Bäst i test

Kastrullset – Bäst i test

Test av tre kastrullset vilken är vinnaren? – 2022

Genom att investera i ett kastrullset får du tillgång till en uppsättning av olika kokkärl för olika ändamål. Detta är inte bara något som du som ofta lagar mat hemma kan få användning för. Utan ett kastrullset med flera kärl är något som alla bör ha hemma, oavsett intresse för matlagning och oavsett hur mycket mat man lagar.

Att ha tillgång till allt från en väldigt liten kastrull till en mycket stor sådan kommer underlätta väldigt mycket för dig då du eller någon annan ska tillreda något i ditt kök. Nedan tipsar vi om bästa kastrullset, följt av att vi delar med oss av användbar information, tips och råd! De flesta kastrull- och grytset vi tipsar om kan du beställa hem med fri frakt och öppet köp.

Oliver Hellström

Oliver Hellström

Copywriter


1

WMF Provence Plus Grytset 5 delar  – Bäst i test

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Högt kundbetyg hos Royaldesign
 • Grytset med 5 delar i rostfritt stål
 • Med Trans Therm universalbotten för mångsidig användning
Nackdelar
 • Saknas innermått i kastrullerna

Produktrecension

Enligt oss, och väldigt många andra, är detta kastrullset med 5 delar från WMF en självklar bäst i test vinnare. Trots att detta set håller otroligt hög kvalitet och erbjuder kastruller i flera olika storlekar och former kommer det till ett riktigt bra pris. Här kan du alltså göra ett kap utan dess like. Dessa kastruller kommer vara med dig i flera år framöver – de är tillverkade av rostfritt stål och därmed mycket hållbara.

Prisvärt grytset av hög kvalitet

Det finns ingen tvekan om att detta set av grytor (och en kastrull)  håller riktigt hög kvalitet. I och med att kastrullerna är tillverkade av rostfritt stål är det både enkla att underhålla och rengöra, samtidigt som materialet ser till att de håller sig bra och fräscha länge. För denna kvalité behöver du inte betala allt för mycket, utan kan alltså göra ett mycket bra köp i princip oavsett budget.

Kan användas på alla spisar

Tack vare att kastrullen och grytorna från WMF har en så kallad Trans Therm universalbotten kan de användas på alla olika spisar. Det spelar alltså ingen roll om du har en induktionshäll, vanlig spis, gasspis eller keramisk spishäll, utan dessa kastruller funkar lika bra på alla underlag. Det är helt enkelt ett kastrullset som alla kan få användning och glädje av, oavsett kök och inredning.

5 delar i ett och samma set

En stor fördel med just detta kastrullset från WMF, till skillnad från andra alternativ på marknaden, är att det kommer med hela 5 delar. Oavsett vad, hur och när du ska tillaga något i köket kommer du hitta en kastrull som passar för ändamålet. Närmare bestämt får du med följande produkter:

 • Hög Gryta, 1,9 liter, diameter 16 cm, med glaslock.
 • Låg Gryta, 2.5 liter, diameter 20 cm, med glaslock.
 • Hög Gryta, 3.3 liter, diameter 20 cm, med glaslock. 
 • Hög Gryta, 5.7 liter, diameter 24 cm, med glaslock. 
 • Kastrull, 1.4 liter, diameter 16 cm.
Specifikationer:
– Material: rostfritt stål
– Antal delar: 5 st
– Tål maskindisk: ja

Summering

9.2Omdöme
WMF Provence Plus Grytset är ett prisvärt och kvalitativt grytset som kan användas på alla spisar


2

Nordkök Pro II Set med lock 3 delar – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Högt kundbetyg hos Köketsfavoriter
 • 2 kastruller med handtag och 1 stor gryta
 • Botten av aluminium för svårslagen värmefördelning
 • Hög kvalitet till riktigt bra pris
Nackdelar
 • Kan upplevas som något tunga

Produktrecension

Här får du ett set med 3 mycket bra kastruller till ett riktigt, riktigt bra pris. Perfekt för dig som nyligen flyttat hemifrån, för dig som är student, eller för dig som helt enkelt vill köpa hem bra kastruller utan att behöva betala så mycket. Nordkök Pro ll set med lock kommer med 3 enheter av olika storlekar för mångsidig användning. Du får 2 kastruller och en gryta, av hög kvalité i rostfritt stål.

2 kastruller och 1 gryta

För dig som vill ha möjligheten att variera din matlagning utan att behöva fylla köksskåpen med en uppsjö av kastruller kan detta set göra sig mycket bra. Här får du 3 olika delar av olika storlek, form och design. De 2 kastrullerna, som rymmer 1,5 respektive 2 liter, är smidiga att hantera och trygga att använda tack vare stadigt handtag och bra lock. Grytan på 3 liter är rymlig och hållbar.

Bra material för bättre användning

Även detta set av kastruller är tillverkade av rostfritt stål, vilket precis som med vår bäst i test vinnare bidrar till att produkterna är hållbara och tåliga, samt lätta att underhålla. I och med att deras botten är av aluminium optimeras värmespridningen på bästa möjliga sätt. På så sätt kan du försäkra dig om att du får bra resultat oavsett vad du lagar.

Smarta lock med durkslagsfunktion

Tack vare att kärlen kommer med tillhörande glaslock, som alla dessutom har en smart durkslagsfunktion, är de väldigt smidiga att använda. Alla 3 produkter tål dessutom ugnsvärme och går även bra att diska i maskin. Funkar på alla olika spisar och underlag.

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål
– Antal delar: 3 st
– Tål maskindisk: ja

Summering

8.6Omdöme
Ett billigt och bra set med 3 kastruller som har smarta lock och durkslagsfunktion


3

Zwilling True Flow Grytset 5 Delar – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt testbetyg hos Cervera
 • Topprankad hos Prisjakt
 • Utformad med jämn botten och handtag med stay cool teknik
 • Varierande upplaga av storlekar och former
 • Kommer med tillhörande glaslock, praktisk hällkant och måttskala inuti
Nackdelar
 • Rätt dyrt kastrullset

Produktrecension

För dig som vill investera i ett riktigt lyxigt och kvalitativt set med grytor ska du kolla in vår premiumval från Zwilling. Dessa kokkärl, som kommer i 5 olika varianter, kommer minst sagt erbjuda trevlig och smidig matlagning oavsett om du ska koka pasta, tillreda en sås eller göra en gryta. Här får du hög kvalitet som räcker länge och som du kan använda till det mesta. Ett grytset som är mycket smidigt att hantera.

Kastrullset i 5 delar för mångsidig användning

Detta grytset från Zwilling kommer med hela 5 olika kastruller och grytor i olika storlek. Du får en kastrull på 1,5 liter utan lock, samt fyra olika grytor – en på 2, 3, 3,5 och 6 liter, samtliga med tillhörande glaslock med avrinningsfunktion för ännu mer praktisk användning. De är även utformade med en droppfri hällkant, samt har en integrerad måttskala för enkel mätning. Alla produkter kan användas såväl på vanlig spis som på induktion.

Tåliga och hållbara material

Vill du vara säker på att du gör ett bra, hållbart och långsiktigt val när du köper dina grytor kan vi försäkra dig om att du får det här. Alla 5 kastruller och grytor är tillverkade av hållbart rostfritt stål och är utformade med klassiska, jämna bottnar för optimal värmefördelning och effektiv uppvärmning. De är med andra ord behagliga och smidiga att använda på alla sätt och vis. Handtaget på kastrullen har en så kallad stay cool teknik som motverkar att du bränner dig.

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål
– Antal delar: 5 st
– Tål maskindisk: ja

Summering

7.8Omdöme
Detta är ett väldigt kvalitativt kastrullset som innehåller 5 stora och hållbara kastruller


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Viktigt att tänka på inför köp av kastrullset

Oavsett om du vill köpa ett kastrullset till din nya bostad, för att det är billigt eller för att du bara är i behov av nya kastruller och grytor finns det ingen tvekan om att ett kastrull- eller grytset kommer gå hem hos dig. Genom att köpa ett sådant får du tillgång till flera olika kokkärl samtidigt, samt gör en bra investering då de ofta kan köpas till ett bättre pris.

För att ditt köp ska bli så bra som möjligt finns det dock några saker som är viktiga att tänka på:

 • hur många kastruller och/ eller grytor behöver du faktiskt?
 • bör du investera i fler stora än små, eller är du i behov av båda alternativen?
 • försäkra dig om att kvalité och hållbarhet är hög
 • vilka funktioner vill du ha tillgång till? Måttskala, jämn botten, lock med eller utan avrinning, hällkant, och så vidare.
 • pris – idag finns det bra gryt- och kastrullset till alla olika priser

Olika typer av kastruller

Som du säkert är medveten om finns det en drös olika kastruller att välja mellan på marknaden idag. Och då pratar vi inte bara om olika storlekar, färger, former och material, utan vi pratar även om kastrullens konstruktion och design. Nedan listar vi några av de vanligaste kastrullmodellerna som finns att välja bland, där du kanske kan hitta en favorit baserat på behov och önskemål:

 • guldkastruller
 • kopparkastruller
 • grytor
 • kastruller specifikt utformade för användning på induktion
 • magnetiska kastruller, så som kastruller i rostfritt stål, titan och järn
 • gjutjärnskastruller
 • kastruller med non-stick eller annan beläggning
 • kastrullset och grytset

Scanpan Fusion 5 serien

Denna serie, Scanpan Fusion 5, är ett ypperligt alternativ för dig som vill köpa hem kastruller och grytor i vacker, tidlös design. Samtliga produkter är tillverkade av rostfritt stål med en högblank finish för en elegant touch.

Här kan du känna dig säker på att de produkter du köper hem håller sig fina och fräscha länge – kastrullerna är utformade med en fem lagerskonstruktion som är extremt värmetålig. Matlagning blir därmed enkel, trygg och effektiv. Andra smarta egenskaper du kan förvänta dig, som även de underlättar väldigt, är kastrullernas droppfria kant, måttskala och att de kan användas på alla spisar.

Meyer Hestan Nanobond

Är du ett fan av USA, kanske närmare bestämt Kalifornien, och gärna både besöker området, dricker vin därifrån och köper hem diverse produkter och tillbehör? Då kan vi ha hittat det perfekta nästa inköpet till dig. Meyer Hestan Nanobond är nämligen Kaliforniens mest välkända vindistrikt, som på sidan av vintillverkning även har valt att tillverka en serie med kastruller och grytor.

Dessa produkter är otroligt genomtänkta för att du som kund ska känna dig säker på att du investerar i kastruller för framtiden. Deras Hestan set innehåller 10 olika delar som gör ditt kök komplett. Samtliga 10 delar av tillverkade med en praktisk non-stick beläggning för garanterat bra resultat under din matlagning. Värmefördelningen är på topp och kastrullerna tål mycket hög värme även utifrån.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general