Bäst i test

Kitchenaid köksmaskiner – Bäst i test

Test av tre Kitchenaid köksmaskiner vilken är vinnaren? – 2022

KitchenAid är ett välkänt varumärke som erbjuder många olika kvalitativa produkter. En av deras mest ikoniska produktkategorier är KitchenAid Köksmaskiner som har funnits i många år. KitchenAid erbjuder en stor mängd olika köksmaskiner i olika storlekar med olika funktioner, men oavsett vilken KitchenAid köksmaskin man väljer så kan man vara säker på att den håller hög kvalitet.

Eftersom det finns så många modeller så är det inte enkelt att veta vilka produkter som man ska köpa, därför har vi testat många olika köksapparater för att ta reda på vilken som är bäst! Läs vidare om du vill veta resultaten från testet.

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

KitchenAid Artisan 5KSM125 – Bästa köksmaskin

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Cervera
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Topprankad hos Prisjakt
 • Många extra tillbehör tillgängliga
 • Snygg design
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

Vi hade nöjet att testa en av KitchenAids populära köksmaskiner från Artisan kollektionen, KitchenAid Artisan 5KSM125. Denna köksmaskin är gjord av hög kvalitet, med en tidlös retro design och hög funktionalitet – därför utsåg vi KitchenAid Artisan 5KSM125 till bästa köksmaskin!

KitchenAid Artisan 5KSM125 klarade av att blanda och knåda de allra tuffaste degarna. Med en kapacitet på 4,8 liter så är behållaren tillräckligt stor för att användas till större familjer och även om man fyller behållaren så mycket som det går så klarar fortfarande den kraftfulla motorn av att knåda degen på ett bra sätt. Köksmaskinen finns även tillgängliga i flera olika färger.

När man köper KitchenAid Artisan 5KSM125 så ingår en skål med en kapacitet på 4,8 liter. En flatblandare som fungerar perfekt för glasyrer, potatismos och liknande. En ballongvisp som är utmärkt för att vispa grädde eller pannkakssmet och till sist en degkrok för att knåda alla olika sorters degar.

KitchenAid Artisan 5KSM125 är en mångfunktionell köksmaskin, tillsammans med tillbehör så kan man använda köksmaskinen till en mängd olika saker. Utöver de tillbehör som ingår kan man även köpa tillbehör för att laga pasta i hemmet, mala kött och mer!

Specifikationer:
– Effekt: 300 W
– Kapacitet: 4,8 Liter
– Tillbehör: Ballongvisp, degkrok, flatblandare, skål 4,8 liter.

Summering

9.4Omdöme
KitchenAid Artisan 5KSM125 har en fantastisk prestanda, har många användningsområden och är enkel att rengöra


2

KitchenAid Classic 5KFC3516 – Bästa Matberedare

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Whiteaway.se
 • Lätt att använda
 • Enkel rengöring
 • Lågt pris
Nackdelar
 • Låg kapacitet

Produktrecension

KitchenAid Classic 5KFC3516 är en kompakt matberedare som fungerade utmärkt till att hacka ingredienser, göra puréer och mer – därför utsåg vi KitchenAid Classic 5KFC3516 till bästa matberedare!

Ett kök är inte slutfört utan en bra matberedare som kan assistera dig i köket. KitchenAid Classic 5KFC3516 fungerar som den perfekta minihackaren med en skål på 830 ml. Med denna maskin kan man välja mellan två olika hastigheter, antingen hacka eller puréa, självklart kan man också använda pulsning för att finhacka olika ingredienser. Även matberedaren finns tillgänglig i en mängd olika färger!

När man köper KitchenAid Classic 5KFC3516 så får man med en basenhet med spak för att ändra hastighet mellan hacka/puréa. En universalkniv som är tillverkad av rostfritt stål och tillräckligt stark för att hacka de mesta ingredienserna. Ett lock som har påfyllnadsöppning för enkel påfyllning, samt en puls/på knapp. Och till sist så får man även med en BPA-Fri skål för att hacka livsmedlen i.

Denna matberedare är det perfekta köksredskapet för att laga hummus, såser, dressingar, salsa och mer. KitchenAid Classic 5KFC3516 fungerar som ett par extra händer i köket som väldigt snabbt och effektivt hackar och puréar olika ingredienser för att hjälpa dig laga en näringsrik och god måltid.

Specifikationer:
– Effekt: 240 W
– Kapacitet: 830 ml
– Tillbehör: Lock, skål 830 ml, universalkniv, basenhet.

Summering

9.2Omdöme
Liten och kompakt matberedare som fungerar perfekt för att hacka och puréa livsmedel, den är kraftfull för sin lilla storlek, enkel att använda och har en attraktiv design


3

KitchenAid 5KHBBV53S sladdlös Stavmixer – Bästa stavmixern

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Elgiganten
 • Högt kundbetyg hos Cervera
 • Sladdlös
 • Kraftfull
 • Snygg design
Nackdelar
 • Något dyr för en stavmixer

Produktrecension

Många tror att en stavmixer utan sladd inte är tillräckligt kraftfull för att laga soppor eller liknande, vilket kanske stämmer för vissa varumärken. Men med KitchenAid 5KHBBV53 sladdlös stavmixer så får du all kraft som en vanlig stavmixer utan sladd – därför utsåg vi KitchenAid 5KHBBV53S sladdlös Stavmixer till den bästa stavmixern!

Med en snygg design som matchar med resten av KitchenAids sortiment så har man även möjlighet att välja mellan olika färger för att få en stavmixer som passar med resten av inredningen i köket.

Även fast stavmixern är sladdlös så får man all kraft som man förväntar sig med ett kraftfullt litiumjonbatteri som är laddningsbart. Batteriet blir full laddat på enbart två timmar och en batterilampa visar när det är dags att ladda denna stavmixer.

I förpackningen så ingår en BPA-fri mixerskål med lock. En laddare som passar till alla sladdlösa maskiner som KitchenAid erbjuder. Ett avtagbart kastrullskydd och till sist en mixerarm på 20 cm.

KitchenAid 5KHBBV53S sladdlös Stavmixer har en snygg design, den är enkel att använda med ergonomiskt handtag och är oerhört kraftfull. Stavmixern gjorde soppa och pannkakssmet utan några svårigheter och var ett nöje att använda!

Specifikationer:
– Effekt: 180 W
– Tillbehör: Skål med lock, laddare, kastrullskydd, mixerarm.

Summering

8.8Omdöme
Sladdlös Stavmixer som har en snygg design, enkel att använda med ergonomiskt handtag och är oerhört kraftfull


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför välja en KitchenAid maskin?

KitchenAid är ett välkänt varumärke som har funnits i över 100 år. Några av de första köksassistenterna ursprungar från KitchenAid och med tiden har de deisgnat och förbättrat en stor mängd olika produkter, allt från köksassistenter till kylskåp. KitchenAid använder fortfarande sin tidlösa retro design som kännetecknear köksmaskiner från Kitchenaid. Men det är inte bara designen som är banbrytande med KitchenAids varumärke, utan funktionaliteten av KitchenAids produkter har bara förbättrat med åren.

Under alla år som KitchenAid har varit verksamma har de förbättrat sina produkter och kommit med nya innovativa funktioner. Att förbättra sin kvalitet och erbjuda några av de bästa produkterna har varit ett måste för KitchenAid för att inte förlora mot alla nya konkurrenter som till exempel Bosch och liknande.

Om man väljer en maskin från KitchenAid så försäkrar man sig att kvaliteten ligger på topp samt att man får använda de mest populära funktionerna som finns tillgängliga. KitchenAid maskiner är ökända för att vara hållbara, snygga och funktionella. Om man väljer en KitchenAid maskin så kan man alltså vara säker på att man får en produkt som har en snygg design, de senaste funktionerna och håller under många år.

KitchenAid är alltså ett välkänt varumärke med ett bra rykte som erbjuder kvalitets produkter till ett rimligt pris, detta är den största orsaken till att välja KitchenAid maskiner.

Vilken KitchenAid ska man köpa?

KitchenAid erbjuder en stor mängd olika produkter, vilken KitchenAid man ska köpa beror helt och hållet på vad man är ute efter. De mest ikoniska produkterna från KitchenAid är deras välkända köksmaskiner som är funktionella med en tidlös retrodesign.

När det kommer till köksmaskiner från KitchenAid så finns det många olika modeller man kan välja mellan, vilken modell som passar bäst beror på ens individuella behov. Vissa människor kan behöva större köksmaskiner med hög kapacitet för att kunna laga mat åt en stor familj, medan andra klarar sig bättre med en modell som har lägre kapacitet.

Generellt så finns det några olika kollektioner av KitchenAid köksmaksiner. Det finns KitchenAid classic, KitchenAid Artisan, KitchenAid Heavy Duty och sist men inte minst KitchenAid Professional.

Classic modellerna är de vanliga ”standard” modellerna med en lite lägre effekt som brukar ligga runt 250 W. Dessa modeller fungerar utmärkt, har många olika funktioner, en bra kapacitet och ett rimligt pris.

Sedan har man KitchenAid Artisan som har en lite högre effekt på 300 W, vilket innebär att de klarar av lite mer än KitchenAid classic. Det finns många olika KitchenAid Artisan modeller och vilka funktioner varje modell har varierar, men dessa modeller är sneppet bättre en ”Classic” modellen kan man säga.

Sedan så har man KitchenAid Heavy Duty modellerna på köksmaskinerna som erbjuder en kraftfullare motor och en högre kapacitet. Även på Heavy Duty kollektionen så finns det olika modeller som har olika specifikationer, denna kollektion är vanligtvis dyrare men man får en kraftfullare och bättre köksmaskin.

Till sist så har vi KitchenAid Professional som är en klass i sig själv. Om du är ute efter den bästa köksmaskinen/köksassistenten så är KitchenAid Professional kollektionen någonting för dig. Här hittar du de allra kraftfullaste och bästa köksmaskiner som KitchenAid har att erbjuda, många av dessa maskiner kan hittas i professionella kök.

Vad kostar en KitchenAid köksassistent?

Som tidigare nämnt så har KitchenAid ett stort utbud på köksassistenter, vilket innebär att priserna kan variera rätt kraftigt. Om man jämför den billigaste KitchenAid köksassistenten med den dyraste så kommer skillnaden att vara väldigt stor.

För att försöka ge en så bra uppfattning som möjligt så kommer vi gå igenom priserna på några olika köksassistenter som KitchenAid erbjuder.

Priser på KitchenAid köksmaskiner:

 • Dyrast och störst: De dyraste köksmaskinerna från KitchenAid är stora och kostar relativt mycket. KitchenAid Professional modellen kan kosta så mycket som 11 999kr. Heavy Duty kollektionen ligger på en liknande prislapp och priserna på Heavy Duty är 8 300-10 000kr. Det finns även större modeller från kollektionen Artisan som kostar så mycket som 10 999kr.
 • Mellan dyra och mellan stora: KitchenAid erbjuder även många modeller som är billigare och lite mindre. De mesta av dessa modeller ingår i KitchenAid Artisan kollektionen och kostar 6 500-9 500kr.
 • Minst och billigast: Den minsta varianten av KitchenAids köksassistenter har fortfarande en relativt stor prislapp och kostar 5 499kr om man köper den direkt från KitchenAids hemsida.

Som det framgår så kan priserna på en KitchenAid köksassistent variera väldigt mycket beroende på vilken modell man köper. Priserna kan variera mellan 5499kr hela vägen upp tilll 11999kr.

I vilket land grundades KitchenAid?

KitchenAid grundades i USA år 1919 när en ingenjör som heter Herbert Jonhson uppfann den första hushållsäggvispen som kom att förändra hur vi ser på matlagning. Efter detta så förbättrade varumärket sina uppfinningar och de skapade köksmaskiner, diskmaskiner och så vidare. Med tiden har de hållt sin höga kvalitet och alltid arbetat för att förbättra sina produkter.

KitchenAid har alltid hållt professionell prestanda och varumärket tar inspiration, utvecklar och skapar sina produkter i samarbete med professionella kockar för att försäkra sig om att de uppnår det bästa resultatet. Varumärkets mål är att erbjuda kvalitativa produkter som ser bra ut, funkar som de ska och håller väldigt länge. KitchenAid är ute efter att alla sina produkter ska fungera som ett hjälpmedel i köket, därav namnet ”KitchenAid”.

Fint hantverk, hög kvaliets material och funktionalitet är någonting som KitchenAid strävar efter med alla sina produkter. Alla produkter är tillverkade med målet att de ska underlätta tiden i köket samt förbättra matlagningen och känslan som man har i hemmet.

Vilka produkter har varumärket

KitchenAid erbjuder en väldigt stor mängd olika produkter för rimliga priser som alla håller hög kvalitet. KitchenAid har alla olika sorters vitvaror som ugnar, kylskåp och så vidare – samt hushållsapparater som brödrostar, stavmixers och självklart deras välkända köksmaskiner.

Här nedan kommer jag gå igenom alla olika produkter som varumärket KitchenAid erbjuder:

Ugnar och mikrovågsugnar: KitchenAid erbjuder både mikrovågsugnar och ugnar som kan byggas in i köket, alla ugnar från KitchenAid är inspirerad av kockar och har olika specialfunktioner som inte finns tillgängliga i vanliga ugnar. Man kan använda ugnarna till att laga med ånga eller en kombination av varmluft och ånga.

Kylskåp och frysar: KitchenAid har även ett stort utbud av kylskåp och frysar att välja mellan. De erbjuder mindre kylskåp/frys med två dörrar i olika designer som passar bra i moderna kök. Samt så erbjuder de kylskåp/frys med fyra dörrar och högre kapacitet till större kök. Man kan även köpa inbyggda vinkylar från KitchenAid.

Andra vitvaror: KitchenAid har även många mer produkter som de erbjuder när det kommer till vitvaror. De erbjuder snygga induktionshällar i olika storlekar, inbyggda diskmaskiner som håller hög kvalitet, samt specialprodukter som inbyggda kaffemaskiner eller värmelådor.

Hushållsapparater: När det kommer till hushållsapparater så erbjuder KitchenAid många olika produkter. KitchenAid erbjuder kvalitativa blenders, brödrostar, kaffemaskiner, vattenkokare, elvispar, stavmixers, matberedare och köksassistenter. KitchenAid erbjuder alltså alla hushållsapparater som man kan tänkas behöva, det finns även en mängd olika modeller på varje hushållsapparat vilket innebär att varumärket har ett stort utbud av kvalitativa produkter.

Som det framgår så erbjuder KitchenAid väldigt många olika produkter som alla håller hög kvalitet, snygg design och är väldigt funktionella, varumärket är välkänt med ett bra rykte – har man precis byggt ett nytt kök så kan man vända sig till KitchenAid för att köpa allt man behöver!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 0 / 5. Omdöme antal: 0

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general