Bäst i test

Lökhackare – Bäst i test

Test av tre lökhackare vilken är vinnaren? – 2022

Tycker du att det är jobbigt eller obehagligt att hacka lök? Brukar det svida, klia och rinna i dina ögon när du hackar lök? Då kan vi verkligen tipsa dig om att investera i en lökhackare! Med en lökhackare slipper du hacka löken på egen hand, och kan istället fokusera på de andra momenten i matlagningen. Utöver att lökhackaren är enkel att använda och underlättar hackandet så ser den också till att du slipper ögon som rinner och svider.

Oavsett hur mycket eller lite lök du hackar kan vi nästan garantera att en lökhackare kan komma till stor användning i hemmet. Om du är intresserad av att införskaffa dig en sådan kan du ta del av våra tips om bästa lökhackare nedan.

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

OXO Good Grips Grönsakshackare – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Vassa och effektiva knivar i rostfritt stål
 • Trygg och enkel att använda
 • Kan användas till olika frukter och grönsaker utöver lök
Nackdelar
 • Kanske något liten konstruktion

Produktrecension

Här har vi enligt oss, utan tvekan, den bästa lökhackaren på marknaden. Med denna bäst i test lökhackare kan du hacka lök som ett proffs, där du slipper allt som heter rinnande och svidande ögon. Istället är denna lökhackare väldigt enkel att använda utan särskilt mycket ansträngning. Den kan även användas till att hacka och skära andra frukter och grönsaker. Det är smidigt, snabbt och tryggt med denna apparat!

Mångsidig användning för olika grönsaker

En stor fördel med denna lökhackare från OXO är att den inte bara kan användas för att hacka lök. Utan denna modell kan du använda oavsett om du ska hacka lök eller andra frukter och grönsaker. Tack vare dess robusta, vassa och stadiga knivar i rostfritt stål arbetar den snabbt och effektivt i alla lägen.

Det är inte heller ett problem att hacka stora volymer grönsaker eller frukter på samma gång. På så sätt kan du med denna spara mycket både tid och energi. Samtidigt är den väldigt trygg och säker att använda i och med dess konstruktion och stadga.

Väldigt enkel att använda

Vi gillar också hur otroligt enkel denna lökhackare är att använda. Det går alltså inte bara snabbt, utan det går också väldigt lätt och smidigt när du ska hacka lök med denna apparat. Det krävs knappt några förberedelser, och du behöver inte heller anstränga dig alls mycket.

Med ett lätt tryck kan du hacka de grönsaker och frukter du önskar, och resultatet blir alltid bra. Dessa kan sen hällas ut utan att du behöver ta av locket. Vi klagar inte heller på att denna apparat kommer till ett mycket bra pris. Snygg och stilren design.

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål, plast

Summering

9.2Omdöme
En kvalitativ lökhackare som kan användas för flera olika grönsaker och frukter


2

Markus Aujalay Lökhackare – Budget valet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Royal design
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Enkel att använda och smidig att förvara
 • Hög kvalité till bra pris
Nackdelar
 • Rätt tråkig design
 • Något ostadig

Produktrecension

Markus Aujalay lökhackare är ett väldigt bra alternativ av lökhackare för dig som vill göra ett lite billigare köp. Lökhackaren håller dock, trots sitt lite lägre pris, hög kvalité och kan användas till allt från färska kryddor och örter till att hacka lök och liknande grönsaker. Du slipper irriterade och svidande ögon och kan samtidigt effektivisera din matlagning. Enkel, bra och lättanvänd.

Spara tid med denna lökhackare

Det här är framförallt en lökhackare som gör sig bra då den effektiviserar ditt arbete i köket. Genom att använda denna kan du alltså spara både tid och energi, och så slipper du obehaget som ofta kommer med att hacka lök. Känner du för att testa denna produkt har du möjligheten att beställa den med öppet köp så att du kan klämma och känna innan du bestämmer dig.

Smidig att använda

Du kan använda lökhackaren till att hacka det mesta. Det enda som krävs är att du delar löken, frukten eller grönsaken i lite mindre bitar. Därefter placerar du dessa i hackaren och drar i handtaget ett par gånger. De vassa knivarna (av metall) kommer då att rotera och skära dina råvaror i mindre bitar. I och med att denna lökhackare är rätt liten är den både smidig att använda och förvara.

Enkel men bra

Detta kanske inte är den mest avancerade lökhackaren i detta test. Men, i förhållande till dess pris och storlek anser vi att den gör ett bra jobb. I och med att själva burken är gjord av plast känns den hygienisk och fräsch. Den är enkel att rengöra även om alla delar måste diskas för hand. Vi är nöjda!

Specifikationer:
– Material: metall, plast
– Höjd: 13cm
– Bredd: 10cm

Summering

8.6Omdöme
En enkel lökhackare som är smidig att använda och kan köpas för ett rimligt pris


3

Zyliss Easy Pull Minihackare – Premium valet

Fördelar
 • Väldigt mångsidig användning
 • Rymmer hela 750ml
 • Både enkel, smidig, säker och rolig att använda
 • Håller hög kvalité trots riktigt bra pris
 • Står stadigt och tryggt på sin plats
Nackdelar
 • Något tråkig design

Produktrecension

Som vår premiumvinnare valde vi denna lökhackare från Zyliss. Deras Easy pull minihackare må vara något dyrare än våra andra deltagare, men med tanke på vad produkten ger dig anser vi att den är mycket prisvärd. Denna variant kan nämligen användas till att både hacka, purea och blanda en mängd olika råvaror och livsmedel. Mångsidigt, smidigt, effektivt och tryggt!

Kan användas till det mesta

Vi anser att denna Zylizz minihackare är ett köksredskap som alla bör ha hemma. Den kan nämligen användas till att både hacka, blanda och göra puré av mängder av olika frukter och grönsaker. Med denna apparat kan du göra allt från grönsaksblandningar och rena fruktsallader till smoothies, soppa, salsa och annat gott.

Just av den anledningen kan man benämna denna som en manuell matberedare. Användningsområdena är nästintill oändliga – där är det bara du som styr! Det är hur enkelt som helst att bestämma vilket resultat du vill ha och vilket format dina råvaror ska få från gång till gång.

Lättsamt och smidigt

För att använda denna minihackare krävs det inte mer än att du delar dina grönsaker eller frukter i något mindre bitar så att de ryms i apparaten. Därefter drar du i handtaget x antal gånger, beroende på vilket resultat du önskar, och får en riktigt fin blandning. Så enkelt och smidigt, och roligt!

Tack vare skrapan i botten av bladet behöver du inte oroa dig för att något missas. Utan istället blir allt riktigt jämnt blandat. Produkten är utformad med en smart antiglidbotten för att det hela ska kännas extra stadigt, tryggt och säkert.

Enkel att rengöra och praktisk att förvara

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för hur enkel denna apparat är att förvara. Trots att den rymmer hela 750ml, vilket är rätt mycket, kan du utan problem förvara denna i det skåp eller på den plats du önskar. Denna minihackare är även väldigt enkel att rengöra – skål och blad kan rengöras i maskin, och resterande delar kan du diska för hand. Helt klart ett bäst i test på marknaden!

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål, plast
– Höjd: 11,5cm
– Diameter: 13cm
– Kapacitet: 750ml

Summering

8Omdöme
En bra lökhackare som rymmer väldigt mycket och har mångsidig användning


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en lökhackare?

En lökhackare är en produkt utformad för att underlätta för dig då du ska hacka lök eller andra grönsaker och frukter. Du placerar det du vill hacka i apparaten och kan sen med några tryck eller drag få till mindre eller finhackade bitar, och det hur snabbt och smidigt som helst.

Detta kan du alltså uppnå utan att du själv måste använda knivar eller ens komma i kontant med den ofta så irriterande lökdoften. En lökhackare gör helt enkelt matlagningen lite mer effektiv, bekväm och trygg. Du kan ofta hacka större mängder lök på bara ett par minuter. Dessutom blir resultaten ofta väldigt bra.

Varför ska man välja en lökhackare i stället för att använda kniv?

Att det heter just lökhackare beror på att dessa produkter är tillverkade specifikt för att minska besvären och obehaget som kan uppstå när man just hackar lök. De ska helt enkelt göra matlagningen lite enklare, lite mer bekväm och lite mer skonsam för både näsa och ögon.

I och med att du lägger i löken i burken, stänger igen locket och hackar med hjälp av inbyggda knivar slipper du påverkas av den stickande, svidande lökdoften. Kliande, irriterade, svidande ögon kommer alltså med en sådan produkt vara ett minne blott. Det samma gäller om du vill hacka andra frukter och grönsaker, det alltså även sådana som inte ger stickningar eller irritation i ögonen.

Andra fördelar med att använda en lökhackare för denna typ av uppgifter i köket är att det effektiviserar matlagningen rätt mycket. Det är också säkrare att använda lökhackaren, speciellt om det är barn inblandat i bilden eller om du inte är så trygg med att hantera knivar. Är du inte så vass på att få till fina, lagom stora bitar av det du ska skära kommer produkten hjälpa dig mycket!

Ska jag välja en manuell eller elektrisk lökhackare?

Svaret på frågan om du ska välja en elektrisk eller manuell lökhackare beror helt på vad du efterfrågar och behöver. Med den manuella lökhackaren måste du använda din egen kraft för att hacka sönder löken. Där är det dock helt upp till dig att avgöra hur stora bitarna ska bli, trots att de kanske inte kan bli supersmå med denna metod. En sådan lökhackare kan ofta också diskas helt i maskin.

Den elektriska lökhackaren kan såklart vara lite enklare och smidigare att använda då den agerar som en liten mixer som hackar sönder löken åt dig, alltså automatiskt. Här kan du också få till riktigt finhackade resultat utan minsta ansträngning på egen hand. Nackdelen är att den elektriska lökhackaren kan ta något längre tid att använda i och med att den måste kopplas in i uttaget, osv.

Hur hackar man lök på bästa sätt?

Det skulle vi säga beror på vilket resultat du vill ha. För dig som vill ha riktigt, riktigt finhackade lökbitar är det oftast bäst att hacka löken för hand. Detta dock bara om du bemästrar det. Annars kan det finnas många fördelar med att använda en lökhackare.

Då kan du få till fina, hackade bitar i olika storlek. Använder du en elektrisk kan de faktiskt bli rätt små. Detta går också snabbare och du undviker svidande, rinnande ögon till skillnad från om du hackar på egen hand. Dock är det upp till dig att avgöra vad du föredrar, vad du kan och vad som känns säkert.

Vad är en grönsakshackare?

En grönsakshackare skulle man kunna säga är en variant av lökhackare. En lökhackare är specifikt utformad för att hacka lök med, även om de ofta kan användas till att hacka andra grönsaker och frukter också. En grönsakshackare är dock ett köksredskap som alltid kan användas till flera olika uppgifter.

Oavsett om du ska hacka lök, gurka, potatis, morot, äpple eller något annat frukt och grönt kan denna apparat hjälpa dig på traven. Ett komplett allt-i-ett verktyg som kan användas då du ska göra salsa, sallad, röror, vitlök, och så vidare. Köper du dessutom en variant med flera olika nät kan du hacka dina råvaror i mängder av olika storlekar och former. Riktigt smidigt.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general