Bäst i test

Ismaskin – Bäst i test

Test av fyra ismaskiner vilken är vinnaren? – 2022

Vill du ha möjligheten att skapa de där perfekta, iskalla dryckerna hemma? Då kan en ismaskin vara en riktigt passande investering för dig. I det här testet har vi analyserat och jämfört de bästa ismaskinerna som anses vara i toppen på marknaden, för att vi sen ska kunna ge dig tips om vilken som är den främsta ismaskinen för dig.

Våra val baseras på pålitliga källor där testvinnarna utgör de ismaskiner som bidrar med det där lilla extra. En Ismaskin passar även till att skapa perfekta iskuber till din whiskey där hemma.


1

Wilfa ICE-12S – Bäst i test

Fördelar
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Bagaren & kocken
 • Testvinnare hos flera aktörer
 • Tydlig instrumentpanel
 • Mycket tystgående trots hög effektivitet
 • Snygg och stilren design
Nackdelar
 • Kräver en del yta
 • Tar 8-9 minuter för första isbitarna att produceras

Produktrecension

Wilfa ICE-12S är den maskin som fått absolut bäst omdömen på marknaden online. Det dels för att det är en mycket effektiv och snabb ismaskin, och dels för att det är en rätt billig maskin förhållandevis.

Det är med andra ord inte så konstigt att det var just denna maskin som utsetts till testvinnare av flera aktörer år 2020. ICE-12S från Wilfa är både praktisk, lätthanterlig och tyst, vilket resulterar i en mycket bra helhetsupplevelse.  

Generös maskin med stor kapacitet

Den absolut främsta egenskapen hos denna maskin är att den kan tillverka väldigt mycket is på rätt kort tid. Närmare bestämt har Wilfa S har en kapacitet att producera uppemot 70 isbitar per timme. På 24 timmar är det hela 12 kg is. Du kan välja mellan två olika storlekar på isen.

maskinen är igång på 8-9 min och ser sen till att producera generösa mängder så att du slipper snåla. Dessutom kan du välja mellan 2 olika storlekar. När maskinen är full kan du enkelt också flytta över isen till din frys med hjälp av den medföljande skopan. 

Specifikationer:
Färg: metall
Garanti: 5 år
Effekt: 100W
Volym: 1,7L
Isbitar/ timme: ca 70st
Mått: H 32 x B 25 x D 25 cm

Summering

9.2Omdöme
Wilfa ICE-12S – Marknadens bästa ismaskin


2

Champion ismaskin CHIM210 – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Kitchentime.se
 • Effektiv
 • Lätt att använda med LED-display
 • Smidig storlek för enkla medtag vid resa
Nackdelar
 • Något högljudd
 • Kan upplevas som rätt enkel

Produktrecension

Det är egentligen inte så konstigt att vi specifikt valde CHIM210 som vårt bästa budgetval. Champion är nämligen ett märke som ofta erbjuder just billiga, men ändå kvalitativa och användarvänliga, köksmaskiner. 

CHIM210 den här maskinen har fått väldigt goda betyg när det kommer till effektivitet och prestanda. För dess låga pris gör den alltså ett väldigt bra jobb och ger önskvärda resultat. Kort sagt en av marknadens mest prisvärda ismaskiner som också är otroligt smidig att ta med sig.  

Stor kapacitet för liten peng

Trots att denna maskin kanske inte är överdrivet mycket billigare än andra likvärdiga modeller skulle vi av flera anledningar vilja påstå att det är en av de mest prisvärda. Du får en maskin med rätt stor kapacitet till en förhållandevis liten peng. Den har nästan allt du behöver.

CHIM210 rymmer hela 600 g is åt gången och kan därmed även användas då du vill ha nygjord is till större sällskap. På 24h kan ismaskinen tillverka hela 10kg is, vilket faktiskt är väldigt effektivt. Denna stora kapacitet är möjlig tack vare maskinens generösa tank som rymmer 1,7 liter vatten. 

Specifikationer:
Färg: Metall
Material: Rostfritt stål 
Effekt: 150 W
Volym: 1,7 L
Isbitar/ timme: ca 0,5 kg 
Mått: 24,2 x 38 x 32,8 cm

Summering

8.8Omdöme
Champion CHIM210 – mångsidig, användarvänlig och billig liten ismaskin


3

Emerio IM-111502 – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Whiteaway.se
 • Effektiv men tyst
 • Meddelar så snart maskinen är full med is
 • Tålig men elegant design för enkel hantering
Nackdelar
 • Något dyr
 • Egenskaper likt många andra billigare maskiner

Produktrecension

Emerio IM-111502 är enligt oss det mest självklara valet när det kommer till ismaskiner i premiumklass. Trots att denna ismaskin kostar lite mer än våra övriga vinnare i detta maskin test anser vi att den är prisvärd – du får en otroligt snygg ismaskin som både är mångsidig, effektiv och trygg att använda.

Med en kapacitet på 12kg/ 24h kan du göra generösa mängder med is, det utan att maskinen vare sig stör eller står i vägen. Du kan också välja mellan tre olika storlekar, vilket vi tidigare inte sett på så många andra modeller.

Du använda ismaskinen till all möjliga köksuppgifter i köket.  Ismaskinen indikerar både när isbehållaren är full & när vattentanken behöver fyllas på igen.

När din is är färdig meddelas du med ett alarm så att du direkt kan tömma och låta den producera mer is om så önskas – bekvämt och smidigt. Vi förstår, av flera olika anledningar, varför den här maskinen är så populär.

Specifikationer:
Färg: Rostfritt stål
Material: Rostfritt stål 
Effekt: 120 W
Volym: 2,2 liter
Isbitar/h: ca 0,5 kg 
Mått: L 39,3 x H 37 x B 28,4 cm

Summering

8.4Omdöme
Emerio IM-111502 – En ismaskin vi rekommenderar


4

Caso IceMaster Pro

Fördelar
 • Tillverkar isbitar på endast 7 minuter
 • Stilren design i borstat stål
 • Flertalet smarta egenskaper
 • Mycket rymlig
Nackdelar
 • Något högljudd
 • Kan upplevas som klumpig

Produktrecension

Trots att Caso Pro, av flera olika anledningar, inte valdes ut som vår bäst i test ismaskin var det för oss en självklarhet att specifikt denna modell skulle finnas med som en deltagare. Det inte minst på grund av att det är en av marknadens mest sålda ismaskiner!

Caso har helt enkelt levererat ännu en gång. På en timme kan du producera 500 g isbitar, vilket i kombination med en praktisk design ger höga poäng. Isen kan skapas i två olika storlekar oftast.

Stilren design

Det första som fångade vårt öga hos den här ismaskinen var framförallt dess stilrena design. För den som gillar klassiska, eleganta köksmaskiner kommer det här minst sagt bli en favorit. 

Något som även dock är helt klart lite extra imponerande är att de lyckats skapa en perfekt balans mellan en stilren och praktisk design. Produkten ser både enkel och exklusiv ut. Här får du med ett flertal smarta funktioner som minst sagt underlättar.  Med många maskiner kan du skapa 12 kg is per dygn. Eller så mycket som 15 isbitar i timmen. De flesta butikerna erbjuder även frifrakt så kostanden för en ismaskin är inte dyr. Denna produkt finns att köpa på flera olika butiiker. Wilfa 12 Ice 12-S kan du hitta som bäst i test vinnare även hos aktören här.

Specifikationer:
Färg: Borstat stål
Material: Rostfritt stål
Volym: 3,1 L
Isbitar/h: ca 0,5 kg

Summering

8Omdöme
Caso IceMaster PRO – Kraftfull ismaskin med många smarta egenskaper


Varför behöver du en ismaskin? 

En ismaskin är den perfekta investeringen för dig som vill ha möjligheten att snabbt och enkelt få tillgång till nygjord, färsk is hemma. Ismaskiner kommer ofta med rätt stor kapacitet, vilket innebär att de både kan göra is till såväl ditt svalkande glas med vatten till lunchen som till drinkarna för kvällens festligheter för flera personer.

Bästa sätt att skapa flest isbitar på kortast tid

Det absolut bästa sättet för skapa flest isbitar på kortast tid är helt enkelt att investera i en ismaskin. Det finns såklart andra alternativ som för många kan kännas mer relevanta, såsom ispåsar, isformar eller till och med en inbyggd ismaskin i frysen. Dessa sätt att tillverka is på funkar bra så länge du inte är i stort behov av att använda mycket is varje dag. 

När sommarvärmen hälsar på och du då och då vill lägga is i såväl ditt eget glas som i drinkarna till dina gäster kan vi nästan lova dig att isen kommer gå åt i en rasande fart. Vill du då slippa fylla på isformen, köpa nya ispåsar eller hela tiden hälla i mer vatten i frysen (som dessutom ofta tillverkas is väldigt långsamt) är en ismaskin ett måste.

En ismaskin jobbar väldigt effektivt samtidigt som de rymmer väldigt mycket is. De är också nästintill självgående – det enda du behöver göra är att fylla på vattnet när det tar slut, samt tömma ismaskinen på is när den är full. Sen kan du producera hur mycket is du vill, som så är helt nygjord och inte smakar annat än färsk is. 

Andra relaterade tester:

minikyl, frysbox, kyl och frys paket, frysskåp, fritös, aifryer, sodastream, SMEG vattenkokare

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 2

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general