Bäst i test

Kenwood köksmaskin – Bäst i test

Test av tre Kenwood köksmaskiner vilken är vinnaren? – 2022

Vill du baka som proffsen hemma? Då kan det verkligen vara läge för dig att investera i en Kenwood köksmaskin. Med en sådan köksmaskin kan du göra allt från att baka bullar, bröd och olika kakor till att förbereda röror, vispa grädde och utföra andra liknande matlagningsprojekt. I och med att Kenwood gör både snygga, stilrena, praktiska och rejäla köksmaskiner finns det mycket som talar för att den kan hjälpa dig med exakt det du behöver samtidigt som chansen är god att den passar bra in i ditt hem.

Känns det som att en Kenwood köksmaskin skulle vara något för dig har vi tipsat om de bästa modellerna här nedan. Förhoppningsvis kan vår bäst i test guide bidra till att du hittar en favorit som kan hålla i många år framöver. För tar du hand om din Kenwood kommer den garanterat göra det!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Kenwood Köksmaskin KVL4100S – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos flera aktörer
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • 4,4/5 i kundbetyg hos Tretti.se
 • Arbetar effektivt enligt den hastighet du önskar
 • Rejäl och mycket hållbar
Nackdelar
 • Rätt dyr
 • Låter en hel del

Produktrecension

Vår absoluta favorit när det kommer till Kenwood köksmaskiner är denna Kenwood köksmaskin KLV4100S. Detta är inte bara vår favorit, utan i och med alla de riktiga goda recensioner denna köksmaskin fått anser vi att den är en självklar bäst i test på marknaden. Och det av flera olika anledningar!

Mångsidig användning

Här ges du alla möjligheter att förbereda stora satser av både degar och smetar av olika slag – själva maskinen är rymlig och kommer med 3 olika tillbehör som innebär varierande användning anpassat efter behov. Oavsett om du vill baka en bulldeg, få ihop en smet, vispa grädde eller göra något annat i bakväg kan denna Kenwood köksmaskin hjälpa dig med det.

Rejäl men enkel att använda

Samtidigt är denna köksmaskin lätt att använda och anpassa efter behov. Du kan ställa in önskad hastighet på ett väldigt smidigt sätt genom att bara vrida på ratten. Enkel och stilren design som gör det hela väldigt tydligt. Vi gillar även att den är så pass enkel att rengöra efter användning, det vill säga oavsett hur kladdig din deg må ha varit.

Dock vill vi verkligen slå ett slag för att denna maskin är allt annat än liten och nätt. Men det alltså inte så att den känns jobbig, klumpig eller osmidig att använda, utan det bara på ett sätt som gör att den känns rejäl och tålig. Hållbar är den också, och vårdar du den rätt kommer den att vara dig trogen många år framöver!

Arbetar väldigt effektivt

Sist men inte minst vill vi poängtera att detta är en köksmaskin som arbetar väldigt effektivt. Det innebär att det du vill knåda, röra eller vispa med maskinen kommer att bli färdigt väldigt snabbt, det alltså om du så vill. Oavsett vad du vill förbereda och vad just din deg, smet eller liknande innehåller är det inga problem för maskinen att ta sig an det. Vi anser att detta helt klart är en av de bästa köksmaskinerna på marknaden!

Specifikationer:
– Effekt: 1200 watt
– Mått: 28×34,5×38,5 cm
– Vikt: 9,4kg
– Kapacitet: 6,7 liter/ 4,5 kg (deg)
– Material: aluminium

Summering

9.2Omdöme
En solklar bäst i test vinnare i form av en köksmaskin som jobbar effektivt, är lätt att använda och kan anpassas efter alla behov


2

Kenwood Limited kMix KMX750 – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,3/5 i kundbetyg hos Teknikproffset
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway
 • Kan justeras i 6 olika hastigheter med automatisk avstängning
 • Arbetar tyst men effektivt på olika sätt
 • Något nättare och lättare design i ett mindre format
Nackdelar
 • Rymmer/ tål inte överdrivet mycket deg

Produktrecension

Vill du investera i en robust, lättanvänd och snygg Kenwood maskin utan att behöva spendera flera tusen kronor på ditt köp? Kolla då in vår vinnare i budgetklassen, Kenwood Limited Kmix KMX750. Trots att denna kommer till ett betydligt lägre pris än övriga deltagare håller den samma höga kvalité och erbjuder väldigt trivsam användning för de flesta.

Stilren och lite nättare design

Det som framförallt skiljer denna Kenwood apparat från våra övriga deltagare är dess design. Denna har en lite mer stilren, ”modern” design som både ser och känns nättare och lättare. Det innebär att den passar bra i ett lite mindre kök, eller för dig som inte är i behov av att knåda så stora satser. Den känns lättsam och elegant men samtidigt rejäl och effektiv.

Arbetar tyst och säkert

Vi gillar också att denna köksmaskin är utformad för att arbeta på bra utan att upplevas som ett störningsmoment. Den är alltså tystgående men samtidigt effektiv, och dessutom väldigt smart. När du startar igång maskinen – alltså oavsett hastighet – kommer den att successivt stegra i fart för att minska risken för skvätt och kladd. Väldigt genomtänkt och bra.

Smarta funktioner

Köksmaskinen från Kenwood är utformad med ett flertal smarta funktioner som underlättar och förbättrar användning. Där är bland annat funktionen om automatisk avstängning när du lyfter upp huvudet en av de absolut främsta om du frågar oss, samt dess 6 olika hastigheter som är väldigt lätta att ställa in. Säkert och praktiskt.

Specifikationer:
– Effekt: 1000 watt
– Mått: 35,5x24x38,5 cm
– Vikt: 9,1kg
– Kapacitet: 5 liter
– Material: aluminium

Summering

8.6Omdöme
En mycket prisvärd köksmaskin från Kenwood i ett smidigt format med ett flertal smarta och säkra funktioner


3

Kenwood KVL8320S Chef Titanium XL – Preiumvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Whiteaway.se
 • 5/5 i kundbetyg hos Enemo.se
 • Rymmer hela 6,7 liter vätska eller 4,5 kg deg
 • En otrolig kraft och effektivitet i arbetet
 • Kommer med ett flertal tillbehör, bland annat värmetålig mixer
Nackdelar
 • Väldigt dyr
 • Kan upplevas som något klumpig

Produktrecension

Som vår premiumvinnare i detta test valde vi, såklart, denna bjässe – Kenwood Chef KVL8320S XL Titanium. Kenwood Chef är nämligen inte bara en riktig bjässe när det kommer till storlek och utformning, utan det är även en bjässe och riktigt lyxig köksmaskin när det kommer till pris. Men, trots högt pris anser vi att det är en mycket värdig investering. För oj så mycket den här köksmaskinen kommer ge dig!

Otrolig kraft och effektivitet

En av de absolut främsta egenskaperna hos denna Kenwood chef köksmaskin är att den är så otroligt kraftfulll och stark. Det innebär att köksmaskinen kan ta sig an alla olika matlagnings- och bakprojekt utan problem, så oavsett om du vill knåda en riktigt envis deg eller om du vill vispa silkeslen grädde kan du vända dig till din trofasta maskin. Du ställer enkelt in önskat hastighet för bästa resultat.

Tillkommer ett flertal olika tillbehör

Vi gillar också verkligen att du vid köp av denna köksmaskin från Kenwood får med ett flertal olika redskap och tillbehör. Detta är en av få köksmaskiner där du får med både degkrok, k-visp, visp, krämvisp, vändverktyg och en mixer med riktigt vassa knivar (som dessutom tål värme). Så bra! Detta anser vi är ett tydligt tecken på hög kvalitet av köksmaskin. Samtliga delar kan rengöras i maskin vilket underlättar mycket.

Robust och rejäl

Om du inte redan förstått det så är en av de främsta egenskaperna med denna köksmaskin även att den är så robust och rejäl som den är. Det innebär inte bara att den står stadigt på sin plats, utan det innebär även att den ä mycket tålig och hållbar. Produkter som är utformade på det sättet håller sig ofta både fina, fräscha och kraftfulla i många år framöver. Här får du även en 10 års motorgaranti.

Specifikationer:
– Effekt: 1700 watt
– Mått: 38×35,6×28,5 cm
– Vikt: 10,4kg
– Kapacitet: 6,7 liter/ 4,5 kg (deg)
– Material: aluminium

Summering

8Omdöme
Det självklara premiumvalet som erbjuder det där lilla extra för alla användare


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver du en Kenwood köksmaskin?

Vi skulle säga att en Kenwood köksmaskin är den perfekta investeringen för dig som ofta vill baka större satser av degar, smetar och liknande. Samtidigt är det en köksmaskin som erbjuder många valmöjligheter när det kommer till användning då dess enorma kraft väldigt enkelt kan anpassas efter behov tack vare den lättanvända ratten för hastighetsstyrning.

Det innebär att köksmaskinen kan komma väl till pass för de allra flesta i köket, utan risk för att den vare sig upplevs som för kraftfull eller för svag. I och med att du får med ett flertal olika redskap och tillbehör vid köp av en Kenwood köksmaskin finns det inget som hindrar dig från att göra precis det du önskar i köket. Du kan vispa grädde, knåda en deg, få ihop en len soppa, vända en smet, och så vidare.

Andra saker som talar för att man behöver en köksmaskin från Kenwood i köket är att de kommer i väldigt stilrena, exklusiva designs som dessutom är riktigt robusta och hållbara. Det är köksmaskiner som kostar en slant, men trots det är de enligt oss otroligt prisvärda. Du får väldigt mycket för pengarna. Rengöringen görs också smidigt, och det hela känns väldigt tryggt. Behöver vi säga något mer?

Tips på vad du kan använda din maskin till

En av de främsta fördelarna med köksmaskiner från Kenwood är just att de kan användas till väldigt många olika saker, för olika behov och vid olika situationer och tillfällen. Detta inte minst då du vid köp av en sådan köksapparat får med en drös olika tillbehör som i sin tur möjliggör mångsidig användning.

Några av de användningsområden som en Kenwood gör sig riktigt bra för är då du ska vispa grädde eller vispa ihop en len soppa, knåda både lättare och tuffare degar, röra ihop en smet (exempelvis till pannkakor eller glass), för att röra ihop eller knåda en färs, och så vidare.

Köper du premiumvalet som vi tipsat om här ovan kan du även mixa olika olika röror med hjälp av mixern. Det gör såklart att du erbjuds ännu ett användningsområde utöver det vanliga, alltså även för matlagning!

Vilken Kenwood köksmaskin är bäst?

Vilken Kenwood köksmaskin som är bäst beror på vad just du efterfrågar och har behov av. En köksmaskin som är bäst för en viss bagare eller hemmakock kanske inte alls gör sig lika bra för en annan. Vi skulle dock säga att alla de Kenwood köksmaskiner som vi tipsat om ovan är några av de absolut bästa på marknaden, och det i sig priskategori.

Ett tips är med andra ord att kolla in våra recensioner samtidigt som du ställer dig frågan om vad just du kan tänkas lägga på en köksapparat. Då blir det förmodligen lite lättare att hitta det som just du efterfrågar och vill ha inom de olika kategorierna. Du kommer dock med stor sannolikhet bli otroligt nöjd oavsett vilken Kenwood köksmaskin du köper!

Viktiga egenskaper & funktioner hos en Kenwood

Något som kan underlätta vid val av Kenwood köksmaskin är om du har koll på vilka egenskaper och funktioner som är lite extra viktiga. För att göra det hela så enkelt som möjligt för dig då du vill köpa en Kenwood maskin har vi valt att samla de absolut viktigaste egenskaperna och funktionerna här nedan, som alltså kan vara värda att se lite extra till:

 • Motorkraft – hur effektivt kan maskinen arbeta? Hur kraftfullt och stark är den?
 • Konstruktion och stabilitet – du vill ha en köksmaskin som känns stadig, rejäl och trygg. Tänk på att en riktigt rejäl konstruktion ofta väger mer.
 • tillbehör – vilka tillbehör följer med vid köp? Är avgörande i frågan om vad du vill kunna använda maskinen till.
 • rengöring – hur lätt är det att rengöra maskinen och dess olika tillbehör?
 • Ljudnivå – hur mycket låter maskinen?

Historien bakom Kenwood varumärket

Hur ser historien bakom Kenwood varumärket ut egentligen? När grundades företaget, och hur har det utvecklats till det som det är idag? Kenwood grundades redan år 1947 av ingen mindre än Kenneth Kenwood (därav namnet!). Från början valde man att starta ett företag där man tillverkade maskiner och konst av genomgående hög kvalitet och snygg men praktisk design.

Hela denna resa drog igång med en brödrost, som tack vare att den var utformad för att kunna rosta brödet på båda sidor bidrog till att företaget växte enormt i popularitet. Under 1950-talet blev företaget internationellt känt, något som bara har utvecklats och växt mer och mer för varje år som gått. Deras pålitliga, proffsiga och lättanvända maskiner för både proffs och nybörjare uppskattas lika stort idag som då!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general