Bäst i test

Luftkylare – Bäst i test

Test av tre luftkylare vilken är bäst? – 2022

Sveriges somrar tycks bli allt varmare och många är vi som vrider oss i sängen efter att solen gassat hela dagen – något som en luftkylare kan råda bot på. Vissa säsonger tar till och med fläktarna slut på marknaden och med en portabel luftkylare får du svalka vart du än reser. I vårt bäst i test hjälper vi dig att sondera den kylslagna terrängen efter bästa luftkylare.

Leon Hansen

Leon Hansen

Copywriter


1

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos BästiTest.se
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway
 • Högt kundbetyg hos Electrolux Home
 • 4,4/5 i kundbetyg hos CDON
 • Kyler snabbt och effektivt
Nackdelar
 • Lite högjudd
 • Ingår inget fönsterkit

Produktrecension

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW är en vit kraftfull luftkylare som hyllats av hundratals kunder på stora sajter som PriceRunner.se och Netonnet.se, för dess förmåga att verkligen etablera påtaglig kyla snabbt samtidigt som det är ett alternativ med ett rimligt pris. Njut av en perfekt portabel AC som faktiskt fläktar på ordentligt och har många funktioner och hastigheter.

Mer än så behöver väl egentligen inte sägas för att få godkänt – men Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW är den solklara vinnaren i vårt test av fler anledningar än så. Detta är en bra portabel AC som du enkelt kan flytta runt tack vare att denna luftfuktare rullar på hjul.

Dra igång din luftkylare och luta dig tillbaka 

Eftersom Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW är en portabel luftkylare som rullar på hjul, är den enkel att förflytta. Du väljer själv dess bäst lämpade position, beroende på vilket utrymme du vill ha nedkylt.

Väl på plats är det bara att sätta på den och låta rummet kylas ner. Den kommer med lätthanterliga kontroller och LED-display på luftkylarens ovansida, som visar temperaturen du ställt in.

Du kan dessutom ställa in temperaturen från soffan eller sängen, eftersom denna luftkylare kommer med praktisk fjärrkontroll som inte kräver att du lämnar soffan. Flera kunder på NetonNet.se vittnar om hur snabbt relativt stora rum kyls ned, något som passar villor med många rum såväl som ettor.

Vissa berättar om hur 10 grader kan droppa i ett sovrum, på bara ett par timmar – fantastiskt enligt oss på PriceAdvisor. På riktigt heta dagar framstår det nästan som magi när man har en smidig typ av luftkylare som du enkelt ska kunna flytta samtidigt som du får bättre kylning. Lämna fläkten i förvaring, stäng ditt fönster och sätt på din luftkylare som har en ordentlig effekt.

AC för rum på 40 kvadratmeter 

Om inte temperaturen utomhus överstiger 30 grader, ger denna luftkylare rent himmelsk svalka. Det blir naturligtvis ändå betydligt kallare oavsett värmebölja, men inte till våra nordiska nivåer.

Ett luftflöde på 390 m3 i timmen garanterar artificiella vindar som räcker för den allra mest varmblodiga människan. Och vi pratar rena havsvindar, eftersom denna luftkylare är utrustad med dammfilter för att luften ska förbli så fräsch som bara möjligt.

Dessutom har den en låg energiförbrukning, vilket både gynnar miljön och din plånbok. 

En luftkylare med flera olika lägen

Electrolux EXP26U338CW har en Sleep-funktion som ger en behaglig temperatur i ditt sovrum, samtidigt som ljudnivån sjunker rejält. Därutöver finns lägen i low, medium och high, som syftar till att reglera störningar av ljud.

Svårt att hitta nackdelar

Efter att ha tagit del av mängder av betyg från kunder, kan vi konstatera att det primära kravet verkligen är effektiv nedkylning. Och det är i princip alla ense om att Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW tillfredsställer.

Däremot går åsikterna isär gällande ljudnivån, där vissa kunder på Netonnet menar att den är relativt tyst i förhållande till sin effektivitet, medan andra hävdar att den låter lite för mycket.

För oss på PriceAdvisor står prestandan i centrum och därför är Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW en solklar vinnare, trots smärre oljud. Dessutom är den inte överdrivet dyr, vilket alltid är ett plus.

Specifikationer:
·         Luftflöde: 390 m3/h
·         Max temperatur för drift: 35 grader
·         Max ljudnivå: 51 dB
·         Maxyta: 40 m2
·         Kyleffekt: 3,2 kW
·         Avfuktningskapacitet: 28.8 L/24h

Summering

9.2Omdöme
Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW – Bäst i test – Hög prestanda, kyler snabbt & lätt att använda

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW är en oerhört högpresterande luftkylare som snabbt får rum att droppa ett tiotal grader. Dessutom är den lätt att förflytta och har praktisk fjärrkontroll, som gör att du kan ändra temperatur och ljudläge liggande i sängen. Enda nackdelen är att den låter en del enligt vissa, men fördelarna väger helt klart över.


2

Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW – Budgetvalet

Fördelar
 • Höga kundbetyg på Elgiganten.se
 • Snabb och kraftfull nedkylning
 • Klarar större utrymmen
Nackdelar
 • Låter mycket

Produktrecension

Electrolux EXP34U338CW är en luftkylare som även kan ersätta värmepump om hösten och våren. Det är alltså en mycket mångsidig produkt, som PriceRunner.se rankar på fjärdeplats bland marknadens alla luftkylare, vilket visar på dess stora popularitet.

En luftkylare med vissa brister

Samtidigt har denna luftkylare vissa brister, exempelvis låter den enligt både kunder och experter för mycket för att ha igång under natten. Den levereras heller inte med fönsterkit, det vill säga ett skydd längs fönsterkarmen som stoppar varmluft från att tränga in runt slangen när fönstret står öppet.

Skyddet förhindrar också damm, insekter och smuts från att komma in i hemmet. Att köpa ett fönsterkit som tillbehör är alltså något att överväga, innan du slår till på Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW.

Kan kyla stora utrymmen

Denna luftkylare garanterar svalka i rum uppemot 50 kvadratmeter, men klimatet i ditt hem kan påverkas bortom den utlovade kapaciteten. En kund på MediaMarkt känner exempelvis en temperatursänkning i hela sitt hus på 154 kvadratmeter, när denna luftkylare är placerad på övervåningen med låga temperaturer inställda.

Låter mycket – men ändå värt det

Klagomål på oljud löper som en röd tråd genom vårt bäst i test av luftkylare. Vi svenskar är inte lika vana vid AC som nere på kontinenten. För sydeuropéer kan exempelvis ljud av en fläkt ha en lugnande och sövande påverkan, eftersom surret i hög utsträckning förknippas med läggdags.

Somrarna i vårt land tycks också bli varmare, där värmerekord och torka numer är en del av vardagen. Därför blir luftkylare också allt mer populära, eftersom många föredrar svalka heta sommardagar, framför absolut tystnad.

En nöjd kund på MediaMarkt.se menar exempelvis att Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338HW förvisso hörs, men att den har en jämn gång utan skrammel och oljud.

Barnen somnar enligt föräldrar

En annan kund på Mediamarkt.se berättar om hur barnen somnar betydligt lättare efter att denna luftkylare gjort sitt jobb, samtidigt som klagomål på värme minskat. Som förälder kan du även styra Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW med hjälp av en lätthanterlig fjärrkontroll.

Kanske om du exempelvis vill stänga av din luftkylare när barnen väl har somnat, eller om du har den i ditt eget rum och vill navigera från sängen. Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW är portabel och försedd med hjul, så du kan med fördel börja nedkylningen i barnens rum, om de är mindre och somnar tidigt.

En luftkylare med inbyggd luftavfuktare

Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW genererar inte bara kyla, utan också ren luft, eftersom den har en inbyggd luftavfuktare – något som verkligen uppskattas av oss på PriceAdvisor.

Specifikationer:
·     Maximal ljudnivå: 64 decibel
·     Maximal drifttemperatur: 35 grader
·     Luftflöde: 390 m3/h
·     Avfuktningskapacitet: 38.4 liter per dygn
·     Kyleffekt: 3.4 kW
·     Köldmedium: R290

Summering

8.7Omdöme
Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW 57 cm – Snabb nedkylning, klarar större rum men låter mycket

Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW håller vad den lovar i form av snabb nedkylning med kapacitet att kyla ner stora utrymmen. Samtidigt låter den mycket och både kunder och experter vittnar om att den stör för mycket under natten.

Är du inte van vid AC, kan du alltså behöva vänja dig vid lite oljud. Dessutom levereras den utan fönsterkitt – ett minus enligt många, eftersom denna luftkylare knappast är gratis.

3

Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338HW – Premium valet

Fördelar
 • Höga betyg på Polarpumpen.se
 • Högt kundbetyg hos Tretti
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway
 • Har en avfuktningsfunktion
 • Kyler stora utrymmen
Nackdelar
 • Något dyr jämfört med andra

Produktrecension

Det som slår oss först är att ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW är en mycket stilren luftkylare som utan problem smälter in i ett vanligt ljust svenskt hem.

Snygg design är en viktig aspekt om du ska utses till bästa luftkylare inom premium i vårt test – något som ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW verkligen infriar.

Mer än bara en snygg luftkylare

Men ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW är naturligtvis inte bara snygg att se på. Tillverkaren ELECTROLUX liknar effekten av sin luftkylare med känslan av frisk luft. Källan till denna fräschör är den inbyggda luftavfuktare – en lyxig funktion som överträffar konkurrenterna. Och många kunder håller med. 

Kyler ner stora ytor

ELECTROLUX EXP34U338HW garanterar en nedkylning i rum på uppemot 50 kvadratmeter, men många kunder menar att effekten är större än så. En nöjd konsument på Prisjakt.nu berättar exempelvis om att temperaturen droppar nästan tio grader på drygt två timmar efter att ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW gjort sitt jobb i sovrummet.

En portabel luftkylare

Som du ser är ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW portabel och är lätt att flytta trots att den väger 33 kg, eftersom den är försedd med smidiga hjul. ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW ger en kraftig luftkonditionering som motsvarar kraven för en luftkylare i klassen premium. 

Med sitt luftflöde på 390 m3/h kan den få lite mindre utrymmen att droppa flera grader, om du är ute i någorlunda god tid innan exempelvis läggdags eller siestan.

En energisnål och miljöanpassad luftkylare 

Om du som oss på PriceAdvisor värnar om miljön är ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW ett hållbart val. 

Den har energiklass A som indikerar låg energiförbrukning, samt nyttjar den hållbara gasen R290 som minskar den globala uppvärmningspotentialen – ett stort plus.

Många föräldrar hyllar denna luftkylare

Bland kunderna som gett högst betyg till ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW återfinns många föräldrar. Att få sina barn i säng när solen gassat en hel dag, med ett kraftigt uppvärmt hem som följd, är inte det lättaste. 

Sömnen kan dröja länge, men en kund på Prisjakt.se berättar om hur barnen somnar betydligt lättare efter att denna luftkylare gjort sitt jobb, samtidigt som klagomål på värme minskat.

Oväsen ett problem

Det tycks vara svårt att konstruera en riktigt tyst luftkylare, om priset ska hållas nere på rimliga nivåer. Eftersom ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW är relativt dyr, förväntar sig många kunder en något tystare apparat.

De flesta som överhuvudtaget tar steget till att köpa en luftkylare, värderar i allmänhet kylan mycket högre än tystnaden – så här får du som konsument se till dina egna behov.

Specifikationer:
·     Kyleffekt: 3.4 kW
·     Maximal drifttemperatur: 35 grader
·     Maximal ljudnivå: 64 dB
·     Fläkthastigheter: 3
·     Luftflöde: 390 m3/h
·     Lampa som indikerar när filtret ska tömmas

Summering

8Omdöme
Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338HW – Frisk luft, portabel & effektiv

Vårt premiumval ELECTROLUX ChillFlex Pro EXP34U338HW förenar design med prestanda. Det är en stilren luftkylare som både kyler ner snabbt och effektivt – och kan ge viss svalka över större ytor än den utlovade kapaciteten på 50 kvadratmeter.

Detta i kombination med både miljövänlighet och energisnålhet, även om vissa konsumenter stör sig på ljudnivån.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en luftkylare?

En luftkylare ger svalka i hemmet genom ångor från dess inbyggda vattentank. Dessa produkter suger även upp värmen i luften och kyler ned den, vilket bidrar till ytterligare svalka. En portabel luftkylare genererar fuktig kall luft, med hjälp av så kallas avdunstningskylning – som ofta används i miljöer med kraftigt solsken och låg relativ luftfuktighet, dessa modeller kan också vara effektiva.

På så vis kan en luftkylare eller aircooler kyla ner utgående luft med flera grader i mindre utrymmen, utan behov av frånluftsslang genom att använda vattentanken.

Hur fungerar luftkonditionering?

Luftkonditioneringar är till för att producera torr och kall luft, vilket särskilt lämpar sig för fuktiga inomhusklimat. En luftkonditionering eller AC (Air Conditioning på engelska) använder sig av en kylvätska, en typ av vatten, som förvandlas till gas under lågt tryck.

Det är en nedkylningsprocess där varmluft hålls ute, medan svalka uppstår innanför väggarna. Köldmediet leds exempelvis ut via ett rör genom fönstret, där ämnet avdunstar i form av gas.

Luftkonditionering är en anläggning som fungerar likt ett vanligt kylskåp. Detta genom att använda en fysikalisk lag som slår fast att avdunstad vätska suger åt sig omgivningens värme. Luftkonditioneringens avdunstningssystem upptar det flytande köldmedium under lågt tryck.

Andra produkter som rekommenderas:
Tristar AT-5464, Arctic Air Personal Space

Andra relaterade tester:

Luftfuktare, väderstation Infravärmare

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 2

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general