Bäst i test

Melitta kaffebryggare – Bäst i test

Test av tre Melitta kaffebrygare vilken är vinnaren? – 2022

När det kommer till kaffebryggare så är ett av de mest välkända varumärkena Melitta. Baserat i Tyskland och verksamt i väldigt många år, man vet att man får kvalitet när man köper Melitta.

Melitta är ett väldigt stort företag och har skapat många olika sorters kaffebryggare, espressomaskiner och annat. Det är inte alltid så lätt att hitta den Melitta kaffebryggare som man vill ha från mängden. Vi har därför testat olika kaffebryggare från Melitta för att göra livet enklare för dig!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Melitta Easy Therm 2 Kannor – Bäst i test

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway
 • Praktiska funktioner
 • Snygg design
 • Thermokanna
Nackdelar
 • Kan kännas lite plastig

Produktrecension

Efter att ha testat olika maskiner från Melitta så utsåg vi Melitta Easy Therm 2 Kannor till bäst i test! Alla kaffebryggare från Melitta håller en generellt hög kvalitet, men Melitta Easy Therm 2 Kannor stod verkligen ut.

Med fantastiska funktioner som automatisk avstängning så är denna kaffebryggare väldigt praktisk. Den har även ett löstagbart filter med ”droppstopp” eller anti-dropp funktion, vilket gör att du slipper kaffe som droppar ner.

Hög kapacitet och värmehållning

Maskinen håller en väldigt hög kvalitet och har en kapacitet på hela 8 koppar. Termokannan håller kaffet varmt under en längre tid och i detta paket får du med två kannor. Det innebär alltså att du kan värma en kanna kaffa och förbereda en till för att ha tillräckligt med kaffe förberett för fika stunden.

Design

Melitta Easy Therm 2 kannor har en väldigt minimalistisk design med genomskinlig vattentank som passar bra i de flesta kök. Det är ett easy-click lock vilket förenklar rengörings processen, du kan enkelt klicka på och av locket för att rengöra kannan.

Denna Melitta kaffebryggare har även en lysande på/av knapp vilket innebär att du enkelt kan se när maskinen är på. Den automatiska avstängnings funktionen hjälper även miljön genom att spara elektricitet.

Specifikationer:
– Kapacitet: 8 koppar (1L)
– Effekt: 1050W
– Droppstopp: Ja
– Automatisk avstängning: Ja
– Svängbart filter: Ja

Summering

9.2Omdöme
En bra och pålitlig kaffebryggare med hög kapacitet och 2 kannor – bättre får man leta efter


2

Melitta Excellent Grande Kaffemaskin – Budget valet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Högt kundbetyg hos Elgiganten
 • Billig
 • Kvalitativ
Nackdelar
 • Inte svängbart filter
 • Ingen droppstopp funktion

Produktrecension

När man tänker ett varumärke så välkänt som Melitta så känns det som att det måste vara dyrt – men detta stämmer inte. Melitta Excellent Grande Kaffemaskin brygger väldigt gott kaffe, har en snygg design och allt detta till ett billigt pris, därför utsåg vi Excellent Grande till budget valet!

Hög kapacitet och klassisk design

Även denna Melitta maskin har automatisk avstängning som känner av så fort kaffet är klart och stänger av kaffebryggaren automatiskt. Med en stor kapacitet på 1.6L så räcker denna kaffemaskin till de flesta familjerna och kan tillverka över 10 koppar per gång.

Melitta Excellent Grande Kaffemaskin har en klassisk men modern design som passar in i de flesta köken. Designen är väldigt snygg och även de mest inrednings kräsna människorna skulle vara nöjda med denna maskin i köket.

Specifikationer:
– Kapacitet: 1.6L
– Effekt: 1155W
– Droppstopp: Nej
– Automatisk avstängning: Ja
– Svängbart filter: Nej

Summering

8.6Omdöme
En stor och billig kaffebryggare som håller hög kvalitet även fast priset är lågt


3

Melitta Excellent 4.0 SST Kaffemaskin – Premium valet

Fördelar
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Elgiganten
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Teknikproffset
 • Många funktioner
 • Dubbla värme element
Nackdelar
 • Lite låg kapacitet

Produktrecension

Efter att ha testat olika kaffebryggare så utsåg vi Melitta Excellent 4.0 SST Kaffemaskin till premiumvalet. Med en rimlig prislapp så har denna kaffebryggare alla funktioner som du kan behöva! Maskinen har en snygg design och kommer i olika färger som svart, vit och rostfritt stål.

Dubbla värmeelement

Melitta Excellent 4.0 SST Kaffemaskin har dubbla värmeelement och kan hålla ditt kaffe varmt i flera timmar, de dubbla värme elementen bidrar också till att kaffet kokas på den perfekta temperaturen som är 92-96 grader. Denna perfekta temperatur bidrar till att kaffet blir mycket godare då maskinen lyckas extrahera aroma på ett bättre sätt.

Kapacitet och funktioner

Med automatisk avstängning så slipper du oroa dig för att du glömde stänga av kaffemaskinen och du ser till att spara på elektricitet. Kaffemaskinen har även droppstopp för att undvika att det droppar! Melitta Excellent 4.0 SST har en kapacitet på 1.25 liter vilket är en medelstor mängd som räcker för de flesta.

Specifikationer:
– Kapacitet: 1.25L
– Effekt: 1455W
– Droppstopp: Ja
– Automatisk avstängning: Ja
– Svängbart filter: Ja

Summering

8Omdöme
En fantastiskt bra kaffebryggare med dubbla värmeelement och stilren design


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Viktiga egenskaper & funktioner hos en Melitta kaffebryggare

När du ska köpa en kaffebryggare hos Melitta så finns det olika egenskaper & funktioner som du kan kolla efter och jämföra. Det kan handla om egenskaper som volym eller design eller så kan det handla om funktioner som automatisk avstängning och droppstopp. Här nedan kommer vi att gå igenom de viktigaste egenskaperna och funktionerna så att du kan göra ett välgrundat val!

Viktiga egenskaper & funktioner

Volym: En viktig egenskap som alltid är värd att kolla efter är volym. Det innebär alltså hur många liter kaffe din bryggare kan laga. 8 koppar kaffe är ungefär 1L och är en vanlig volym för en kaffebryggare, större kaffebryggare kan ha en volym på 1.6L och vissa till och med högre. Storlek är alltså en viktig egenskap som bestämmer hur mycket kaffe du kan brygga.

Design: När det kommer till design så är det viktigt att hitta en kaffebryggare som passar in i ditt kök. Det gäller alltså att tänka på vilken inredning du har i köket och hitta en kaffebryggare som matchar din stil. Hos Melitta finns det olika designer och färger för att möta alla olika behov!

Automatisk avstängning: En populär funktion som är värd att hålla utkik efter hos Melittas kaffebryggare är automatisk avstängning. Som namnet tyder så stänger denna funktion av din bryggare så fort kaffet är klart. Detta är skonsamt både mot plånboken och miljön med tanke på att det sparar elektricitet

Droppstopp: Med droppstopp så undviker du att filtret droppar medan kannan flyttas och är en annan funktion att hålla utkik efter. Det är en väldigt enkel funktion som är väldigt praktisk då den förhindrar kaffe från att droppa på marken eller någon annanstans.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general