Bäst i test

Gräddsifon – Bäst i test

Test av tre gräddsifon vilken är vinnaren? – 2022

En gräddsifon är en produkt som inte allt för många har i åtanke då man ska köpa redskap till köket. Däremot är det en produkt som väldigt många faktiskt skulle ha stor användning av. Med en gräddsifon kan du nämligen få till perfekt vispad grädde, mousse, sås och liknande på bara några sekunder. Det enda som krävs är att du häller i produkten i sifonen, klickar på en knapp och vips är det färdigt. Så enkelt, smidigt och snabbt att använda.

Utöver att sifonen ger dig perfekta resultat kommer den även ge dig riktigt snygga uppläggningar. Din grädde blir perfekt fluffig, moussen perfekt spritsad, och så vidare. Det kan med andra ord vara en produkt värd att titta lite närmare på. Vi tipsar om bästa gräddsifon nedan!

Oliver Hellström

Oliver Hellström

Copywriter


1

iSi Gourmet Whip Plus 0.5L – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Testvinnare hos flera aktörer
 • Toppsäljande produkt
 • Säker och lätthanterlig gräddsifon som kan användas till väldigt mycket
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

Vill du ta din matlagning till nästa nivå? Då ska du kolla in denna gräddsifån från iSi. Deras Gourmet Whip plus 0,5 l. Detta är helt klart den bästa varianten som finns på marknaden, och det av flera anledningar. Framförallt är detta en vinnare då den kan användas med både kalla och varma produkter, och så kommer den med flera olika munstycken för oändligt med variation.

Mångsidig användning för både varmt och kallt

Att vi fastnade så mycket för just denna gräddsifon beror inte minst på dess höga betyg och goda recensioner som den fått av mängder av användare. Utan vi valde denna som vår bäst i test vinnare då vi verkligen uppskattar de många områden som man kan använda den till. Du får med flera munstycken och kan därmed variera användning helt efter behov och önskemål, både för varmt och kallt.

Praktisk och säker design

Vi gillar också att den här gräddsifonen är utformad för att vara så smidig, behaglig och säker att använda som möjligt. Tack vare produktens täta ventiler och proffsiga utformning med både patron och sifon kan även förstagångsanvändaren hantera denna utan oro. Du behöver inte oroa dig för att något ska gå snett trots högt tryck och bra effekt. Den rymmer hela 0,5 liter.

Lång hållbarhet och snygg design

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att denna gräddsifon inte bara kommer i en säker, praktisk och lätthanterlig design, utan att den även kommer i en snygg sådan. Den gör sig bra i såväl ett ”vanligt” hemmakök som i en mer proffsig, seriös lokal och kan utan problem stå framme. Om du valt att använda sifonen till grädde kan denna hålla sig fräsch i kylen i 10 dagar tack vare lufttät design!

Specifikationer:
– Kapacitet: 0,5 liter
– Kan maskindiskas: ja
– Tillbehör som ingår: rengöringsborste
– Hållbarhet i kyl: 10 dagar

Summering

9.2Omdöme
En bra gräddsifon med praktisk design som kan användas till både varmt och kallt


2

iSi Easy Whip Gräddsifon stål 0,5 L – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Köketsfavoriter
 • Rymmer 0,5 l
 • Kan användas till grädde och flera andra produkter
 • Tillverkad av rostfritt stål för enkel hantering
Nackdelar
 • Produktens topp är något opraktisk

Produktrecension

Det perfekta budgetvalet när det kommer till gräddsifoner är enligt oss denna Easy Whip gräddsifon i rostfritt stål från iSi. Precis som vår bäst i test vinnare är denna lättanvänd, kan användas till flera olika saker, ger perfekt fluffig grädde, och så går det snabbt och effektivt. Den är också säker och kommer i en stilren design som gör sig bra för alla användare och önskemål.

Rostfritt stål för enkel och smidig underhållning

En stor fördel med denna gräddsifon är att den är tillverkad i rostfritt stål. Det är inte bara ett material som är väldigt tåligt och hållbart, utan det är även väldigt enkelt och smidigt att rengöra utan komplikationer eller strul. I och med att du här får med en rengöringsborste, samt att den kan diskas i maskin, kommer du alltid ha en skinande ren och fräsch sifon att använda vid behov.

Använd till det du önskar

Även denna sifon rymmer 0,5 liter och kan användas till allt från grädde och mos till mousse, såser och annat. Trots att den gör sig allra bäst då du vill få till en perfekt fluffig grädde funkar den väldigt bra för mycket annat. Oavsett vad du väljer att använda den för kan du känna dig säker på att resultatet blir önskvärt. I och med dess pris anser vi att denna gräddsifon håller otroligt hög kvalité!

Specifikationer:
– Kapacitet: 0,5 liter
– Material: rostfritt stål
– Kan maskindiskas: ja
– Tillbehör som ingår: rengöringsborste
– Hållbarhet i kyl: 10 dagar

Summering

8.6Omdöme
En väldigt billig och bra gräddsifon som kan användas till flera olika saker


3

Exxent Gräddsifon 0,5 L – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Kitchentime
 • Tillverkad av rostfritt stål för smidig hantering
 • Kan användas för både varma och kalla ingredienser
 • Tålig, hållbar och snygg design
 • Arbetar snabbt och effektivt utan minsta ansträngning
Nackdelar
 • Rätt dyr

Produktrecension

Här har vi en något lyxigare, lite mer exklusiv och elegant gräddsifon från Exxent. Även denna variant är tillverkad i rostfritt stål vilket är både praktiskt och smidigt. Men, något som för denna modell att sticka ut från övriga deltagare är dess konstruktion och design. Här är nämligen hela produkten i stål, och själva munstycket är mer rejält och snyggt. Du kommer utan tvekan känna dig som ett proffs med denna!

Få till den perfekta grädden

Exxent gräddsifon är en riktig höjdare när det kommer till att vispa grädde. På bara ett kick ser sifonen till att grädden förvandlas från tråkig och rinnig till riktigt fluffig, luftig och härlig. Det går otroligt snabbt och smidigt, och du behöver framförallt inte anstränga dig något själv. Utöver perfekt grädde kan denna sifon även användas för mos, mousse, kalla och varma såser, drinkar, och så vidare. Så bra!

Känns tålig och rejäl

Vi gillar verkligen också hur tålig, rejäl och hållbar denna sifon känns. Trots att den kommer till ett rätt högt pris får du alltså mycket värde för pengarna. Hela sifonen är också väldigt snygg och stilren, och så känns den sådär proffsig. Oavsett om du är nybörjare, nördig hemmakock eller professionell kock kan du få stor glädje och nytta av denna produkt.

Specifikationer:
– Kapacitet: 0,5 liter
– Material: rostfritt stål
– Kan maskindiskas: nej, diskas för hand 
– Maxtemperatur: 75 grader
– Patroner medföljer: nej

Summering

7.8Omdöme
Kvalitativ gräddsifon som skapar perfekt grädde på nolltid – produkten har även en väldigt snygg och praktisk design


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en gräddsifon & hur fungerar den?

En gräddsifon är en produkt utformad för att hjälpa dig med allt som heter vispning att göra. Oavsett om du ska vispa grädde, mos, göra en sås eller något annat kommer sifonen att komma till stor hjälp. Gräddsifoner är konstruerade likt en behållare med ett munstycke, som i sin tur styrs av patroner (med lustgas) och en sifon på insidan.

Men hur fungerar det då, hur kan denna sifon vispa grädden så snabbt och smidigt? Jo, det hela börjar med att du häller i grädden eller någon annan fetbaserad produkt som du vill vispa i din gräddsifon. Därefter laddar du din maskin med en eller flera patroner med lustgas, vilken i sin tur kopplas ihop med maskinen.

När du trycker på sifonens knapp kommer denna lustgas att frigöras. Grädden, moset eller det du har i sifonen drivs i samband med det ut och går från flytande till fluffig, luftig och fyllig. Det är alltså sifonens patron och lustgas som ser till att man kan få de resultat man får. Dessa kan sen oftast förvara i kylskåp i åtminstone några dagar på grund av sifonens lufttäta konstruktion och praktiska material.

Viktiga egenskaper & funktioner hos en gräddsifon

Idag finns det mängder av gräddsifoner att välja mellan på marknaden. Det innebär att du kan hitta en favorit oavsett behov och önskemål. För att din gräddsifon ska göra sig så bra som möjligt för dig kan det dock vara nödvändigt att du ser till vissa egenskaper och funktioner lite extra. Nedan listar vi de absolut viktiga egenskaperna och funktionerna hos en gräddsifon:

Storlek

Det är sällan nödvändigt att ha en gräddsifon som är större än 0,5 liter. Detta må vara den vanligaste storleken på sifonerna, men det finns även större varianter som rymmer 1 liter och ibland mer. Att slå till på en större variant bara för att är dock sällan nödvändigt utan blir istället lite krångligare.

Tillverkare och pris

I och med att en gräddsifon är en produkt som innehåller ett rätt högt tryck är det extra viktigt att du tänker på att köpa en variant tillverkad av ett bra, seriöst och pålitligt varumärke. Du bör även undvika att köpa allt för billiga gräddsifoner då dessa ofta är lite mindre säkra.

Patroner

Det kan även vara smart att se över vilken typ av patron man ska använda i den gräddsifon just du har tänkt köpa. Detta för att det ska vara smidigt och enkelt för dig att få tag i de patroner du behöver.

Maxtemperatur

Har du planer på att använda din gräddsifon till exemplevis mos, varma såser och liknande bör du även se till att du köper en variant som tål både kalla och varma produkter. Se till att maxtemperaturen inte är lägre än den temperatur som de produkter du vill tillreda brukar ha.

Munstycke

En gräddsifon som kommer med flera munstycken är en sådan som kan användas till väldigt mycket. Vill du få så stor användning som möjligt av din sifon är alltså det att rekommendera!

Hur länge håller en sifonpatron?

Det beror lite på vilken produkt du har hällt i din sifon för att vispa, samt vilken gräddsifon du har och vilka patroner som passar där i. Men generellt sätt brukar man säga att det går åt ungefär 1 patron per användning. Ett tips är därmed att köpa ett paket med flera patroner i ett, så att du efter varje användning inte behöver köpa nya. Detta är ofta också mer ekonomiskt.

Finns det olika gaspatroner till gräddsifoner?

Ja, det finns det. Om man använder sig av en gräddsifon  för att göra fluffig grädde, mousse, sås eller liknande består den av en så kallad gräddpatron. Gräddpatroner i sin tur innehåller en lustgas som gör att den flytande, feta produkten löses upp och blir fluffig. Andra alternativ är vanliga kolsyrepatroner som man använder sig av för att lösa andra typer av vätskor (som inte innehåller fett).

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general