Bäst i test

Kaffepress – Bäst i test

Test av tre kaffepressar vilken är vinnaren? – 2022

En kaffepress är det perfekta redskapet att ha hemma då du vill kunna bjuda dig själv eller dina gäster på riktigt gott kaffe. Kaffepressen, eller pressobryggare och presskanna som det också kan kallas, är smidig och enkel att använda och kan anpassas efter olika önskemål och preferenser. Oavsett om du vill ha svagt eller starkt kaffe, eller något där emellan, kan du uppnå det med en kaffepress!

Idag är utbudet av kaffepress på marknaden väldigt stort. Det innebär att du kan hitta kaffepressar i alla möjliga olika designs, former, färger, storlekar och i olika material. Nedan listar vi kaffepress bäst i test för att du enkelt ska kunna hitta en favorit!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Bodum Chambord 8 Cup – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos flera aktörer
 • 5/5 i kundbetyg hos Cervera
 • 4,6/5 i kundbetyg hos NordicNest
 • Väldigt snygg och stilren design med greppvänligt handtag
 • Alla delar kan diskas i maskin
Nackdelar
 • Glaset blir väldigt varmt

Produktrecension

Här har vi en riktig klassiker när det kommer till kaffepress, Bodum Chambord. Denna variant är utformad för att kunna brygga upp till 8 koppar kaffe samtidigt, så att du enkelt och smidigt ska kunna bjuda alla dina gäster på en god kopp när du önskar. Inte nog med att denna kaffepress är enkel att använda, den är också riktigt behaglig att hålla i och mycket snygg att kolla på. Helt klart bäst i test!

Solklar vinnare av många anledningar

Det finns enligt oss väldigt många anledningar till att kaffepressen från Bodum anses vara den bästa på marknaden. En stor anledning till det är att detta är en av alla de modeller som är sådär tidlöst klassisk. Med tanke på att den designades på 50-talet anser vi att denna kaffepress inte bara är ett praktiskt redskap att ha hemma, utan även en stilig inredningsdetalj som gärna får stå framme vid kafferep.

Bekvämt och stadigt grepp

Trots att kaffekannan från Bodum tillverkas på samma sätt idag som den gjorde på 50-talet är den mycket väl anpassad till de önskemål och den efterfrågan som finns hos dagens konsumenter. För att kunna erbjuda en sådan produkt har man dock ändrat om lite när det kommer till miljötänk och säkerhet vid tillverkning. Kaffepressen har idag ett mycket behagligt, greppvänligt handtag som ger dig ett stadigt och  trygg tag om kannan.

Snygg, praktisk design

En annan sak som vi också gillar väldigt mycket med den här kannan är att den kommer i en riktigt snygg, stilren och elegant design. Samtidigt som den gör sig bra bland din övriga inredning i kök och hem så är designen också mycket praktisk. Det inte bara då den är bekväm och stadig, utan det även då den kan diskas i maskin (alla delar). Finns i flera olika varianter för den som vill variera och välja själv. Gott kaffe får du dock garanterat!

Specifikationer:
– Kapacitet (antal koppar): 8 koppar
– Kapacitet (liter): 1 liter
– Höjd: 24,6cm
– Bredd: 10,6cm

Summering

9.2Omdöme
En praktisk och bra kaffepress med en klassisk och tidlös design


2

Horwood Cafetiere 2 cup Doublewall – Budget valet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Nätt och behändig storlek för 1 eller 2 personer
 • Tillverkad i rostfritt stål för smidigt underhåll
 • Stilren design
 • Väldigt bra varmhållning
Nackdelar
 • Inte tillräckligt stor för större sällskap

Produktrecension

Som budgetval i detta test av bästa kaffepress anser vi att Horwood Cafetiere 2 cup Doublewall är det bästa alternativet. Trots att det inte är en överdrivet billig kaffepress så anser vi att den kommer till ett bra, överkomligt pris som kan passa de flesta. Presskannan är både modern, praktisk, lätt att använda och hållbar. Det framförallt då den är tillverkad av rostfritt stål och har en bra storlek.

Enkel att använda

En stor fördel med denna kaffepress är att den är så himla enkel att använda, och det i alla lägen. Dess material av rostfritt stål gör att den är både tålig, hållbar och lätt att underhålla. Den går på ett kick att göra rent och håller sig sådär glänsande fin efteråt. Dess design är stilren och passar in i alla hem oavsett smak och tycke.

Långvarig varmhållning

I och med att denna kaffepress är tillverkad med dubbla väggar kommer kaffet du pressar i denna hålla sig varmt länge. Med det sagt är det inga problem att brygga kaffet en stund innan du vill dricka det, eller i förebyggande syfte inför att dina gäster ska komma. Kaffet kommer hålla sig varmt en lång stund efter att det bryggts, så att du kan njuta länge och när det passar dig.

Rymmer 2 koppar

Något som en del inte gillar med just denna är att den ”bara” rymmer kaffe för 2 personer. Samtidigt är detta en egenskap som gör att många gillar just denna press, i och med att den då passar utmärkt för den som bor ensam, för den som delar bostad med en annan person eller för den som ofta bara brygger kaffe åt sig själv. Smidig och lätt att hantera är den också.

Specifikationer:
– Kapacitet: 2 koppar kaffe
– Material: rostfritt stål

Summering

8.6Omdöme
En liten och billig kaffepress som är enkel att använda och håller kaffet varmt länge


3

KitchenAid Artisan kaffepress – Premium valet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Kommer med en inbyggd timer och våg
 • Utformad med en lättläst LCD-skärm
 • Tillverkad av rostfritt stål med silikonförslutning
Nackdelar
 • Rätt dyr

Produktrecension

KitchenAid Artisan Kaffepress är ett optimalt val för dig som vill investera i en praktisk, modern och smidig kaffepress av hög kvalité. Den kommer med en integrerad våg och timer som gör användningen väldigt enkel och detaljerad, det vill säga även för dig som är lite av en kaffenörd. Kaffet blir väldigt fylligt och aromatiskt och kommer garanterat att bidra till att du får dig en trevlig kaffestund!

Perfekt för kaffenörden

Det finns många egenskaper hos denna kaffepress som bidrar till att den lämpar sig extra bra för den passionerade, ambitiösa kaffenörden. Då syftar vi alltså inte bara till dess inbyggda våg och timer, som gör att du kan mäta både kaffe och vatten separat i detalj för att få till perfekta resultat. Utan denna kaffepress kommer även i en sladdlös design för smidig användning oavsett var du är.

Praktiska funktioner

Andra praktiska funktioner som kommer med denna kaffepress är dess inbyggda LCD-skärm, där du tack vare dess tydliga format kan avläsa all möjlig information så som vikt, temperatur och bryggtid. Kaffepressen från KitchenAid kommer även med dubbla väggar för att värmen ska hålla sig extra länge och bra.

Handtaget är mjukt och greppvänligt och därmed väldigt behagligt och stadigt att hålla i. Sist men inte minst är denna kaffepress tillverkad i rostfritt stål för extra hållbar och lätt att underhålla, det med en silikonförslutning för extra bra varmhållning och tätslutning.

Specifikationer:
– Kapacitet: 0,7 liter
– Material: rostfritt stål

Summering

8Omdöme
En kvalitativ kaffepress med många praktiska funktioner


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en kaffepress & hur använder man den?

En kaffepress är en apparat som du kan använda då du vill brygga kaffe på ett snabbt, smidigt och enkelt sätt. Kaffet bryggs helt under vatten, där kaffet i fråga filtreras genom ett metallfilter. Detta innebär att kaffet kommer smaka väldigt mycket (och gott) då dess fulla aromer framhävs på ett väldigt bra sätt i och med bryggningsprocessen.

Det enda som krävs för att du ska kunna brygga ditt kaffe med denna apparat är att du kokar vatten. Därefter doserar du kaffet du ska använda i pressen, häller i rätt mängd vatten och rör om i ett par minuter. Du fäster sen locket på kaffepressen och låter kaffet stå och dra i x antal minuter beroende på önskad styrka och smak. Tryck sen ner locket och servera kaffet!

Vilket kaffe passar till kaffepress?

Vilket kaffe som passar bäst att använda till kaffepress beror lite på vem du frågar. Det vill säga, det beror på vilken typ av kaffe du föredrar att dricka och vad du önskar att det ska smaka. Något man däremot bör gå efter generellt sätt när man väljer kaffe till kaffepress är att det inte bör vara finmalet.

Är det finmalet kommer nämligen kaffesumpen att rinna igenom pressen och istället hamna i det kaffe du ska dricka. Utöver detta direktiv är det fritt fram för dig att välja vilket kaffe just du gillar!

Hur länge ska kaffet dra i en kaffepress?

Även detta beror på hur du vill att ditt kaffe ska smaka, hur starkt du vill ha det, samt vilken typ av kaffe du använder. Generellt sätt brukar man dock säga att kaffet ska dra i åtminstone 3-4 minuter för att du ska få den optimala smaken, men det kan även vara fler eller färre minuter beroende på vilket kaffe du använder. Detta finns det ofta rekommendationer om för varje enstaka kaffe.

Skillnaden mellan vanligt bryggkaffe och presskaffe

I och med att en kaffebryggare och en presskanna är lite liknande apparater för kaffebryggning kan man kanske tro att det inte finns särskilt stora skillnader mellan bryggkaffe och presskaffe. Faktum är dock att det finns framförallt en rätt stor skillnad mellan de två olika kaffetyperna, och det även mellan de olika apparaterna.

Den främsta skillnaden är att bryggkaffe mals lite finare, medan presskaffe mals lite grövre. Det påverkar såklart både servering, resultat och smak, samt tillredningssätt. Detta är det som till mångt och mycket skiljer bryggkaffe och presskaffe åt.

Så lyckas du bäst med ditt presskaffe

Att lyckas med tillredningen av presskaffe är inte alls särskilt svårt. Det gäller bara att man vet hur man ska gå tillväga för att tillreda det, det vill säga att man vet hur man använder sig av presskannan. Nedan delar vi med oss av våra bästa tips som du kan använda dig av då du vill lyckas bäst med ditt presskaffe!

 • mät upp den mängd kaffe du ska använda direkt i kannan
 • doseringen av kaffe är det som påverkar resultatet absolut mest
 • det är ofta bättre att hälla i lite ”för mycket” kaffe än att riskera att det blir för lite
 • använd inte för varmt vatten, utan var noggrann med temperaturen
 • rör om försiktigt i kannan när du har hällt i vattnet på kaffet
 • tänk på att pressa ner pressen långsamt och försiktigt

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general