Bäst i test

Gourmetstål – Bäst i test

Test av tre gourmetstål vilken är vinnaren? – 2022

Vill du också att din ugn ska kunna generera liknande värme som en vedeldad ugn? Trots att man inte direkt kan förvandla den vanliga ugnen till en glödhet, häftig vedeldad sådan så finns det ett knep du kan ta till för att den så smått ska likna en sådan, det åtminstone när det kommer till dess värme. 

Det är nämligen inte svårare än att du investerar i ett gourmetstål. Med ett gourmetstål kommer din vanliga ugn rätt snabbt generera liknande temperaturer som en vedeldad ugn gör. Dessutom är gourmetstålet det perfekta redskapet för dig som vill göra riktigt bra pizza hemma!

Oliver Hellström

Oliver Hellström

Copywriter


1

Gourmetstål Classic – Bäst i test

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Topp rankad på PriceRunner
 • Älskad av kunder hos Kitchenlab.se
 • Hållbart och tåligt gourmetstål för mångsidig användning
Nackdelar
 • Något dyrt
 • Kan upplevas som aningen tungt

Produktrecension

Här har vi, precis som ni kan höra på namnet, en riktig klassiker när det kommer till gourmetstål. Den erbjuder stor kapacitet och hög effektivitet, kan användas för det mesta och känns både smidig och lätthanterlig. Den gör sig perfekt för dig som vill kunna generera liknande värme som en vedeldad ugn. Detta är en produkt som minst sagt kan utöka dina valmöjligheter i köket trots att du bara har en vanlig ugn. Helt klart bäst i test.

Mångsidig användning

En stor fördel om du väljer att investera i detta gourmetstål är att det erbjuder dig att använda din ugn på ett mycket mer mångsidigt sätt. Tack vare att stålet snabbt kommer upp i omkring 400 grader (beroende på ugnens temperatur) kan du med det tillaga både pizza, bröd och andra liknande råvaror till perfekt resultat. Att baka pizza behöver bara ta så lite som 2 minuter, och det blir mycket gott. Vill du inte använda stålet i ugnen kan du självklart även använda det på eller på sidan av grillen.

Hållbart material som tål mycket

Väljer du att investera i detta klassiska gourmetstål kan du även känna dig säker på att du får en produkt som håller länge. Oavsett hur mycket, till vad och när du använder detta gourmetstål kommer dess konstruktion av malm från Norrbotten se till att det håller sig helt och stadigt i flera år. Det kan varken spricka, böjas eller gå sönder på andra sätt – att förstöra den är i princip omöjligt.

Klassiskt gourmetstål i klassisk design

Det sista vi vill nämna med vår bäst i test vinnare är att den kommer i en klassisk design som går hem i alla kök och trädgårdar. Den ser snygg och stilren ut men bjuder samtidigt på en hållbarhet och tålighet som slår mycket. Beställ detta Gourmetstål classic med 30 dagars öppet köp och testa den!

Specifikationer:
– Vikt: 10kg
– Mått: 37x33x1cm
– Material: malm

Summering

9.2Omdöme
Gourmetstål Classic – en självklar vinnare för dig som vill ta tillvara på ugnens grillelement till fullo


2

Gourmetstål Pizzaspade i aluminium – Budgetvalet

Fördelar
 • Går att använda ute på grillen
 • Ger ett enormt bra grepp och säker användning
 • Mångsidig pizzaspade som funkar till mer än bara för pizza
 • Högkvalitativ produkt till riktigt bra pris
Nackdelar
 • Hade kunnat varit lite längre

Produktrecension

Känner du dig inte riktigt manad att investera i ett fullstort, tungt gourmetstål? Ta då en titt på denna något nättare variant, även den från tillverkaren Gourtmetstål. Trots att detta i grund och botten är en pizzaspade anser vi att den gör ett bra jobb även som gourmetstål, det vill säga för den som vill. Kvalitén är precis som vanligt slående bra, och hållbarhet såväl som design på topp.

Underlättar tillagning av pizza

Med detta gourmetstål blir det inte bara lättare att lägga in och lyfta ur pizzan ur din ugn. Utan med denna produkt kan du även säkerställa att dina pizzor, bröd eller andra bakverk du tillagar i ugnen kommer ut riktigt krispiga och goda. Tack vare att det är så enkelt att jobba både snabbt, smidigt och stadigt finns det ingen tvekan om att pizzaspaden kommer förbättra din matlagning.

Behagligt att använda

Vi vill även poängtera det faktum att denna pizzaspade är så otroligt behaglig och använda. Det tack vare att den är konstruerad med ett greppvänligt, stabilt trähandtag som ger dig ytterligare svängrum och flexibilitet under användning. Själva spaden är även den behaglig att använda då dess material av aluminium är tåligt, hållbart och tryggt att använda i alla lägen. Det går därmed även att använda ute!

Specifikationer:
– Mått: 58×30,5cm
– Material: aluminium och trä

Summering

8.6Omdöme
Gourmetstål Pizzaspade i aluminium – den bästa investeringen för dig som vill kunna baka pizza på riktigt


3

Gourmetstål Stekbord med höga kanter – Premiumvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Kitchenlab.se
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Väl tilltaget stekbord tillverkat i Sverige
 • Hållbart, rustikt material som tål även de högsta av temperaturer
Nackdelar
 • Något dyrt
 • Kan vara något svår att flytta

Produktrecension

För dig som är ett riktigt fan av att laga ordentliga måltider och som gärna spenderar mycket tid både inne i köket och ute vid grillen kan vi rekommendera denna produkt, Gourmetstål Stekbord med höga kanter. Tillverkat av varmvalsat stål från Kiruna och med en rustikt, tåligt yttre finns det mycket som talar för att produkten är en sådan som även går att använda ute på grillen. Det trots hög värme!

Hög värme – inte ett problem

Den främsta fördelen med detta stekbord från gourmetstål är att det utan problem kan användas även på den varmaste av grillar. Oavsett om du tillagar dina maträtter över öppen eld, på grillen eller på spisen kan vi garantera dig att stekbordet är otroligt motståndskraftigt. Det är tillverkat av varmvalsat stål från Kiruna, vilket i samband med dess kraftiga yttre bidrar till att bordet inte ger sig i första taget.

Använd till det du vill

Vi gillar även att detta stekbord är ett sådant som man kan använda till det mesta. Det vill säga, med stekbordet kan du tillaga hamburgare, korv och kött, steka eller woka olika grönsaker eller ägg, tillaga pizza och bröd, och mycket mer. Det är i princip bara din fantasi som sätter stopp här. Du får enkelt till bra resultat då maten steks och tillagas jämnt samtidigt som de höga kanterna håller allt på sin plats.

Enkel rengöring och smidig hantering

Trots att detta är en relativt stor, tung och kraftig produkt från Gourmetstål så upplevs det som smidigt och enkelt att hantera. Det är framförallt väldigt enkelt att få rent efter användning.  Originalet från Norrland kan minst sagt bli en favorit för dig som vill kunna tillaga större mängder mat på ett äkta, genuint och mycket trevligt sätt. Självklart går stekbordet även att använda ute!

Specifikationer:
– Vikt: 9kg
– Mått: 39x34x0,6cm
– Material: varmvalsat stål

Summering

7.8Omdöme
Gourmetstål Stekbord med höga kanter – premiumvalet av stekbord som möjliggör proffsig, enkel och mångsidig matlagning såväl inne som ute


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver jag gourmetstål i köket?

Det finns mycket som talar för att ett gourmetstål är en bra investering till köket. Framförallt är det en bra investering då du vill ha möjligheten att tillaga olika råvaror, rätter och bakverk på högre temperaturer än vad din ugn vanligen kommer upp i.

Stålet ser nämligen till att ta tillvara på ugnens grillelement till fullo och kan därmed erbjuda en värme som ger liknande resultat som en vedeldad ugn. Värmen håller sig i sig länge men ser samtidigt till att den mat du lagar eller bakar tillagas perfekt jämnt.

Utöver det så kan ett gourmetstål användas både ute och inne enligt behov. Tack vare dess material och konstruktion tål det otroligt mycket, det alltså även riktigt höga temperaturer. Att använda den i ugnen när du har maxeffekt på grillfunktionen, över den öppna elden eller på den glödheta spisen är alltså inte ett problem. Du får enormt bra resultat med denna produkt som kan användas till det mesta.

Viktiga egenskaper hos gourmetstål?

Idag finns det flera olika gourmetstål att investera i på marknaden. För att du ska hitta det som är det absolut bästa baserat på dina önskemål, behov och förutsättningar finns det vissa saker du bör tänka på, det vill säga egenskaper som är viktigare än andra:

 • material – påverkar användningsområde och hållbarhet
 • mått/ storlek – bör passa din ugn, grill eller spis
 • vikt – ska vara hyfsat enkelt att hantera
 • form – bör anpassas efter din ugn, grill eller spis
 • design – fråga om tycke och smak men kan göra skillnad för användningen

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general