Bäst i test

Kitchenaid vattenkokare – Bäst i test

Test av tre Kitchenaid vattenkokare vilken är vinnaren? – 2022

När det kommer till vattenkokare så är det nästan omöjligt att gå fel om man väljer Kitchenaid vattenkokare. KitchenAid är ett väletablerat varumärke som erbjuder olika vitvaror och köksredskap som alla har en sak gemensamt, de håller en väldigt hög kvalitet. 

Vattenkokare är ett köksredskap som finns i de flesta hushållen i landet, det finns även ett väldigt stort utbud på vattenkokare från en stor mängd varumärken. Vi har testat olika vattenkokare från det populära varumärket Kitchenaid för att ta reda på vilken som är bäst, läs vidare för att se resultaten!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

KitchenAid Vattenkokare Classic 5KEK1222EER – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Snygg design
 • Rimligt pris
Nackdelar
 • Saknar vissa funktioner som t.ex värmehållning

Produktrecension

Efter att ha testat en mängd olika vattenkokare från Kitchenaid så kan vi glatt konstatera att KitchenAid vattenkokare Classic 5KEK1222EER blev utsedd till bäst i test!

Denna utmärkta vattenkokare finns tillgänglig i en mängd olika färger som resten av Kitchenaids produkter. Man har möjlighet att välja mellan de populäraste färgerna och har man andra produkter från Kitchenaid så kan man enkelt matcha färger.

KitchenAid Vattenkokare Classic 5KEK1222EEER har en klassisk design, vattenkokaren är kupolformad och ger en retro-känsla vid första blicken. Vi testade den röda vattenkokaren som, enligt oss, var väldigt tilltalande. Som med de flesta produkter från Kitchenaid så märks det att de har fokuserat på att skapa en snygg design vilket är väldigt positivt.

KitchenAid Vattenkokare Classic 5KEK1222EER har en kraftfull effekt på 2200 W som gör att den snabbt och effektivt kokar vatten. Med en kapacitet på 1,25 L så är den tillräckligt stor för de allra flesta hushållen. Denna vattenkokare är tillverkad av rostfritt stål som håller hög kvalitet och har ett handtag i aluminium.

Denna vattenkokare har ett dolt värmeelement vilket gör det svårare för kalkavlagringar att bildas på värmeelementet vilket minskar livstiden av vattenkokaren. KitchenAid Vattenkokare Classic 5KEK1222EER har även ett antikalk filter vilket också minskar mängden kalk som bildas. Av/på knappen har LED indikatorljus som tydligt visar när vattnet kokar och maskinen stänger automatiskt av sig själv så fort vattnet är klarkokat.

Specifikationer:
– Kapacitet: 1,25 L
– Material: Rostfritt stål och aluminium

Summering

9.2Omdöme
Snygg, praktisk, kokar vatten snabbt och kan köpas för ett rimligt pris


2

KitchenAid 5KEK1722EOB 1,7 L – Prisvärt

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Whiteaway.se
 • Temperatur display
 • Sex olika temperatur inställningar
 • Värmehållning i 30 minuter
Nackdelar
 • Dyr men fortfarande prisvärd med tanke på funktionerna

Produktrecension

En annan utmärkt vattenkokare från KitchenAid är 5KEK1722EOB 1,7 L modellen som har en mängd olika funktioner och en hög kapacitet!

Denna stilrena vattenkokare med en modernare design kokar snabbt upp stora mängder vatten utan svårigheter. De flesta produkterna från KitchenAid brukar ha en retro design men denna vattenkokare passar perfekt in i kök med modern inredning.

Någonting unikt med KitchenAid 5KEK1722EOB är att den har sex olika temperatur inställningar! Man kan alltså välja hur varmt man vill att vattnet ska bli när man kokar det. Man kan välja mellan 50 c, 60 c, 70 c, 80 c, 90 c och 100 c! Vid start så indikerar vattenkokaren med en signal och när vattnet når den önskade temperaturen så indikerar vattenkokaren med 3 korta signaler.

Det finns även en display på vattenkokaren som visar aktuell temperatur, denna display fungerar även om vattenkokaren inte står på strömkällan på grund av två batterier i botten på vattenkokaren. Man kan alltså enkelt se exakt hur varmt vattnet är i vattenkokaren vilket är en funktion som man inte ser så ofta.

KitchenAid 5KEK1722EOB har även bättre isolering än de flesta vattenkokare och en funktion som håller vattnet vid den önskade temperaturen i upp till 30 minuter så länge den står på basen/strömkällan. Denna kokare har en hög kapacitet på 1,7 liter vilket är mer än tillräckligt för de flesta hushållen.

Specifikationer:
– Kapacitet: 1,7 L
– Material: Rostfritt stål

Summering

8.6Omdöme
Gedigen vattenkokare med många funktioner som kommer hålla länge


3

Artisan 5KEK1522EAC – Preiumvalet

Fördelar
 • Temperaturmätare
 • Justerbar temperatur
 • Dubbelväggkonstruktion
 • Snygg design
Nackdelar
 • Väldigt dyr

Produktrecension – Kitchenaid vattenkokare

När vi testade olika vattenkokare från KitchenAid så fick vi även det stora nöjet att testa KitchenAid Artisan Vattenkokare 5KEK1522EAC som var en bra vattenkokare med en hög prislapp.

KitchenAid Artisan Vattenkokare 5KEK1522EAC har en snygg, tidlös, retro design som passar perfekt med andra KitchenAid produkter och förgyller köket. Denna vattenkokare har en kapacitet på 1,5 liter och är tillverkad av aluminium. Man märker när man håller i vattenkokaren att den är gedigen och tillverkad av hög kvalitet.

KitchenAid Artisan Vattenkokare 5KEK1522EAC har justerbar temperatur mellan 50 c och 100 c, vilket innebär att man kan använda den till att förbereda hett vatten till många olika saker. Som den förra produkten så har även denna vattenkokare från KitchenAid en temperaturmätare som visar den aktuella temperaturen på vattnet.

KitchenAid Artisan 5KEK1522EAC har även en dubbelväggkonstruktion vilket ger en bättre isolering och håller vattnet varmt i en längre tid, dubbelväggkonstruktionen bidrar även till att vattenkokaren låter mindre och är svalare vid beröring.

Denna kokare från KitchenAid har en effekt på 2200 W vilket innebär att den snabbt och effektivt värmer upp 1,5 l vatten utan svårigheter och maskinen är enkel och praktisk att använda. KitchenAid Artisan 5KEK1522EAC är väldigt hållbar och har ett ”soft touch” handtag som är enkelt att greppa. Vattenkokaren blir sladdlös om man lyfter den från basen och konstruktionen av basen är stabil med halkfria gummifötter för att undvika olyckor. Det finns även sladdförvaring vilket bidrar till enkel förvaring av vattenkokaren.

KitchenAid Artisan Vattenkokare 5KEK1522EAC är en dyr vattenkokare med en kapacitet på 1,5 liter som erbjuder de bästa funktionerna och högsta kvaliteten man kan förvänta sig. De innovativa funktionerna, höga kvaliteten och dubbelväggkonstruktionen gjorde att vi utsåg denna vattenkokare till premiumvalet!

Specifikationer:
– Kapacitet: 1,5 L
– Material: Aluminium

Summering

8Omdöme
Dyr vattenkokare med en kapacitet på 1,5 liter som erbjuder de bästa funktionerna och högsta kvaliteten man kan förvänta sig.


Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general