Bäst i test

Delonghi Dedica

Test av Delonghi Dedica – 2022

Delonghi är ett utmärkt varumärke som erbjuder en stor mängd olika produkter. Att göra en kaffe med en delonghi dedica maskin garanterar dig ett bra resultat och en fantastiskt god kopp kaffe. De flesta människor brygger sitt egna kaffe hemma, men bara ett fåtal använder sig av en espressomaskin för att njuta av hög kvalitativt kaffe. 

Med en Delonghi espressomaskin så kan du bli hemmets egen barista! Vi har recenserat Delonghi Dedica Style EC685 som är en hög kvalitativ espressomaskin, läs vidare för att lära dig mer om Delonghi Dedica EC685 och vad vi tyckte.


1

Delonghi Dedica Style EC685.M

Fördelar
  • Snygg design
  • 4,6/5 i kundbetyg hos creamashop.se
  • Bra värmesystem
  • Enkel rengöring och avkalkning
  • Många funktioner
Nackdelar
  • Ingen inbyggd kaffekvarn som på vissa dyrare delonghi modeller

Produktrecension

Det första som vi la märke till när vi testade Delonghi Dedica EC685 var en stilren design. Denna espressomaskin finns tillgänglig i olika färger, vi testade den stålfärgade maskinen som hade svarta detaljer. Färgen var hög glansig och såg oerhört stilren ut, de svarta detaljerna och bottnet passade utmärkt med den silvriga stål färgen. Designen skriker kvalitet och första intrycket från denna espressomaskin var väldigt bra, maskinen är även bara 15 cm bred vilket innebär att den tar väldigt lite plats.

Manuell espressomaskin med värmesystem

Delonghi Dedica Style EC685.M är en manuell espressomaskin som man kan anpassa till koppar av olika storlekar eftersom den har en höj- och sänkbar droppbricka. Droppbrickan är enkel att justera och kan sänkas för att få plats med koppar som är upp till 13 cm höga. Espressomaskinen har faktiskt en dubbel-droppbricka som finns där för att hålla glas eller muggar.

Maskinen är även utrustad med en semi-manuell mjölkskummare som enkelt kunde producera len och fyllig mjölkskum som var perfekt till flera olika kaffedrycker. Antingen kan man alltså njuta av sin kaffe som den är eller så kan man välja att använda maskinens mjölkskummare för att skapa fylligt mjölkskum till andra drycker. Resultatet från mjölkskummaren blev perfekt och man fick lika bra mjölkskum som hos de flesta baristor.

Eftersom Delonghi Dedica EC685 har ett thermoblock uppvärmningssystem så kan man enkelt uppnå en perfekt temperatur väldigt snabbt – det tar enbart 40 sekunder för maskinen att bli redo på grund av det effektiva uppvärmningssystemet. Det finns även en koppvärmare på ovansidan av Delonghi Dedica Style EC685.M. Maskinen har även automatisk avstängning vilket är positivt om man glömmer att stänga av sin espressomaskin!

Fler drycker, bra pump och flow-stop system

Delonghi Dedica Style EC685 har ett E.S.E (Easy Serve Espresso) pod anpassningsbart cappuccino system, vilket är uppskattat av många. Maskinen har även professionellt filter för malet kaffe, antingen 1 eller 2 koppar. Denna maskinen är alltså, utöver kaffe, helt perfekt för att förbereda mjölkskum, varm mjölk, varmt vatten till te och infusions. Delonghi Dedica EC685 är alltså perfekt för fler drycker!

Denna espressomaskin har även en professionell pump med 15-bar tryck, vilket är mer än tillräckligt för de flesta drycker. Maskinen har även en flow-stop funktion så att man kan anpassa mängden kaffe, man kan även enkelt justera mängden vatten genom att programmera om knapparna.

Rengöring och avkalkning

Någonting som vi verkligen uppskattade när det kom till denna espressomaskin var att den var enkel att rengöra och avkalka. När det kom till rengöringen så kan droppbrickan enkelt åka in i diskmaskinen då den är avtagbar. Man kunde enkelt skölja filter i kranen och pipen på mjölkskummaren är löstagbar vilket bara förenklar rengöringen ännu mer.

Man bör avkalka maskinen regelbundet för att förlänga livslängden, detta är någonting som är väldigt viktigt men det kan vara enkelt att glömma. Genom att avkalka så ser man även till att kaffet smakar som det ska och maskinen håller. Delonghi Dedica Style har ett automatiskt avkalkningsprogram som är enkelt att använda. Sist men inte minst så har även maskinen en påminnelse som meddelar när det är dags att avkalka maskinen. Man behöver alltså inte oroa sig för att glömma att avkalka denna espressomaskin!

Sammanfattning

Delonghi Dedica Style EC685 är en väldigt bra espressomaskin som fungerar bra och tillagar utmärkt gott kaffe. Maskinen har en snygg design, bra uppvärmningssystem som snabbt värmer maskinen, profesionell pump med 15 bar tryck, automatisk avstängning och många mer funktioner. Det var ett nöje att laga kaffe med denna maskinen och den var enkel att använda när man lärt sig, vi rekommenderar verkligen denna espressomaskin från De’longhi!

Specifikationer:
– Pumptryck: 15 bar
– Kapacitet: 1 Liter
– Effekt: 1300 W
– Uppvärmningstid: 40 Sekunder

Summering

8.2Omdöme
Delonghi Dedica Style EC 685 är en snygg espressomaskin som håller en hög kvalitet och kan köpas för ett väldigt rimligt pris


Andra realterade tester:

Delonghi kaffemaskiner, Delonghi Primadonna Elite

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general