Bäst i test

Chokladfontän – Bäst i test

Test av tre chokladfontäner vilken är vinnaren? – 2022

Är du ett stort fan av choklad? Gillar du att kombinera choklad med olika frukter, bär, godisar och kakor? Då kan en chokladfontän verkligen vara en perfekt investering för dig! En chokladfontän är både smidig att använda, känns lättsam och effektiv, och så kan du använda den till precis det som du känner. Det blir även otroligt gott när du kan doppa både det ena och det andra i den varma, härliga chokladen direkt från fontänen.

Oavsett om du bara vill kunna doppa frukt i choklad under fredagsmyset, om du ska ha vänner över på middag eller om du ska anordna en stor fest kan en chokladfontän vara riktigt trevligt. Vi ger dig tips på bästa chokladfontän här nedan, samt delar med oss av användbar information om chokladfontäner.

Oliver Hellström

Oliver Hellström

Copywriter


1

Princess Chokladfontän – Bäst i test

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Högt kundbetyg hos Tretti.se
 • Högt testbetyg hos flera aktörer
 • Väldigt tålig och lätt att rengöra
 • Kan enkelt anpassas efter behov och önskemål
Nackdelar
 • Blir inte varm direkt

Produktrecension

Vår absoluta favorit, och därmed även vår bäst i test vinnare, är denna chokladfontän från Princess! Den här chokladfontänen är inte bara praktisk och lätt att använda, utan den är även säker och känns väldigt hållbar. I och med att den är gjord av metall är den tålig, smidig att underhålla och håller värmen mycket bra. Antiglid-fötterna gör att chokladfontänen står stadigt! Du själv väljer vilken temperatur du vill ha.

Tillverkad av metall

En stor fördel enligt oss när att denna chokladfontän är tillverkad av metall. Det innebär inte bara att chokladfontänen är tålig och hållbar, utan det innebär även att den är väldigt enkel att underhålla och göra rent. Metallen bidrar även till att apparaten håller värmen väldigt bra, och det länge. På så sätt behöver du aldrig oroa dig för att chokladen stelnar under tiden maskinen är igång.

Känns säker och stadig

Det här känns också som en väldigt trygg och säker chokladfontän, det alltså även för nybörjare. Det beror inte minst på att den är utformad med riktigt praktiska antiglid-fötter som ser till att den står stadigt och bra på sin plats. Maskinen är inte överdrivet stor och är därmed också rätt smidig att hantera. Använd den när, var och hur du vill enligt dina behov!

Justerbara inställningar

I och med att detta är en chokladfontän där du själv kan justera temperaturen enligt behov och användning finns det inget som hindrar dig från att få till precis det resultat du önskar. Du kan anpassa användning helt efter den choklad du ska använda och vilka saker du vill doppa i den. Att smälta chokladen går dock oavsett temperatur riktigt smidigt och du får mycket bra resultat alla gånger.

Specifikationer:
– Material: metall
– Effekt: 32 w
– Tål maskindisk: några delar
– Antal inställningar: 3 olika temperaturer

Summering

9.2Omdöme
Princess Chokladfontän har en stabil design, justerbara inställningar och den är enkel att använda


2

Champion Chokladfontän – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&kocken
 • Upplevs som smidig och behändig
 • Blir snabbt varm
 • Erbjuder två olika användningsområden
 • Rymmer rätt mycket choklad
Nackdelar
 • Rätt tråkig design

Produktrecension

Trots att vår bäst i test vinnare kommer till ett förhållandevis billigt pris anser vi att Champion chokladfontän är lite mer av ett budgetval. Det inte bara då den är snäppet billigare, utan det även då denna fontän känns något mindre och något mer anpassad för just hemmabruk. Trots det kan den rymma och värma upp till 200 gram choklad samtidigt, samt kommer med olika inställningar.

Välfungerande chokladfontän till bra pris

En stor anledning till att vi valde just denna chokladfontän som vår budgetvinnare är att den kommer till ett väldigt bra pris. Det alltså trots att den är väldigt bra och lätt att använda. Är du på jakt efter en bra men rätt billig fontän kan vi alltså tipsa om Champion chokladfontän!

Nätt och smidig att hantera

Vi gillar också den här chokladfontänen då den är relativt nätt och liten, det alltså i förhållande till andra liknande chokladfontäner. Det innebär att den passar perfekt för dig som vill köpa hem en sådan maskin till hemmet. Denna kan utan tvekan användas såväl till fredagsmyset som efter middagen med vänner. Den är smidig att placera där du önskar och hyfsat behändig att förvara.

Rymlig och med olika inställningar

Trots att denna chokladfontän upplevs som rätt nätt anser vi att den rymmer mycket choklad. Närmare bestämt kan du fylla den med upp till 200 gram choklad. Beroende på om du använder ”heat motor”-inställningen (fontänen) eller om du bara använder ”heat”-inställningen (uppvärmning) kommer du kunna doppa din frukt, godis och liknande i skålen eller i det rinnande tornet. Vi gillar variationen.

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål
– Höjd: 23cm
– Kapacitet: 0,2 kg choklad
– Antal inställningar: 2

Summering

8.6Omdöme
Champion Chokladfontän är välfungerande, rymlig och lätt att hantera – det bästa är att den även är väldigt billig


3

Severin Elektrisk Fondue – Premiumvalet

Fördelar
 • Kommer med 8 tillhörande gafflar och stänkskydd
 • Kan användas på många olika sätt
 • Blir snabbt varm och håller värmen bra
 • Smidigt att höja och sänka värmen under användning
Nackdelar
 • Väldigt stor och tung

Produktrecension

Sist men inte minst har vi denna chokladfontän från Severin. Deras elektrisk fondue är, precis som namnet utlovar, en elektrisk version av en appart för fondue. Här kan du välja om du vill doppa dina råvaror i choklad, smält ost, soppa, buljong eller vad du nu än tycker om. I och med att den är elektrisk är den väldigt enkel och smidig att använda, och användningsområdena är många!

Mångsidig användning för dig som gillar fondue

Om du inte bara vill kunna använda din chokladfontän till att smälta just choklad kan vi verkligen tipsa dig om Severin Elektrisk fondue. Med denna apparat kan du göra allt från att smälta choklad och ost till att värma på en buljong eller soppa. Användningsområdena är därmed många, vilket vi uppskattar stort. Du bestämmer precis vad du vill doppa i grytan.

Tillverkad av rostfritt stål

 Vi anser också att en stor fördel med denna fonduegryta är att den är tillverkad av rostfritt stål. Det innebär att den är både tålig, hållbar och lätt att underhålla och rengöra. Rostfritt stål håller också värmen väldigt bra, och riskerar inte att rosta eller bli ofräsch. Grytan kan tas av från dess botten när den ska rengöras. Helt klart en bra investering.

Rymlig gryta med plats för många personer

I och med att denna gryta rymmer hela 1,4 liter vätska finns det inget som hindrar er från att ha en trevlig kväll tillsammans oavsett hur många ni är. Det ingår 8 fonduegafflar som alla är färgade i olika färg på toppen – på så sätt blir det lätt att komma ihåg vilken just du hade. Med grytan kommer också ett stänkskydd. Under användning kan du sänka eller höja värmen precis som du vill!

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål
– Effekt: 1500 watt
– Tål maskindisk: nej
– Vikt: 1,9kg
– Mått: 25,5x30x23,5cm
– Antal inställningar: justerbar temperatur

Summering

7.8Omdöme
Severin Elektrisk Fondue håller väldigt hög kvalitet och det medkommer flera tillbehör


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vilken choklad passar till chokladfontän?

För att resultatet av användningen av din chokladfontän ska bli sådär bra som du önskar är det viktigt att du använder rätt typ av choklad. Men vad är då rätt typ av choklad? Jo, en regel man bör utgå ifrån är att man inte bör använda choklad som innehåller under 40% fett. När det kommer till färg, smak och kakaohalt kan du dock välja rätt fritt, så länge du tänker på fettet.

Hur fungerar en chokladfontän?

Kort sagt kan man säga att en chokladfontän är utformad med en motor som i sin tur genom en trissa, pump eller spiral trycker upp den flytande chokladen. Den choklad som trycks upp kommer alltså ut genom en upprätt cylinder som i sin tur erbjuder dig att på ett smidigt och enkelt sätt doppa din frukt, dina sötsaker och så vidare.

Chokladen rinner av sig själv i en eller flera nivåer och landar sen i en skål, där den återigen pumpas upp genom cylindern. I och med att hela fontänen värms upp hålls chokladen flytande under tiden du har maskinen igång. 

Hur mycket choklad behöver du använda?

Precis som du att du bör anpassa valet av choklad bör du även kontrollera hur mycket choklad du bör använda i din chokladfontän. Detta påverkar nämligen vilket resultat du kommer få, samt hur väl din apparat faktiskt fungerar.

Att använda för lite eller för mycket är inte bra, utan mängden bör anpassas efter det som just din fontän rymmer. Detta står ofta väldigt tydligt i manualen. De flesta chokladfontäner rymmer en hel del.

Viktiga egenskaper & funktioner för en chokladfontän

Idag finns det ett flertal olika varianter av chokladfontän att välja mellan på marknaden. För att du ska hitta den modell som passat dig, dina behov och önskemål bäst har vi listat de viktigaste egenskaperna och funktionerna hos en chokladfontän nedan:

 • storlek – vad har du plats för i hemmet? Hur, var och när vill du använda fontänen?
 • rengöring – kommer chokladfontänen med avtagbara delar är den oftast smidigare att underhålla och rengöra
 • mångsidighet – vill du kunna använda din chokladfontän till mer än att smälta choklad?
 • funktioner – justerbar temperatur kan vara bra att kolla efter när du väljer maskin
 • kapacitet – hur mycket choklad vill du att din fontän ska rymma? Flera kg choklad eller några andra gram?
 • ljudnivå – chokladfontäner för hemmabruk är ofta mer trivsamma att använda om de är tystgående

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general