Bäst i test

Glassmaskin – Bäst i test

Test av tre glassmaskiner vilken är vinnaren? – 2022

Är du, precis som vi, riktigt stort fan av glass? Vad passar då bättre än att ha en egen glassmaskin hemma så att du kan göra hemmagjord glass precis när du vill? Har du en egen glassmaskin kan du inte bara göra egen glass när du vill, utan du kan även göra hemmagjord glass precis hur du vill. Oavsett vilken smak du tycker om, oavsett vilken konsistens du föredrar och oavsett vad den ska innehålla kan du få till en perfekt glass precis i din stil.

En glassmaskin är enligt oss lika bra att ha under en varm sommardag som under vintermånaderna där du vill kunna bjuda på en hemgjord, enkel och god dessert! Vi går igenom bästa glassmaskinerna för att du ska kunna hitta en favorit nedan.

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Wilfa ICMS-C15 – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos Glassmaskiner.nu
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Topprankad hos Prisjakt
 • Glassen färdig inom 60 minuter
 • Rostfritt stål med löstagbara delar
Nackdelar
 • Något dyr

Produktrecension

Med Wilfa ICMS- C15 glassmaskin med kompressor kan du göra hemgjord glass på bara 60 minuter. Tack vare dess helautomatiska inställning slipper du göra något själv. Denna glassmaskin är både effektiv, rymlig, mångsidig och lätthanterlig. Maskinen är gjord av rostfritt stål för minimalt underhåll och långvarig hållbarhet, rymmer hela 1,5 liter glass och består av smarta löstagbara delar som kan diskas i maskin. Helt klart bäst i test!

Hållbar glassmaskin med smidig användning

En av de främsta fördelarna med att köpa denna glassmaskin är att du kan känna dig säker på att du gör en bra investering. Det då maskinen är tillverkad av rostfritt stål, vilket inte bara är ett mycket hållbart och tåligt material utan det är även ett material som underlättar hantering och underhåll väldigt.

Detta är alltså en glassmaskin som erbjuder smidig användning alla dagar i veckan. Andra faktorer som bidrar till att den upplevs som så otroligt lättanvänd är det faktum att den har ett flertal löstagbara delar. Dessa kan diskas direkt i maskin. Enkel rengöring är med andra ord förnamnet. Denna glasmaskin är även helautomatisk – du behöver knappt göra något alls!

Rymlig glassmaskin som arbetar effektivt

En stor anledning till att vi utsedde just denna glassmaskin till bästa glassmaskinen är inte bara att den  har fått mycket positiva recensioner av användare. Utan en avgörande faktor var också att denna glassmaskin är väldigt rymlig – du får plats med hela 1,5 liter glass! Dessutom arbetar den väldigt effektivt och ser till att glassen är klar på 60 minuter. Vi anser att den helt klart är värd en investering, trots sitt pris.

Specifikationer:
– Kapacitet: 1,5 liter
– Effekt: 150W
– Material: rostfritt stål
– Färdig glass: inom 60 minuter

Summering

9.2Omdöme
En bra och hållbar glassmaskin som arbetar effektivt och gör god glass


2

Cuisinart ICE-40 – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Amazon.com
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Glassen färdig inom 30 minuter
 • Praktiskt med två olika burkar för olika glassmak
Nackdelar
 • Kommer inte med svensk manual
 • Kan upplevas som något ostabilt

Produktrecension

Här har vi inte bara ett riktigt bra budgetval för dig som vill köpa en glassmaskin utan att behöva spendera hela fritidsbudgeten. Utan detta är även ett riktigt bra val för dig som vill ha en glassmaskin som har glassen färdigt riktigt snabbt. Glassen tillverkas också i två behållare á 1 liter för smidig förvaring. Bra, billigare variant av glassmaskin för hemmagjord glass.

Gör egen glass på 30 minuter

Som precis nämnt är detta en glassmaskin som låter dig göra egen glass väldigt snabbt. Närmare bestämt kan du få glassen färdig på 25-30 minuter. Det enda som krävs är att du ser till att glassmaskinens bunkar har stått i frysen 6-22 timmar.

Detta är alltså en glassmaskin utan kompressor. Trots det behöver inte användningen vara sämre eller svårare här. Utan snarare än vi nöjda med hur denna presterar ändå. Efter att du fryst burkarna är det bara för dig att fästa dem på maskinen, hälla i dina ingredienser och starta igång den kraftfulla motorn. Sen går det snabbt och smidigt!

Två skålar för smidig förvaring

En annan fördel med denna glassmaskin från Cuisinart är att den kommer med två burkar som vardera rymmer 1 liter. Det innebär att du kan tillverka mycket glass på samma gång, alltså totalt 2 liter, men samtidigt erbjudas smidiga förvaringsmöjligheter. Vill du kan du såklart även göra två olika glassmaker samtidigt. Låt fantasin flöda och tillverka glass helt enligt din egen smak. Dess design i borstad aluminium är både snygg och hyfsat tåligt, och många av delarna kan diskas i maskin.

Specifikationer:
– Kapacitet: 1 x 2 liter
– Effekt: 50W
– Material: borstad aluminium
– Färdig glass: inom 25-30 minuter

Summering

8.6Omdöme
En billigare glassmaskin som kan göra färdig glass på 30 minuter


3

Sage Appliances Smart Scoop – Premiumvalet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Högt kundbetyg hos Elgiganten
 • Exklusiv och stilren design i rostfritt stål
 • 12 olika funktioner och inställningar
Nackdelar
 • Väldigt dyr
 • Tung och stor – kan upplevas som klumpig

Produktrecension

Som vårt premiumval valde vi den glassmaskin som de allra flesta anser är ett värdigt premiumval, närmare bestämt Sage Appliances Smart Scoop. The Smart Scoop är ett perfekt alternativ då du vill göra glass i glassmaskin hemma, helt enligt egen smak och tycke. Här kan du nämligen välja mellan 12 olika inställningar och därmed göra allt från sorbet och frozen yoghurt till vanlig glass och gelato. Det finns inte många maskiner på marknaden som slår denna maskins mångsidighet!

Exklusiv glassmaskin i snygg design

Det som främst drog oss till just denna glassmaskin från Sage var just dess snygga, stilrena och exklusiva design. Trots att maskinen i sig kommer till ett mycket exklusivt pris får du alltså ett stort värde för pengarna redan där. Självklart finns det mer än så!

12 olika funktioner för mångsidig användning

Det som gör denna glassmaskin unik på marknaden är just dess mångsidiga funktioner och inställningar. Närmare bestämt kan du välja mellan hela 12 inställningar här. Det innebär att du kan göra allt från vanlig glass och sorbet till gelato och frozen yoghurt på olika sätt.

Du kan självklart styra hela processen själv om du vill. Oavsett inställning och användning får du glassen färdig inom en timme. Att det går så snabbt beror på att detta är en glassmaskin med inbyggd kompressor som därmed arbetar väldigt effektivt och kraftfullt.

Enkel användning

Tack vare maskinens smarta, moderna LCD skärm är den otroligt enkel att både använda och styra. Det alltså oavsett vad just du önskar göra med den. Kvalitén blir alltid lika hög – du kan alltid säkerställa att glassen uppnått såväl den smak som den konsistens du önskar. Efter användning kommer maskinen hålla glassen kall i upp till 3 timmar.

Specifikationer:
– Kapacitet: 1 liter glass
– Effekt: 200W
– Material: rostfritt stål
– Färdig glass: inom 1 timme

Summering

8Omdöme
En exklusiv glassmaskin med 12 olika inställningar och LCD skärm – ett dyrare pris men en bättre produkt


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur göra glass utan glassmaskin?

Med en glassmaskin hemma kan du snabbt och smidigt göra glass på egen hand precis som du vill. Maskinen sköter allt arbete åt dig och säkerställer att resultatet blir både jämnt, välsmakande och bra. Om du däremot inte vill köpa hem en egen glassmaskin så är det såklart möjligt att göra god glass ändå.

Det är egentligen inte bara svårare än att du blandar exempelvis grädde och kondenserad mjölk tillsammans med ingredienser som ger glassen den smak du önskar uppnå. Därefter häller du din blandning i en bägare och plastar in. Efter ca 3-6 timmar med glassen i frysen har du egen glass utan att ha gjort glass i glassmaskin.

Hur fungerar en glassmaskin?

En glassmaskin jobbar antingen med eller utan en inbyggd kompressor. Glassmaskin med kompressor kan både blanda och frysa de ingredienser du häller i glassmaskinen bägare. Det är alltså detta som bidrar till att en glassmaskin med kompressor kan ta hand om hela processen då du vill göra egen glass, utan att du behöver varken förbereda eller fixa med så mycket.

Jämför man då detta med en glassmaskin utan kompressor så kommer denna maskin endast att blanda dina ingredienser. Denna maskin kommer alltså inte frysa glassen samtidigt som den är igång, utan istället måste du själv ansvara för att frysa bägarna innan glassmaskinen ska användas. Detta kräver alltså lite mer förberedelse för att du ska kunna göra god glass när du önskar, samt mer planering innan  servering.

Hur gör man sorbet i glassmaskin?

För att göra sorbet i glassmaskin måste du ha en sådan maskin som erbjuder ett sådant program. Om du har en sådan glassmaskin är det bara för dig att följa ett recept för att göra sorbet glass hemma, för att sen hälla i ingredienserna och starta igång programmet och maskinen. Tänk på att en sorbet sällan innehåller mjölkprodukter, till skillnad från vanlig glass.

Vilken glassmaskin är bäst?

Vilken glassmaskin som är bäst beror helt på vad du som användare önskar att din maskin ska erbjuda. Där är alltså frågan om såväl kapacitet och effekt som användning, hantering, design och funktioner avgörande. I våra recensioner ovan har vi delat med oss av vilka glassmaskiner som vi anser är bäst baserat på vad marknaden har att säga. Vi hoppas att du ska finna våra recensioner och tips om den bästa glassmaskinen användbara när du själv vill hitta din favorit!

Hur länge ska en glassmaskin vara fryst?

Om du köper en glassmaskin utan kompressor är det nödvändigt att du själv ansvara för att frysa bägarna för att den glass du ska göra blir just glass. En glassmaskin utan kompressor kommer nämligen bara blanda ingredienserna, inte frysa dem. Hur länge bägarna bör stå i frysen innan det att du ska göra glassen varierar från maskin till maskin – detta anges dock i instruktionerna!

Olika typer av glassmaskiner

När det kommer till olika typer och modeller av glassmaskiner brukar man tala om två varianter; glassmaskin med kompressor och glassmaskin utan kompressor. Vad som är skillnaden mellan dessa två har vi gått igenom lite mer ingående ovan.

Utöver dessa två olika modeller så kan man även se till olika modeller i förhållande till de olika egenskaper som glassmaskinerna har. Där brukar man prata om egenskaper som kapacitet, tillagningstid, design, material, mått och varumärke. Vilken av alla de olika glassmaskiner som finns på marknaden som passar dig bäst för du avgöra beroende på önskemål och behov.

Vad ska jag tänka på när jag köper en Glassmaskin? 

Precis som vi var inne på så finns det ett flertal faktorer som kan skilja olika glassmaskiner åt. Några av de viktigaste sakerna att tänka på då man ska köpa en glassmaskin är följande:

 • Storlek/ mått
 • Kapacitet
 • Material
 • Tillagningstid/ effekt
 • design
 • varumärke/ pris

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general