Bäst i test

Kyl och frys paket – Bäst i test

Test av tre kyl och frys paket vilken är vinnaren? – 2022

Idag är det väl nästan en självklarhet att man har en kyl och frys i hemmet. Om du inte redan har det i ditt hem, eller om du måste köpa det till ditt nya hem, kan det vara smart att investera i ett så kallat kyl och frys paket.

Det innebär inte bara att du får hem de båda delarna på samma gång. Utan genom att köpa ett kyl och fryspaket kan du ofta även få de båda delarna till ett mycket bättre pris. I det här testet utser vi en testvinnare som passar ditt kök!

Please Select Valid Pricing Table

Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför ska jag välja en kombinerad kyl och frys?

Det är självklart upp till var och en att välja om man vill köpa ett färdigt kyl och fryspaket eller om man vill investera i de två delarna separat. Det kan finnas för- och nackdelar med båda alternativen, men samtidigt kan vi av flera olika anledningar konstatera att det finns väldigt många fler fördelar med att köpa både kyl och frys i ett paket tillsammans.

En av de främsta anledningarna till detta är såklart att du inte behöver bry dig om att leta efter de båda två delarna i tid och otid, det dessutom två delar som både passar in i ditt hem och som matchar med varandra. Genom att köpa ett färdigt paket får du ett färdigkombinerat sådant som helt enkelt ger dig allt i ett utan att du slipper anstränga dig särskilt mycket.

När du ställer kylen och frysen intill varandra kan du vara säker på att de passar bra ihop, det vill säga att de kompletterar varandra både i form av design och storlek. Du kan även känna dig säker på att de båda passar bra in i ditt hem och att du har gjort ett bra köp. Som ett paket kan du nämligen många gånger ha möjligheten att köpa en kyl och en frys till ett bättre pris.

Vad kostar ett kyl och frys paket?

Vad ett kyl och frys paket kostar beror helt på vilket kyl och fryspaket du väljer. Idag finns det rätt många olika varianter av kyl frys paket att välja mellan på marknaden, vilket i sin tur även innebär att priserna kan se väldigt olika ut.

Vad du kommer få betala för ditt kompletta paket beror bland annat på vilket varumärke det kommer ifrån, hur stora kylen och frysen är, hur de är designade och konstruerade, samt vilka funktioner de har. Även frågan om energiklass och förbrukning kan vara avgörande för priset.

Viktiga egenskaper hos en kombinerad kyl och frys

Som vi precis var inne på finns det idag ett rätt brett utbud av olika typer av kyl och fryspaket att välja mellan på marknaden. Det innebär i sig att du har ett brett utbud av olika modeller att se över, där det finns ett flertal olika egenskaper att räkna in då du ska välja vilket som är det bästa kyl och frys paketet för dig och ditt hem:

Energiklass

Precis som vid valet av andra vitvaror och liknande produkter är det viktigt att du ser över den energiklass som ditt kombinerade fryspaket kyl ska ha. Vitvarornas energiklass är inte bara avgörande för den elförbrukning du måste betala för, utan det är även avgörande för frågan om hur stor påverkan ditt paket har på vår miljö. Ju bättre energiklass, det vill säga ju närmre den är A+++, desto bättre.

Mått

För att ditt kyl och fryspaket ska passa bra in i ditt hem och i ditt kök är det såklart även nödvändigt att du väljer ett paket vars mått matchar med de i ditt hem. Det vill säga, du bör se till så att kylen och frysen har rätt höjd, bredd och längd. Tänk dock på att måtten inte bara är avgörande för att de ska passa i köket. Utan de är även avgörande i frågan om hur mycket matvaror du kan få plats med där i.

Design

Detta anser vi vara en något mindre viktig punkt att se över då du ska välja kyl och fryspaket. Däremot är det ett faktum att kylen och frysen ofta tar upp väldigt mycket plats och utrymme i ett kök. Det är därmed också ofta ett paket som syns rätt mycket, och även ganska direkt. För att du ska trivas med ditt kyl och fryspaket bör du alltså åtminstone se till så att designen passar in i ditt kök och hem.

Rostfri

Något annat som är bra att tänka på vid val av kyl frys paket är vilket material de två vitvarorna är tillverkade av. Idag är det väldigt vanligt att både kylskåp och frysar tillverkas av rostfria material, så som rostfritt stål och liknande. Om du däremot vill ha ett paket med svarta eller vita vitvaror, eller produkter i någon annan färg, kan du såklart även hitta det. Där är det helt enkelt upp till dig att avgöra vad du vill ha och vad som passar.

Förvaring

Här är det viktigt att du funderar över vad du faktiskt är i behov av när det kommer till förvaring i din kyl och frys. Är du i behov av att kunna förvara, kyla ner och frysa in stora mängder mat och produkter gör du bäst i att köpa ett kyl och fryspaket som är större och som rymmer fler liter. Tänk även på att till förvaring så hör även frågan om vilken typ sorterings- och organiseringsmöjligheter du vill att ditt kyl- och frysskåp ska ha.

Funktioner

Sist men inte minst är det smart att tänka på vilken typ av funktioner just du är i behov av och önskar ha på din kyl och frys. Idag kan du till exempel hitta kylskåp och frysskåp med funktioner som NoFrost (automatisk avfrostning), temperaturinställningar, belysning och så vidare. Dessa funktioner kan vara avgörande för såväl användning som hantering av din kyl och frys.

Hur länge håller en kyl och frys?

Hur länge en kyl och frys håller beror helt på vilken typ av vitvaror du köpt hem, dess kvalité och konstruktion, samt hur du använder och sköter om dem. Om du däremot köper hem ett paket med kylskåp och frysskåp i ”standardstorlek” till någorlunda bra kvalité kan du förvänta dig att dessa bör hålla i upp till 15 år. Mindre kyl och fryspaket brukar hålla mellan 10-12 år om de sköts om på rätt sätt.

Kända varumärken för kyl och frys

Som vi tidigare varit inne på finns det idag en uppsjö av olika kylar och frysar att välja mellan på marknaden. Och då menar vi inte bara att det finns många olika modeller av kylskåp och frysar, och även kyl och frys paket, att välja mellan. Utan i detta breda utbud finns även en hel del olika varumärken att vända sig till då man själv önskar köpa hem dessa produkter.

Några av de vanligaste och mest populära varumärkena för just kylskåp, frysar och frysskåp är Electrolux, Siemens, Bosch och LG. Ett annat populärt varumärke inom just denna kategori är Blomberg, samt Whirpool och AEG. Mer information om produkter från dessa specifika märken i fråga kan du hitta i våra rekommendationer ovan.

Oavsett vad just du fattar tycke för när det kommer till kyl och frys paket kan vi garantera att de flesta butiker som erbjuder just sådana vitvaror i sitt sortiment erbjuder dig att ta del av olika modeller och produkter från samtliga märken. Du behöver alltså med största sannolikhet inte leta särskilt länge för att hitta en butik eller e handel som har din favorit i lager.

Är det viktigt med automatisk avfrostning?

Vi skulle säga att en funktion som automatisk avfrostning, även kallad NoFrost, är rätt viktig när det gäller valet av kyl och frysskåp. Detta då det är just funktionen om automatisk avfrostning som ser till att det inte bildas massa frost i frysen. Med det kommer många fördelar!

Genom att undvika frostbildning i din frys det ser du framförallt till att vitvaran inte drar onödigt mycket ström – ju mer frost som bildas desto mer ström drar den. Det kommer i sin tur bidra till att du kan spara pengar, samt spara på vår miljö. Om du väljer ett frysskåp som både har en bra energiklass och automatisk avfrostning kommer den vara väldigt hållbar ur ett miljöperspektiv.

Utöver att frysens frostbildning påverkar dess energiförbrukning är det såklart även en fördel att ha vitvaror som avfrostas automatiskt då det underlättar väldigt mycket för dig. Att slippa avfrosta på egen hand kommer spara dig både tid och energi. Dessutom hålls dina matvaror fräschare (och godare) längre om du minskar risken för att det bildas frost på dem.

Hur ofta ska man avfrosta sitt frysskåp?

Köper du en frys eller ett frysskåp med funktionen om automatisk avfrostning behöver du knappt bry dig om att avfrosta den, åtminstone inte så ofta. Detta sköter nämligen en sådan frys till största del på egen hand. Så länge du avfrostar frysskåpet manuellt en gång om året kommer en sådan vitvara att upprätthålla ett optimalt klimat för dina matvaror året om.

Om du däremot köper, eller redan har, en frys eller ett frysskåp utan denna automatiska avfrostningsfunktion är det nödvändigt att genomför avfrostningen på egen hand lite oftare. Beroende på vilken typ av frys du har, hur stora mängder matvaror du har där i, samt hur du tar hand om den överlag kan intervallet mellan varje avfrostning variera.

I regel bör dock en vanlig frys (utan automatisk avfrostning) avfrostas ungefär varannan månad för att funka optimalt. Du bör i alla fall åtminstone se till att avfrosta kylen 4 gånger om året, minst. Hur du går tillväga för att avfrosta en frys finns det mängder av information att hitta om på nätet.

Andra relaterade tester:

Ismaskin, minikyl

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 3 / 5. Omdöme antal: 3

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general