Bäst i test

Citruspress – Bäst i test

Test av tre citruspressar vilken är vinnaren? – 2022

Vill du att det ska gå snabbt, smidigt och enkelt att pressa ut citronjuicen från frukten? Då kan vi verkligen rekommendera dig att investera i en citruspress. Oavsett om du ska pressa citron, apelsin, lime eller annan citrusfrukt kan du med en citruspress göra det på ett kick. Det istället för att du ska behöva pressa för hand, vilket ofta både tar tid, är jobbigt och ger massa kladd.

Allt blir helt enkelt lite lättare med citruspressar. Vi kan lova dig att det är ett redskap i köket som kommer till mer användning än vad man kanske kan tro! Nedan tipsar vi om bästa citruspress på marknaden.

Oliver Hellström

Oliver Hellström

Copywriter


1

Philips HR2738 – Bäst i test

Fördelar
 • Testad inhouse av PriceAdvisor
 • 4,6/5 i kundbetyg hos Hemmy.se
 • 5/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Lättanvänd och rymlig citruspress
 • Utformad med inbyggd kanna och droppfri hälltrut
Nackdelar
 • Rätt enkel och tråkig design

Produktrecension

Philips HR2738 är enligt oss den bästa citruspressen på marknaden. Den är både enkel och praktisk, vilket såklart underlättar användning och hantering väldigt mycket. Samtidigt känns den stadig, hållbar och rejäl, och den kan användas för att pressa alla olika citrusfrukter. Dessutom rymmer den 0,5 liter och är utformad med en inbyggd kanna och en smart, droppfri hälltut. Så bra!

Praktisk och lättanvänd

De främsta fördelarna med just denna citruspress från Philips är att den erbjuder dig att göra färskpressad juice när, var och hur du vill. Den är otroligt enkel, praktisk och lätt att använda, vilket i sin tur gör att det inte alls krävs mycket jobb för att din fruktjuice ska bli klar.

Det till skillnad från om du använder en manuell citruspress som både är ansträngande och tidskrävande. Istället sparar du både tid och energi genom att ta hjälp av denna automatiska variant. Perfekt för både juice, saft, drinkar, och liknande.

Kommer med inbyggd kanna och droppfri hälltrut

Andra funktioner som bidrar till att vi valde just denna citronpress som vår favorit är det faktum att den kommer med en inbyggd kanna och en väldigt smart, droppfri hälltrut. Ta av pressen för smidig servering.

Detta gör att du slipper massa spill och kladd, samtidigt som du inte heller behöver använda en separat skål eller kanna för att förvara din pressade juice. Denna citruspress rymmer hela 0,5 liter åt gången. Vi är mycket nöjda.

Specifikationer:
– Effekt: 25 watt
– Kapacitet: 0,5 liter
– Material: plast
– Funktioner: avtagbar press, inbyggd kanna, droppfri hälltrut

Summering

9.2Omdöme
En utmärkt elektrisk citruspress med flera praktska funktioner


2

WMF Gourmet Citruspress – Budgetvalet

Fördelar
 • Tålig och hållbar citruspress i rostfritt stål
 • Pressen kan avlägsnas
 • Båda delarna kan diskas i maskin för enkel rengöring
 • Snygg och stilren design
Nackdelar
 • Manuell citruspress som inte kommer med automatiska funktioner

Produktrecension

Som ett lite billigare alternativ har vi valt ut denna citruspress från WMF. Deras Gourmet citruspress kommer, trots namnet, till ett väldigt bra pris. Det vill säga framförallt i förhållande till den kvalité produkten bjuder på. I och med att den är tillverkad av rostfritt stål är den både hållbar och tålig. Den rymmer inte överdrivet mycket fruktjuice, men den är enkel att använda och smidig att rengöra.

Hållbar citronpress i rostfritt stål

Med denna fruktpress från WMF kan du på bara ett par minuter göra egen juice genom att pressa ur frukten du önskar använda. Pressa citrus, apelsin, lime eller någon annan citrusfrukt och få till den där hälsosamma fruktostjuicen precis när du vill. Materialet i rostfritt stål ser till att produkten är både hållbar, tålig och lätt att hantera.

Smidig rengöring och förvaring

I och med att denna citruspress inte är överdrivet stor eller rymlig kan du inte göra hur mycket juice som helst på en och samma gång. Det alltså om du inte vill använda en separat kanna. Fördelen med dess storlek är dock att den upplevs som smidig att hantera och förvara.

Dess funktionella design och material gör även att den är enkel att rengöra efter användning. Ta av pressdelen och rengör sen de två delarna i maskin! Här får du alltså en riktigt bra och lättanvänd citruspress till ett mycket rimligt pris, som gör sig bra för det mesta. Med denna behöver du inte oroa dig för att någon sagt går till spillo då du ska göra egen färskpressad juice!

Specifikationer:
– Diameter: 9cm
– Material: rostfritt stål
– Funktioner: avtagbar press, tål maskindisk

Summering

8.6Omdöme
En manuell citruspress som håller hög kvalitet och kan köpas för ett billigt pris


3

Cuisinart CCJ210E Citruspress – Premiumvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Cervera
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Automatisk citruspress för citrusfrukter
 • Jobbar snabbt och effektivt med smarta funktioner
 • Stilren och lyxig design
Nackdelar
 • Något dyr och stor

Produktrecension

Premiumvalet i detta test av citruspressar blev Cuisinart CCJ210E citruspress. Det då denna citruspress håller en otrolig kvalité på flera olika plan. Den arbetar automatiskt, är snabb och smidig att använda, är tillverkad i kvalitativt rostfritt stål och ser till att du får ut så mycket färsk juice som möjligt från dina citrusfrukter. Dessutom har den smarta funktioner som hällpip med stop-drip.

Lyxig men så prisvärd

Vi kan inte nog beskriva hur bra denna citronpress är. Den må vara lite dyrare än våra andra deltagare i testet, men trots det anser vi nästan att denna modell är en av de mest prisvärda. Det då den känns så otroligt kvalitativ och exklusiv på så många sätt, inte minst om man ser till dess stilrena design.

Den är rejäl, tålig och hållbar och är väldigt smidig och enkel att använda. Har du tur kan du hitta denna citruspress på extrapris för 499 kr, även med fri frakt och öppet köp!

Lättanvänd citruspress för bra resultat

Att använda citruspressen från Cuisinart är också väldigt enkelt. Dela de citrusfrukter du vill pressa, lägg dem en och en på pressen och tryck ner. Därefter sätter maskinen igång och ser till att du får ur all saft ur frukten på ett kick. Dess effekt på 100W gör att apparaten jobbar effektivt men tryggt. Filtret av rostfritt stål ser till att du får ut så mycket saft som det bara går, utan att något går till spillo. Det gillar vi!

Flera praktiska funktioner

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för alla de praktiska funktioner som denna citruspress kommer med. Den är bland annat utformad med en smart hällpip med stop-drip funktion, och så kan flera av delarna tas av för att diskas i maskin. Placerar du en skål eller kanna under pipen kan du alltså låta denna citronpress göra allt jobb åt dig samtidigt som du får ut så mycket juice som möjligt!

Specifikationer:
– Effekt: 100 watt
– Material: rostfritt stål, plast
– Funktioner: avtagbara delar, droppfri hällpip, automatisk funktion
– Mått: 17×18,4cm

Summering

7.8Omdöme
En fantastiskt bra citruspress av hög kvalitet som snabbt och effektivt pressar god juice


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver jag en citruspress?

Om du är ett fan av att göra egen, färskpressad juice hemma kan en citruspress komma till stor användning för dig. Med citruspressen slipper du hålla på och krångla med att pressa dina citrusfrukter för hand, utan kan istället förlita dig på maskinen.

En citronpress är inte bara smidig och enkel att använda, speciellt om den är automatisk. Utan citruspressar ser även till att du kan få ut så mycket som möjligt av frukternas juice. Och det oavsett om du pressar citron, lime, apelsin eller annan citrus.

Vi skulle säga att en citruspress är en av inte allt för många produkter som passar bra i de flesta hem. Oavsett hur många citroner, apelsiner eller andra citrusfrukter man använder i huset, och oavsett hur ofta man är i behov av att pressa ur dess saft kan du få nytta av den i köket. Juicen smakar gott och innehåller inga kärnor, kött eller annat spill.

Viktiga egenskaper med en citruspress

Idag finns det mängder av citruspressar på marknaden. Det innebär att du kan hitta en modell som passar dig oavsett behov och önskemål. Däremot finns det vissa egenskaper som är lite viktigare än andra att tänka på då man ska köpa en citronpress. Det vill säga, egenskaper som kan påverka såväl användning och hantering som resultat. De viktigaste egenskaperna hos en citruspress är:

 • manuell citruspress eller elektrisk citruspress?

Den manuella citruspressen kan passa dig bättre om du föredrar att arbeta med din egen kraft, utan begränsningar eller automatiska funktioner som styr. Till skillnad från det passar den elektriska varianten bättre för dig som vill att det ska gå så smidigt, snabbt och enkelt som möjligt utan att du behöver göra eller ta i så mycket själv.

 • storlek och kapacitet

När det kommer till storlek är det viktigt att du ser över hur mycket plats du har i hemmet eller köket för att förvara citruspressen. Var vill du placera den? Hur ska den förvaras? Tänk på att en större citruspress inte behöver rymma mer än vad den minde modell gör. Det beror på dess kapacitet.

 • material

En annan aspekt som är bra att se över är vilket material du vill att din citruspress ska vara i. Citruspressar i plast kanske upplevs som lite enklare, men de kan samtidigt vara väldigt praktiska och lätta att hantera såväl som förvara. En citruspress i rostfritt stål är ofta istället lite ”klumpigare”, men kan samtidigt vara lite tåligare och mer hållbar. Det beror på utformning och design.

Elektrisk eller manuell?

Som vi precis var inne på kan en elektriska kontra en manuell citruspress passa olika bra beroende på vem det gäller. Nedan har vi satt ihop en övergripande lista över de främsta fördelarna med respektive citruspress:

Fördelar med elektrisk citruspress:

 • kan ha väldigt stark motor
 • jobbar automatiskt – du behöver inte anstränga dig så mycket
 • är ofta väldigt effektiv
 • sparar dig tid, energi och ork

Fördelar med manuell citruspress:

 • din handkraft avgör resultatet
 • du själv avgör hur mycket du vill ta i
 • med rätt handlag kan denna vara väldigt effektiv och lättanvänd
 • är ofta smidigare att hantera, rengöra och förvara

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general