Bäst i test

Bästa glutenfria våfflorna

Bästa glutenfria våfflorna

Våfflor är för många något som räknas som något av det mysigaste, lyxigaste och godaste man kan äta. Det speciellt om man är ute och åker skidor eller då man vill unna sig en riktigt smarrig brunch!  Läs vårt recept för glutenfria våfflor!

Är man glutenintolerant har man nog däremot förmodligen haft lite svårt att njuta av våfflor på det sättet. För faktum är att de flesta av alla de klassiska recept som används för våfflor innehåller gluten. Det finns dock en lösning på problemet!


Tips och recept för glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor 

Idag är det nämligen möjligt att göra precis lika goda glutenfria våfflor som ”vanliga” våfflor. Och det är inte alls särskilt svårt, utan kräver bara att du använder dig av vissa specifika ingredienser. Oavsett om du är glutenintolerant, går på en glutenfri kost eller vill äta mer glutenfritt är chansen stor att det recept vi tipsar om nedan kan bli en stor favorit.

Recept för bästa glutenfria våfflor du kan göra

Vårt recept på glutenfria våfflor är ett riktigt bra alternativ för dig som vill kunna äta våfflor utan att behöva ”äta” gluten. Tillreder du dina våfflor enligt detta recept kommer de bli precis lika frasiga och goda som vanliga våfflor, bara med skillnaden att de inte innehåller just gluten. Så bra!

Ingredienser (till ca 10 våfflor):

 • ca 2 dl majsstärkelse
 • ca 2 dl glutenfri mjölmix
 • 75 g smör
 • 2 tsk bakpulver
 • 0,5 tsk salt
 • ca 4 dl mjölk eller ca 3 dl vatten
 • 2 ägg
 • sylt, grädde, frukt, bär, Nutella eller annan valfri topping

Gör så här:

 1. smält smöret och låt det svalna en stund
 2. under tiden som smöret svalnar ska du blanda de torra ingredienserna i en bunke
 3. tillsätt mjölken till dina torra ingredienser – vispa ner mjölken långsamt och metodiskt
 4. knäck i ett ägg i tagit i smeten och vispa ihop till en jämn smet
 5. tillsätt smöret som du smälte tidigare och rör återigen ihop allt till en jämn smet
 6. sätt igång ditt våffeljärn
 7. när våffeljärnet är uppvärmt ska du pensla båda sidor med smör
 8. grädda våfflorna till gyllenbrun färg
 9. lägg upp och servera med dina favorittillbehör!

Tips för mat våfflor

Vill du att dina glutenfria våfflor ska bli lite mer matiga? Då är det fullt möjligt att servera dina våfflor med annat än söta, dessertaktiga tillbehör. Istället för sylt, grädde, glass, bär och frukt kan du välja att servera dina frasiga, glutenfria våfflor med friterad kyckling, bacon och sirap, som en ”club sandwich”, med skagenröra, och så vidare. Jämför belgiska våffeljärn här

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2024 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför