Bäst i test

Delonghi dinamica – TEST

Test av Delonghi Dinamica – 2022

Vi har tidigare recenserat många olika produkter från det välkända varumärket Delonghi och vi blir alltid positivt förvånade. Detsamma hände när vi testade Delonghi Dinamica som är en helautomatisk kaffemaskin som kan tillaga en cappuccino med bara ett knapptryck.

Vi valde att testa denna maskin så att vi kan ge en gedigen recension och förenkla valet för er som funderar på att köpa DeLonghi Dinamica Ecam 350.55.

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Delonghi Dinamica ECAM350.55

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Netonnet
 • Högt kundbetyg hos Elgiganten
 • Integrerad kaffekvarn
 • Kvalitativ och hållbar
 • Snygg design, enkel användning
Nackdelar
 • något dyr

Produktrecension

Delonghi Dinamica Ecam 350.55 ser ut som en professionell kaffemaskin som man ser i ett finare kafé. Med en stilren design, praktisk användning och en mängd olika funktioner som var enkla att använda så kan vi påpeka att detta var en av de bästa kaffemaskiner som vi testat. Prislappen är relativt dyr, men med tanke på vad du får för pengarna så kan man inte klaga.

Färska bönor, MyMenu funktion, tydlig kontrollpanel

Med Delonghi Dinamica ECAM350.55 så kan man alltid njuta av nymalet kaffe från färska bönor, vilket är någonting som de flesta kaffe älskare uppskattar. Maskinen har en hållbar, integrerad kaffekvarn som är tillverkad av stål och är väldigt tystgående. Det finns hela 13 olika inställningar för att justera mellan grovt och finmalet, vilket hjälper dig få den perfekta smaken på kaffet. Maler man kaffet precis innan användning så bevarar man aromet från kaffebönorna och försäkrar sig en fantastiskt god smak, självklart så kan man även använda färdigmalt kaffe i Delonghi Dinamica.

Många maskiner från Delonghi har den så kallade ”MyMenu” funktionen, det har även Delonghi Dinamica. Denna funktion låter dig justera recepten (som arom och mängd) för att möta dina exakta behov och sedan spara det i maskinen. Efter att du har hittat din perfekta kopp kaffe så kan du alltså tillaga den med bara ett knapptryck efter att ha sparat receptet.

Delonghi Dinamica har även en väldigt tydlig kontrollpanel som är lätt att använda. Den har en tydlig textdisplay med smidiga touch knappar vilket gör det enkelt att justera temperatur, välja drycker, kolla statistik, avkalka maskinen och ändra inställningar!

Design, Cappuccino system, dubbla värmeelement

Delonghi Dinamica har en utmärkt design och ser verkligen ut som en professionell kaffemaskin. Med en stilren, metall-färgad design så förgyller denna kaffemaskin platsen den står på. Maskinen har svarta detaljer och en snygg display som är enkel att navigera. Designen från denna kaffemaskin skriker ”exklusiv” och är en utmärkt inredningsdetalj i köket.

Delonghi Dinamica ECAM350.55 har Delonghis välkända LatteCrema system med automatisk rengöring. LatteCrema systemet garanterar dig ett utmärkt resultat alla gånger genom att variera önskad skumnivå. Vissa kallar detta för ett Cappuccino system då det tillåter dig att skapa en Cappuccino med bara ett knapptryck. Maskinen har en separat mjölkkanna som man kan förvara i kylen medan den inte används, en stor fördel med detta är att ingen mjölk går genom maskinen vilket bidrar till bättre hygien. Det går även att använda växtbaserade alternativ som sojamjölk, mandelmjölk och liknande.

Delonghi Dinamica har dubbla värmeelement, ett värmeelement för kaffeberedning och ett för mjölkskummaren. Detta innebär snabbare uppvärmning, men viktigast av allt så innebär detta att man får mer exakta temperaturer. Med en exakt temperatur kan man även försäkra sig om en fantastiskt god kopp kaffe.

Fler drycker och kafferecept

Delonghi Dinamica är utrustad för att klara av att laga flera olika drycker och flera olika kafferecept. Alla går att laga med bara ett knapptryck vilket är en del av enkelheten som vi älskar med Delonghi Dinamica ECAM350.55. Maskinen har ”LONG”, ett kafferecept som brygger kaffe med lägre tryck under en längre tid – perfekt för oss i Sverige som älskar bryggkaffe.

Utöver detta så finns det så många olika recept man kan laga med denna maskin att det är svårt att nämna alla. Med Delonghi Dinamica ECAm350.55 så kan man, bland annat, laga följande recept:

 • Espresso / Dubbel Espresso
 • Espresso Long / Dubbel Espresso Long
 • Coffee / Coffee Long
 • Ristretto / Dubbel Ristretto
 • Doppio +
 • Cappuccino
 • Caffe Latte
 • Latte Macchiato
 • Espresso Macchiato
 • Flat White
 • Varm mjölk

Som man märker så finns det alltså en stor mängd olika recept som man kan laga med Delonghi Dinamica, det finns någonting som passar allas smak. Vi prövade väldigt många recept och var oerhört nöjda med resultatet från alla drycker som vi provat. Delonghi Dinamica lagar oerhört goda drycker som håller samma kvalitet man förväntar sig från en professionell barista på ett café.

Rengöring och avkalkning

När det kommer till rengöringen av Delonghi Dinamica så blev vi positivt överraskade. När det kommer till professionella kaffemaskiner så kan det ibland vara omständigt när det kommer till rengöring, detta var inte fallet med Delonghi Dinamica. Själva bryggenheten är enkel att ta ut och den rengörs snabbt under rinnande vatten från kranen, förutom detta så var även droppbrickan och sumpbehållaren avtagbara och går att rengöra i diskmaskinen. Maskinen var alltså enkel att rengöra vilket alltid är positivt.

Genom att avkalka maskinen regelbundet förlänger du dess hållbarhet och säkrar att kaffet smakar gott! Därför så uppskattar vi att maskinen erbjuder ett automatiskt avkalkningsprogram samt att maskinen påminner när den behöver avkalkas.

Sammanfattning

För att sammanfatta så är Delonghi Dinamica en helautomatisk kaffemaskin som kan laga en stor mängd olika recept på ett snabbt och smidigt sätt. Varje dryck som vi bryggde med Delonghi Dinamica ECAM350.55 höll en fantastisk standard och vi var oerhört nöjda med smaken på dryckerna.

Maskinen har alla funktioner som man kan förvänta sig, med detta tillkommer dock en hög prislapp. Våran favorit funktion var den inbyggda kaffekvarnen, vilket gjorde att man alltid kunde ha nymalt kaffe – smaken från nymalda bönor är väldigt svår att slå.

Specifikationer:
– Tryckpump: 15 bar
– Effekt: 1450 W
– Kapacitet (Vattentank): 1,8 Liter
– Kapacitet (Bönbehållare): 300 Gram
– Bryggteknik: Espresso

Summering

8.2Omdöme
Vi rekommenderar starkt Delonghi Dinamica ECAM350.55 till den riktiga kaffeälskaren som är ute efter en gedigen kaffemaskin som håller länge och lagar perfekt kaffe


Andra relaterade tester:

Delonghi kaffemaskiner

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 0 / 5. Omdöme antal: 0

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general