Bäst i test

Elvisp – Bäst i test

Test av tre elvispar vilken är vinnaren? – 2022

Med en elvisp kommer både matlagning och bakning bli väldigt mycket enklare. Har du en elvisp tillgänglig i hemmet kan du arbete mer effektivt, du slipper anstränga dig så mycket, och så går det väldigt smidigt och enkelt. Det bästa är att en elvisp kan användas till det mesta, alltså för väldigt många olika typer av matlagning och bakning. 

Vispa grädde, rör ihop potatismoset, få ihop kakdegen, och så vidare. Nedan tipsar vi dig om den bästa elvispen, samt ger dig våra bästa tips och råd om elvispar!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

KitchenAid 5KHM9212 – Bäst i test

Fördelar
 • Testvinnare hos flera aktörer
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Högt kundbetyg hos Kitchentime
 • 9 hastigheter som alla erbjuder kontroll och kraft
 • Kompakt och nätt design som arbetar tyst
Nackdelar
 • Något dyr
 • Ingår inga extra tillbehör vid köp

Produktrecension

Denna elvisp från Kitchenaid är utan tvekan den bästa elvispen på marknaden, och det inte bara enligt oss. Denna elvisp har utsetts till testvinnare hos flera aktörer och erhåller otroligt många riktigt bra recensioner från olika användare. Främst är det egenskaperna att den är så kvalitativ, smidig och tystgående som uppskattas. Trots att den arbetar tyst är den mycket effektiv och kraftfull. Dessutom är designen riktigt snygg!

Kompakt och tystgående för hög komfort och smidig hantering

Något som vi fastnade för lite extra med just denna elvisp är att den kommer i en kompakt och nätt design. Det gör att den upplevs som väldigt lätthanterlig och bekväm att använda, samtidigt som den känns smidig och följsam. I och med att den är så tystgående funkar den i alla lägen utan att störa.

Flera hastigheter för mångsidig användning

Du kan utan problem använda denna elvisp till alla de sysslor du ska göra i köket. Tack vare att den är utformad med flera olika hastigheter, närmare bestämt 9 stycken, som alla arbetar kraftfullt och effektivt kan denna användas till det mesta. Det är enkelt att växla mellan de olika hastigheterna beroende på behov och önskemål. De två rejäla visparna i rostfritt stål ger dig mycket kontroll.

Behaglig att använda

I och med att denna elvisp är utformad i en kompakt, nätt design med ett ergonomiskt, greppvänligt och mjukt handtag är den väldigt behaglig att använda. Oavsett hur mycket kraft och kontroll som krävs kommer elvispen att ge dig det. Med ett knapptryck lossar du visparna – eller andra tillbehör – från vispen på ett kick. Så bekvämt på alla sätt, och så kommer du vispa med stil.

Specifikationer:
– Effekt: 85 watt
– Hastigheter: 9 hastigheter

Summering

9.2Omdöme
En kvalitativ och tystgående elvisp med flera olika hastigheter


2

Bosch MFQ4020 – Budgetvalet

Fördelar
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • 4,7/5 i kundbetyg hos Whiteaway
 • Högt kundbetyg hos Hemmy.se
 • Jobbar otroligt effektivt och kraftfullt
 • Kan anpassas efter användning och behov
Nackdelar
 • Kan kännas något plastig

Produktrecension

Bosch MFQ4020 valde vi som det bästa budgetvalet på marknaden då du får en väldigt bra elvisp till ett hyfsat lågt pris. Trots dess låga pris känns den stadig och rejäl, den jobbar snabbt och effektivt med dess 450 w, och så är den tystgående. Den kommer med 5 olika hastigheter som du enkelt kan byta mellan för mångsidig användning. Vi är nöjda!

Lätthanterlig elvisp med stark effekt

En av de främsta fördelarna med denna elvisp från Bosch är just att den arbetar så effektivt som den gör. Med en effekt på 450 w och rejäla, kraftfulla vispar kan du känna dig säker på att elvispen tar sig an det du behöver hjälp med. Du kan göra allt från att vispa grädde till att röra ihop potatismos och kakdegar. Samtidigt som dess moderna motorteknik gör att den jobbar på bra är den tystgående.

Välj den hastighet som passar

Vi vill också slå ett slag för att denna elvisp är smidig och lätt att hantera. I och med att den kommer med 5 hastigheter, som du enkelt kan växla mellan, finns det inte något som hindrar dig från att anpassa användningen precis efter dina behov och önskemål. Vid behov av extra styrka kan du välja vispens turboläge. Detta är helt klart en av de produkter på marknaden som gör sig bäst! Vid köp får du med 2 vanliga vispar och 2 degkrokar.

Specifikationer:
– Effekt: 450 w
– Hastigheter: 5 hastigheter
– Mått: 7,5×14,2cm
– Vikt: 1,07kg
– Material: plast

Summering

8.6Omdöme
En väldigt kraftfull och billig elvisp som utför jobbet snabbt och effektivt


3

Dualit Hand Mixer 400W – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Royaldesign
 • Högt kundbetyg hos Köketsfavoriter
 • Högt kundbetyg hos Confidentliving
 • Kommer med 3 olika typer av vispar
 • Riktigt snygg design med en praktisk sladdvinda
Nackdelar
 • Rätt dyr

Produktrecension

Sist men inte minst har vi den bästa elvispen i premiumklassen, nämligen Dualit Hand mixer 400w. Här får du minst sagt värde för pengarna trots att den tillhör den mer exklusiva prisklassen. Elvispen är otroligt stilren och snygg, den känns otroligt rejäl och tålig, den håller länge, den kan användas till det mesta, och så får du med flera olika tillbehör. Detta kan helt klart bli en bästa vän i köket!

Elegant och stilren design

Det som gör att denna elvisp sticker ut rätt mycket från andra liknande modeller på marknaden är just dess design. Den är elegant och stilren, och så både ser och känns den exklusiv och lyxig. Där är framförallt den glänsande kromfinishen avgörande, men också det faktum att denna elvisp är tillverkad i ett lite mer rejält material påverkar. Den känns minst sagt premium.

Jobbar tyst men bra

Vi gillar också att detta är en elvisp som jobbar väldigt snabbt och bra utan att den nödvändigtvis stör eller låter. Utan snarare så jobbar den både effektivt och tyst, vilket enligt oss är en perfekt kombo som både ökar användningsområdena såväl som komfort. Motorn på 400 w ser till att du kan ta dig an alla de uppgifter som du vill att elvispen ska hjälpa dig med i köket.

Smarta funktioner

Som om inte det vore nog kommer denna elvisp även med ett par smarta funktioner som förbättrar och underlättar användningen lite extra. Där är bland annat funktionen om sladdvinda framträdande, en funktion som ser till att sladden döljs och inte är i vägen när elvispen används eller inte används. Vid köp får du också med 2 vanliga vispar, 1 ballongvisp och 2 degkrokar. Vi är riktigt nöjda!

Specifikationer:
– Effekt: 400 w
– Hastigheter: 4 hastigheter
– Mått: 30x20cm
– Vikt: 1,3kg

Summering

8Omdöme
En otroligt bra och tystgående elvisp med smart design


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur fungerar en elvisp?

Att en elvisp är ett köksredskap som underlättar både matlagning och bakning finns det ingen tvekan om. Något som däremot inte är lika självklart är hur en elvisp faktiskt fungerar. Enkelt förklarat kan man säga att en elvisp är utformad med en eller ett par elmotorer. Det är dessa motorer som ser till att elvispens vispar kan snurra dom de går, åt olika håll i motsatt riktning.

När du startar igång elvispen är det alltså elmotorerna som drar igång, följt av visparna som drivs runt av dessa. Allt sker alltså automatiskt utan att du behöver tänka på något mer än att starta och stänga av apparaten, samt ange den hastighet du önskar. För att elvispen inte ska riskera att bli överhettad är elvispen ofta utrustad med en fläkt som ser till att den varma luften kan blåsas ut.

När bör man använda en elvisp?

En elvisp kan man använda vid flera olika tillfällen och i en mängd olika situationer när du ska vispa något. Har du en elvisp med flera olika hastigheter kan du själv anpassa användning efter behov och önskemål. Du kan använda din elvisp till allt från att vispa grädde, maränger och såser till att vispa ihop potatismos, degar och liknande. Med elvispen görs arbetet snabbare, enklare och smidigare.

Elvispens historia

Elvispen uppfanns i början av 1900-talet i USA. Till en början användes den då bara i amerikanska glassbarer för att underlätta det arbete som krävdes för att göra milkshakes. Det var inte förrän år 1910 som elvispen för hemmabruk lanserades på marknaden. I takt med att marknaden fick upp ögonen för detta köksredskap utvecklades sortimentet, och så småningom kom denna praktiska uppfinning att lanseras även i andra länder utanför USA.

Viktiga egenskaper hos en elvisp

För att du ska få bästa möjliga användning av din elvisp är det viktigt att du ser till vissa egenskaper innan du gör ditt köp. Somliga egenskaper kan nämligen vara viktigare för dig än andra, det beroende på vad du önskar använda elvispen till, samt hur och när den ska användas.

Hastighet

En av de viktigaste egenskaperna hos en elvisp är att den kommer med möjligheten att välja mellan olika hastigheter. Du behöver kanske inte köpa en elvisp med 5 hastigheter, men du bör i alla fall kunna  välja mellan låg och hög fart. Detta för att elvispen ska kunna användas till flera saker och enligt dina önskemål.

Effekt

Du bör även se till elvispens effekt. Det är nämligen denna som avgör hur kraftfullt och effektivt vispen kommer att arbeta. Ju starkare och kraftigare en elvisp är desto fler uppgifter kommer du kunna använda den för. Värt att nämna är dock att watt inte nödvändigtvis är det som avgör hur kraftfull vispen är, utan watt är bara en indikator på hur mycket ström den använder.

Handtag

En annan sak vi vill tipsa om är att välja en elvisp som har ett ergonomiskt, greppvänligt och mjukt handtag. Detta för att elvispen ska vara bekväm och enkel att greppa tag om och hålla i även under längre stunder. Du ska ju inte få ont i handen efter bara några minuters vispning.

Tillbehör

Sist men inte minst kan det vara bra att kolla vilka medföljande tillbehör som ingår vid köp av en elvisp. Det vanligaste är att en elvisp endast säljs med 2 vanliga vispar, men somliga varianter säljs även med exempelvis tillhörande degkrokar och ballongvisp. Här är det du som avgör vad som är viktigt. Tänk dock på att detta ofta påverkar priset.

Hur många watt bör elvispen ha?

Watt är som sagt inte något som nödvändigtvis avgör hur effektiv och kraftfullt en elvisp är. Exempelvis behöver en elvisp med 500 w inte vara mer kraftfull än en elvisp med 300 w eller 350 w. Utan snarare så är watt främst en indikator på hur mycket el elvispen förbrukar när du använder den.Hur många watt en elvisp bör ha beror lite på vilken modell det gäller, vad den ska användas till och hur du ser på energiförbrukning. Ju fler watt den har desto starkare kan den vara, men framförallt så innebär högre watt högre energiförbrukning. Om du däremot vill att elvispen ska klara av lite tuffare uppgifter bör du välja en med lite högre watt då det även styr dess effekt.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general