Bäst i test

Le Creuset Ugnsform – Bäst i test

Test av tre Le Creuset ugnsformar vilken är vinnaren? – 2022

När det kommer till att köpa ugnsformar så kan du inte gå fel med Le Creuset ugnsform. De har alla olika former som du kan tänka dig, inklusive den mest vanliga – rektangulär ugnsform.

Le Creuset har levererat kvalitetsvaror i nästan hundra år och man brukar aldrig bli besviken med Le Creusets produkter. Eftersom att de har ett så stort utbud av olika produkter så har vi valt att testa de populäraste ugnsformarna från Le Creuset och hjälpa dig hitta den bästa!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Le Creuset Ugnsformset 23+13 cm – Bäst i test

Fördelar
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Högt kundbetyg hos Pricerunner
 • Hög kvalitet
 • Många färger att välja mellan
Nackdelar
 • Lite små

Produktrecension

Det första ugnsformarna som vi provade var Le Creuset Ugnsformset 23+13 cm och vi kan meddela att vi inte var besvikna. Dessa kvadratiska ugnsformar kommer som ett set, du får en liten ugnsform och en stor ugnsform.

Någonting som alltid har varit typiskt för Le Creuset är att de erbjuder de flesta färger som du kan föreställa dig, detta gäller även för ugnsformarna. Välj det set som passar bäst i ditt hem! Ugnsformarna klarar temperaturer från -18 till +260 c och tål även mikrovågsugn.

Emaljerad sandfärgad insida

Dessa fat som har en klassisk design har en emaljerad sandfärgad insida. Den emaljerade sandfärgade insidan bidrar till att ugnsformarna är väldigt lätta att rengöra. Ugnsformarna absorberar inte heller lukt och smak på grund av insidan, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för en bismak från det du lagat tidigare!

Specifikationer:
– Serie: Signature
– Material: Glaserad stengods
– Mått: Stor form 23 x 23 cm, liten form 13 x 13 cm
– Form: Fyrkantig
– Diskmaskinstålig: Ja

Summering

9.2Omdöme
Ordentliga kvadratiska ugnsformar som kommer i flera färger


2

Le Creuset Heritage Ugnsform rund 24 cm – Budget valet

Fördelar
 • Emaljerad sandfärgad insida
 • Hög kvalitet
 • Många färger att välja mellan
 • Snygg design
Nackdelar
 • Enbart en ugnsform

Produktrecension

Budgetvalet blev Le Creuset Heritage Ugnsform rund 24 cm på grund av det billiga priset och höga kvaliteten som Le Creuset alltid håller. Denna runda ugnsform kommer från stengodsserien Heritage och passar perfekt till att laga pajer, kakor, eller andra desserter.

Även denna ugnsform klarar temperaturer från -18 till +260 c och tål även mikrovågsugn. Som de andra ugnsformarna som vi har testat så har även Le Creuset Heritage Ugnsform rund 24 cm en emaljerad sandfärgad insida som bidrar till enkel rengöring samt motverkar att lukt och smak fastnar i ugnsformen.

Specifikationer:
– Serie: Heritage
– Material: Glaserad stengods
– Mått: 24 cm
– Form: Rund
– Diskmaskinstålig: Ja

Summering

8.6Omdöme
Rund ugnsform med emaljerad sandfärgad insida – perfekt för rund paj eller liknande


3

Le Creuset Ugnsformset Stengods 25+32 cm. – Premium valet

Fördelar
 • Väldigt stora ugnsformar
 • Enkel rengöring
 • Absorberar ej lukt eller smak
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

När det kommer till premiumvalet så valde vi Le Creuset Ugnsformset Stengods 25+32 cm. Detta ugnsformset går för ett lite högre pris, men samtidigt får du väldigt mycket större ugnsformar. Som de andra ugnsformarna från Le Creuset så är det en emaljerad sandfärgad insida. Detta vet vi redan att innebär enkel rengöring och att ingen lukt eller smak fastnar i ugnsformen.

Ugnsformen tål, som sina släktingar, temperaturer från -18 till +260 c och tål även mikrovågsugn. Du kan alltså använda dessa ugnsformer på det mesta sätt, det viktiga att tänka på är att inte övergå värmekapaciteten på +260 c. Som med de andra så finns även dessa vackra ugnsformer i de flesta färger som du kan tänka dig!

Specifikationer:
– Material: Glaserad stengods
– Mått: Stor form 32 x 23,5 cm. Liten form 25 x 16 cm
– Form: Rektangulär
– Diskmaskinstålig: Ja

Summering

8Omdöme
Stora och rektangulära ugnsformar som passar perfekt för det större hushållet


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Viktiga egenskaper för en Le creuset ugnsform

Som med alla ugnsformar så finns det en mängd egenskaper som är viktiga för Le Creuset ugnsformar. Värmekapacitet är någonting som är viktigt, om du planerar att använda höga temperaturer på över 260 grader så är det viktigt att ugnsformarna klarar av temperaturerna. Storlek är en annan egenskap för ugnsformar, med storlek så gäller det att ta någonting som möter dina behov. Den allra viktigaste egenskapen hos ugnsformar är dock material.

Material

Det finns flera olika material som är vanliga bland ugnsformar, främst keramik/stengods, glas, aluminium och gjutjärn. Alla material har sina för- och nackdelar som jag kommer nämna här nedan.

 • Keramik/stengods: Keramik och stengods värms upp långsamt men fördelar värmen på ett väldigt effektivt sätt och behåller värmen väldigt bra.
 • Glas: Som keramik så fördelar glas värmen på ett bra sätt och kan även hålla ugnsformen varm. Glas är dock väldigt känsligt för värmechock, se därför till att ugnsformen är kall före du lägger den i vatten.
 • Aluminium: Aluminium värms upp väldigt snabbt och väger även mycket mindre än både glas och keramik – nackdelen är främst att materialet inte är lika hållbart.
 • Gjutjärn: Gjutjärn är det starkaste materialet och kan hålla allra längst, men för att inte tappa sin kvalitet så behöver gjutjärns ugnsformar underhållas regelbundet. De väger även väldigt mycket.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general