över. Hur önskar du att din mjölkskummare ska se ut, vad passar dig och ditt hem?

Varför smakar kaffet bättre med skummad mjölk?

När man skummar mjölken i en mjölkskummare (eller på annat sätt) brukar man också i regel värma upp mjölken. Det är just denna uppvärmning som gör att mjölken får en lite sötare, rundare ton som många gånger gör sig väldigt bra ihop med kaffe. Dessutom känns det lite extra gott och lyxigt att dricka en varm, mjuk, fluffig och fyllig kaffe snarare än en platt, rinnig och halvvarm sådan!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general