Bäst i test

Champagnekylare & vinkylare – Bäst i test

Test av tre Champagnekylare & vinkylare vilken är vinnaren? – 2022

En champagnekylare eller vinkylare är något som alla champagne- och vindrickare bör ha hemma! En sådan kylare är nämligen perfekt att använda sig av då man vill servera flaskan på ett snyggt sätt men samtidigt kunna hålla den perfekt kyld – lägg den i behållaren och låt gästerna imponeras. I en champagne- eller vinkylare står även flaskan bra och stadigt.

Det bästa är att det idag finns en uppsjö av champagnekylare och vinkylare. Oavsett om du vill ha en rejäl modell med fot, en lite enklare kylpåse eller en flaskhållare kan du hitta det du söker. Vi ger dig tips på champagnekylare och vinkylare bäst i test nedan.

Oliver Hellström

Oliver Hellström

Copywriter


1

Rumours Champagnekylare Rostfri 38 cm – Bästa champagnekylaren

Fördelar
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Toppsäljare
 • Snygg skålform som står stadigt
 • Rymmer flera flaskor och burkar
 • Kan även användas som fruktskål
Nackdelar
 • Krävs att man fyller den med is

Produktrecension

Det finns i vår mening ingen tvekan om att detta är den bästa champagnekylaren på marknaden. Den är både elegant och maffig, nätt och smidig, tidlös och hållbar. Du får med andra ord en champagnekylare som uppfyller det mesta du kan önska. Den har den där fina skålformen som gör att du kan servera flaskorna på ett otroligt snyggt sätt. Vi är mycket nöjda!

Skålformad kylare som ger effekt

Om du ska anordna en middag och bjuda in lite kompisar, släkt, familj eller kollegor bör du verkligen satsa på att ställa fram denna kylare. I denna ligger inte flaskan eller flaskorna bara bra och stadigt, utan det kommer även se riktigt snyggt och proffsigt ut. Hela kvällen kan bli roligare om du  drar till med en sådan här behållare.

Bra för kylning

Detta är också en av alla modeller som gör sig riktigt bra när det kommer till frågan om kylning. Fyll behållaren med is, lägg i din dryck och låt sen flaskorna ligga där och vila under kvällen. De håller sig bra i temperatur och är smidiga att lyfta i och ur som du vill.

Mångsidig användning

Här ryms det 2-3 större flaskor eller några fler mindre. Även brukar får plats här i! Utöver att den gör sig mycket bra som champagnekylare vid flera situationer och tillfällen kan denna produkt även användas som en större fruktskål. Den gör sig lika bra för det, och snygg att ha stående framme är den också. Den passar i de flesta bostäder tack vare dess enkla, disktrea och stilrena design i silver!

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål
– Höjd: 19,5cm
– Diameter: 12cm
– Färg: silver

Summering

9.2Omdöme
En snygg champagnekylare som passar perfekt vid festliga tillfällen


2

Rumours Vinkylaren – Bästa vinkylaren

Fördelar
 • Elegant och tidlös design i tåligt material
 • Står stadigt och säkert på sin plats
 • Håller vinet kallt länge
Nackdelar
 • Något simpel i utformningen

Produktrecension

Det här är en riktig klassiker när det kommer till vinkylare. Rumors vinkylare är utformad som en vanlig, rätt enkel kylare med en stilren, elegant och tidlös design. Det innebär att den kan användas vid alla olika tillfällen, för alla flaskor och för alla behov. Den är smidig att hantera, lätt att placera och håller flaskan bra kyld. Den står även otroligt stabilt och kommer till ett bra pris. Ett mycket bra köp helt enkelt.

Stadig, tålig och hållbar

Om vi skulle få beskriva de 3 främsta fördelarna med just denna vinkylare skulle vi nog säga att det är dess stadighet, tålighet och hållbarhet. I och med att den är av ett material i rostfritt stål, som dessutom är lätt att underhålla och göra rent, finns det inte mycket som gör att behållaren slits ut. Snarare kommer den stå stadigt på sin plats och se tidlöst stilren ut år efter år. Det i princip oavsett hur mycket du använder den!

Enkel men snygg

Vi gillar även att denna vinkylare kommer i en väldigt enkel design, samtidigt som den känns snygg. Här gör du ett mycket bra köp oavsett om du föredrar lite mer diskreta, lite enklare eller bara klassiska saker och föremål. Den upplevs som nätt och smidig men ändå robust och bra. Kylaren ser även till att din flaska hålls kyld under middagen utan att du behöver göra något speciellt. En produkt att lita på med andra ord.

Specifikationer:
– Material: rostfritt stål
– Höjd: 19,5cm
– Diameter: 12cm
– Färg: silver

Summering

8.6Omdöme
Enkel och snygg vinkyl som står stadigt


3

Vacu Vin Active Cooler Platinum – Budgetvalet

Fördelar
 • Högt kundbetyg
 • Behändig att ta med och förvara
 • Innehåller 2 kylare, en för champagne och en för vin
 • Flexibel och smidig att både använda och hantera
Nackdelar
 • Håller sig inte kall överdrivet länge

Produktrecension

Vill du investera i en bra vinkylare utan att behöva spendera flera hundra, eller tusen, kronor på ditt köp? Kolla då in denna Vacu Vin Active Cooler. Trots att detta är en rätt billig produkt anser vi att den kommer med många fördelar. Den är smidig att hantera, lätt att ta med sig, kan anpassas efter flaskans olika former, och så är den rätt snygg. En bra men enkel produkt för att kyla vin eller champagne.

Praktisk design och flexibel användning

Något vi fastnade för lite extra hos just den här vinkylaren var att den kommer i en så pass praktisk form. Trots att den både ser och känns förhållandevis enkel ut gör den ett bra jobb på att kyla din dryck. Du trär enkelt på den på flaskan (när den legat i frysen) och får sen drycken kyld på några minuter. Den kan utan problem tas med på middagen, till parken, i bilen eller liknande. Vik ihop den och förvara den smidigt på sin plats. Du får 2 produkter i 1.

Specifikationer:
– Material: plast

Summering

7.8Omdöme
En billig och bra vinkylare som har en praktisk design


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Varför behöver du en Champagnekylare eller vinkylare?

Vi skulle säga att en vin- eller champagnekylare behövs om man vill ha möjligheten att hålla de öppnade flaskorna kylda under tiden de konsumeras. Det är även ett perfekt komplement att ställa på bordet eller på ”buffén” så att alla kan se flaskorna under kvällens gång, samt lätt komma åt dem. De håller sig även i en jämn och bra temperatur, och så är det ju också så snyggt.

Viktiga funktioner du bör tänka på

För att ditt köp av vin- eller champagnekylare ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du ser över vissa specifika funktioner:

Storlek

Hur många flaskor vill du kunna kyla på samma gång? Ju fler flaskor desto större kylare bör du ha, medan om du bara vill kyla en flaska åt gången inte behöver mer än en cylinderformad variant. Tänk på att storlek och mått hänger ihop.

Form

Även formen är avgörande för hur många flaskor som går i kylaren. Formen spelar även roll för hur flaskan kan placeras eller läggas i kylaren, hur smidigt och enkelt det är att använda den, samt hur flaskorna hålls kylda. Formen kan även vara avgörande för hur stadigt behållaren står.

Material

Det är även bra att se över vilket material din vinkylare bör vara i. De modeller som kommer i rostfritt stål är ju både tåliga, hållbara och lätta att underhålla, men samtidigt rätt enkla i dess design. Vill du ha en mer robust variant finns det andra varianter som passar bättre, exempelvis i aluminium, medan de av akrylplast är bra för dig som vill ha en väldigt nätt och lätt kylare.

Pris

En vin- eller champagnekylare behöver inte alls vara så dyr. Kvalité kan kosta, men det finns även lite billigare varianter som är bra. Ett tips då du ska köpa en sådan behållare är att jämföra olika modeller och olika priser. Kanske kan du hitta din favorit och beställa hem den med öppet köp och fri frakt? Se över vilka produkter som finns i sortiment och lager, lägg dina önskade produkter i din varukorg och invänta sen din leverans.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 4.7 / 5. Omdöme antal: 6

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general