Bäst i test

Köttkvarn – Bäst i test

Test av tre köttkvarnar vilken är vinnaren – 2022?

Att ha en egen köttkvarn är någonting som bidrar till att din måltid håller en högre kvalitet. Den största skillnaden mellan malt kött och butiksköpt kött är skillnaden på smaken. De flesta som har smakat nymalt kött håller nog med om att smaken är markant mycket bättre, en annan bonus är att du alltid vet vad måltiden innehåller.

Det är dock inte så lätt att veta vad man behöver och därför har vi gjort detta test för att hjälpa dig välja. Följ med här så presenterar vi tre riktigt bra köttkvarnar, både manuella och elektriska.

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Bosch MFW68660 – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Netonnet
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Många tillbehör
 • Smidig och säker att använda
 • Lätt att rengöra
Nackdelar
 • Inte den snyggaste designen
 • Ljudet kan vara irriterande

Produktrecension

En av de absolut bästa elektriska köttkvarnar du kan hitta på marknaden är utan tvekan Bosch MFW68660. Denna köttkvarn består främst av rostfritt stål och står stadigt och robust med gummitassar monterade under för extra stabilitet. Med en kraftfull motor som har en effekt på 2200W så maler köttkvarnen 4,3kg kött per minut. Den är smidig att flytta eftersom den har bärhandtag, den har även en förvaringsplats åt sladden och åt olika hålskivor. Vi har valt den till bäst i test för de fantastiska egenskaperna och smidiga användningen!

Hög kapacitet, kraftfull motor och backfunktion

Med den höga kapaciteten och kraftfulla motorn på 2200W så kan kvarnen mala 4,3kg kött per minut vilket betyder att även den klarar de mest tidskrävande arbetet. Bosch MFW 68660 har även en backfunktion för att hantera stopp i kvarnen, detta försäkrar smidig användning och hjälper dig undvika problem.

Hålskivor, korvhorn och andra tillbehör

Denna fantastiska köttkvarn kommer med bland annat tre olika hålskivor på 8.0, 4.8 och 3.0mm som tillåter dig att välja hur grovt malet ditt kött skall vara. Utöver hålskivor så medföljer även en mängd andra tillbehör som låter dig utnyttja alla kvarnens olika funktioner – till exempel:

 • Grönsaksskärare som låter dig skiva, strimla eller riva grönsaker, nötter ost och choklad.
 • Fruktpress som låter dig pressa färsk juice, mos eller annat som du kan tänka dig.
 • Tillbehör för att laga kebbe hemma utan några svårigheter.
Specifikationer:
– Vikt: 7,7kg
– Motoreffekt: 2200W
– Höjd: 25,4cm
– Bredd: 19,9cm
– Djup: 20,5cm

Summering

9Omdöme
Smidig och säker att använda


2

Bosch MFW66020 – Budget valet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Högt kundbetyg hos Elgiganten
 • Billig
 • Lätt att använda
Nackdelar
 • Behöver Ankarsrum Assistent för att kunna använda denna köttkvarn
 • Många tillbehör måste köpas separat

Produktrecension

Om du är ute efter en elektrisk köttkvarn som inte sätter ett hål i plånboken så är Bosch MFW66020 utan tvekan det bästa valet. Denna köttkvarn är lik den vi valde till bäst i test men för ett betydligt billigare pris. Den har fortfarande en kraftfull motor med en effekt på 600W vilket innebär att den möter de flesta behoven när det kommer till att mala kött.

Tillbehör och funktioner

Likt köttkvarnen som vi valde till bäst i test så har även denna en backfunktion vid stopp i kvarnen från att senor har fastnat, detta är väldigt positivt och någonting som manuella köttkvarnar saknar. Denna har ett motorskydd så apparaten stängs automatiskt av när belastningen når 1800W.

När det gäller tillbehör så saknar denna köttkvarn nästan ingenting! Man får även med tre olika hålskivor på 8.0, 4.8 och 3.0mm för att själv bestämma hur grovt man vill mala köttet. Köttkvarnen kommer även med tillbehör för kebbe och korv.

Specifikationer:
– Vikt: 4,68 kg
– Motor effekt: 600W (maler cirka 3kg nötkött i minuten)

Summering

8.5Omdöme
kraftfull motor med en effekt på 600W


3

Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn – Premium valet

Fördelar
 • Testvinnare hos kockhuset
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Topprankad på prisjakt
 • Kraftfull motor och hög kapacitet
 • Smidig att använda
 • Många tillbehör och olika användningsområden
Nackdelar
 • Något högljudd
 • Väger mycket

Produktrecension

En annan köttkvarn som var ett nöje att testa var Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn som vi utsåg till premium valet. Denna köttkvarn är ett tillbehör som monteras fast på en hushållsassistent, köttkvarnen passar på alla Ankarsrum köksmaskiner. Om du köper till de extra tillbehören som finns tillgängliga så kan du också spritsa, passera och riva med denna utmärkta köttkvarn som håller hög kvalitet. Köttkvarnen är väldigt lätt att använda, ger bra resultat och kommer med ett fåtal olika tillbehör som till exempel korvhorn i tre olika storlekar.

Ankarsrum Assistent Original Köttkvarn är tillverkad av en stabil aluminumkonstruktion, vilket innebär att den håller väldigt länge.

Korvhorn, hålskiva och stänkskydd

Med köttkvarnen så medföljer tre olika korvhorn (10, 20 och 25mm) som bidrar till att du själv kan välja storleken på korvarna som du lagar, vilket är uppskattat hos de flesta som gillar korv av hög kvalitet. Du får även med en hålskiva på 4,5 mm som du använder när du ska mala kött, detta är en storlek som passar de allra flesta rätterna. Sist men inte minst så får du även med ett stänkskydd för att underlätta städningen och se till att det inte stänker någonstans medan du använder köttkvarnen.

Det säljs även en mängd tillbehör separat som till exempel rivjärn, kaksprits och pastaplattor. Du kan alltså väldigt enkelt köpa till fler tillbehör som passar alla dina behov.


Specifikationer:
– Vikt: 1,5kg
– Höjd: 16,5cm
– Bredd: 10,5cm
– Djup: 17cm

Summering

8Omdöme
Spritsa, passera & riv med denna utmärkta köttkvarn som håller hög kvalitet


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Manuell köttkvarn

Fördelarna med att använda en manuell köttkvarn framför en elektrisk köttkvarn är att en manuell köttkvarn är mindre och väldigt enkelt att använda. Det är vanligt att du kan fästa en manuell köttkvarn vid bordskanten eller att de har gummifötter för att ge dem stabilitet. Med en manuell köttkvarn så sätter du in köttet i kvarnen och vevar i veven för att mala kött, riva grönsaker eller spritsa kakdeg beroende på vilket tillbehör du använder i din manuella köttkvarn.

En manuell köttkvarn fungerar alltså på samma vis som en elektronisk köttkvarn – vid köttkvarn manuell så använder du handen för att mala istället för en elektrisk motor. En elektrisk köttkvarn kan alltså hantera större mängder och möjligtvis få jobbet gjort snabbare, men en manuell köttkvarn får jobbet gjort minst lika bra!

Vad ska man använda en köttkvarn till?

Man använder en köttkvarn främst till att mala, men med andra tillbehör så går det också bra att använda en köttkvarn till bakning, riva grönsaker och annat. Den största orsaken till att människor använder sig av köttkvarnar är på grund av den stora skillnaden på smaken från att mala ditt eget kött. Att mala sitt eget kött smakar, enligt de flesta, väldigt mycket bättre än det som är köpt i butiken – därför maler också de flesta fina restauranger sitt eget kött istället för att köpa färdigmalt. Förutom detta så vet du exakt vad som finns i maten du äter vilket alltid är ett stort plus, speciellt när det handlar om till exempel korvar.

Man använder alltså en köttkvarn för att öka kvaliteten på maten som man äter samtidigt som man får en bättre uppfattning om vad som finns i maten. Olika malskivor låter dig även bestämma hur grovt du vill mala ditt kött, vilket gör att du kan anpassa köttet efter måltiden du lagar.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general