Bäst i test

Bergs potter Kruka – Bäst i test

Test av tre bergs potter krukor vilken är vinnaren? – 2022

Gillar du att plantera dina blommor och växter i fina krukor? Kolla då in Bergs Potter och deras krukor! Bergs Potter är ett danskt, mycket exklusivt och kvalitativt märke som tillverkar handgjorda krukor i olika färger och designs i Köpenhamn.

I och med att varje kruka är handgjord, av lera från Italien, är varje Bergs Potter kruka också unik – oavsett vilken modell du köper hem kommer du alltså inte hitta någon annan kruka som ser exakt likadan ut. Dessutom är krukorna mycket hållbara och kan användas både ute och inne. Perfekt som en personlig, unik och stilren inredningsdetalj i hemmet, i trädgården eller i växthuset!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

Köpenhavner Kruka/fat 18 cm Grön emerald – Bäst i test

Fördelar
 • 4,5/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Toppsäljare hos flera aktörer
 • 4,9/5 i kundbetyg hos Royaldesign
 • Tillverkad av kvalitativ italiensk lera för extra hållbarhet
Nackdelar
 • Dyr för att vara en kruka

Produktrecension

Om du frågor oss vilken vår favorit av alla Bergs Potters Krukor är så skulle vi utan tvekan säga att det är modellen Köpenhavner. Detta är en kruka på 18cm som kommer med ett tillhörande fat. Att vi är så befästa vid just denna modell beror inte bara på dess otroligt eleganta design, utan vi gillar även att den är så hållbar och tålig. Kan användas både inne och ute.

Kunglig design

Gillar du inredning som osar elegans och exklusivitet? Då kommer denna Köpenhavner kruka göra sig perfekt för dig. Denna modell kommer nämligen i en kunglig design, där både form, färg och mönster står är otroligt magnifik. Färgerna är granna och klara och kommer därmed dra till sig allas blickar oavsett var den placeras.

Tillverkad av italiensk lera

Att denna kruka är av högsta kvalité finns det inte heller någon tvekan om. Tillverkad av italiensk lera på ett hållbart, miljövänligt sätt kommer denna kruka hålla i en evighet. Du kan välja mellan flera olika storlekar och färger, samt välja om du vill ha en som är behandlad med glasyr eller inte. Helt klart värt sitt pris!

Specifikationer:
Material: lergods
Höjd: 16cm
Diameter: 18cm

Summering

9Omdöme
Kruka av högsta kvalitet & tillverkad av italiensk lera


2

Honey Kruka Grön Emerald Stor – Budgetvalet

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Cervera
 • Hållbar design tillverkad av exklusiv lera från Italien
 • Bra storlek
 • Glaserad insida för mångsidig användning
Nackdelar
 • Kan upplevas som något klumpig och stor upptill

Produktrecension

Honey Kruka är ett mycket bra alternativ från Bergs Potter för dig som vill göra ett lite billigare köp. Krukan håller inte sämre kvalité för det, utan ger dig istället chansen att köpa hem en exklusiva vara till ett bra pris. Designen på denna Bergs kruka är lite annan än deras övriga produkter, vilket i sig gör den extra unik. Kan användas för de flesta blommor då den är glaserad på insidan.

Mångsidig användning för blommor

Det finns ingen tvekan om att denna Potter Bergs kruka är ett riktigt bra alternativ då du vill ha en vacker och elegant men samtidigt praktisk och funktionell kruka att plantera dina blommor i. Tack vare att denna kruka har en glaserad insida kan den utan problem användas för plantering av alla möjliga blomsorter och arrangemang, det såväl inomhus som utomhus. Det märks att Bergs Potter tagit inspiration från den vackra naturen i Köpenhamn vid tillverkning av deras produkter.

Specifikationer:
Material: lergods
Höjd: 16cm
Diameter: 23cm

Summering

8.6Omdöme
Elegant och samtidigt praktisk och funktionell kruka


3

Misty Vas rund 25 cm Grön emerald – Premiumvalet

Fördelar
 • Otroligt exklusiv produkt
 • Elegant, unik design
 • Rund form med smal mynning för bra placering av blommor
Nackdelar
 • Väldigt dyr
 • Kan vara lite för stor för att placera på mindre ytor

Produktrecension

Sist men inte minst har vi valt ut denna Bergs Potter kruka, deras Misty Vas, som vårt premiumalternativ. Varför då? Jo, för att denna vas både är och ser mycket exklusiv ut, det inte minst när det kommer till dess pris. Vasen har en unik rund form med en smal mynning för att ge ett bra stöd för de blommor och växter som placeras där i. Vasen är sådär härligt glansig och läcker.

Mycket exklusiv

När vi säger att detta är en av mest exklusiva av produkter som Bergs Potter tillverkar så överdrivet vi verkligen inte. Inte nog med att vasen kommer till ett väldigt hög pris, utan den har även en design och form som osar lyx. Den runda krukan som smalnar av i toppen gör sig perfekt då du vill pryda hemmets inre med en fin blomma, kvist eller andra liknande grönska.

Glans och elegans

Att vasen är glansig och har ett häftigt mönster gör den inte mindre exklusiv, inte heller mindre unik! Vi gillar att den kommer i Bergs Potter välkända esmeraldröna färg, som trots dess specifika nyans kommer kännas trendig länge. Låt denna bli en Bergs vas som går från en generation till en annan – det finns inte många produkter som gör sig bättre för just det!

Specifikationer:
Material: lergods från Toscana, Italien
Höjd: 25cm
Diameter: 25cm

Summering

8.2Omdöme
Exklusiv produkt med hög kvalitet


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

När grundades Bergs Potter?

Bergs Potter är ett danskt företag som grundades 1942, det vill säga mitt under andra världskriget. Tillverkningen drog igång i den keramik butik i Köpenhamn som grundaren, Victor Berg, fick ärva. Företaget ägs än idag av familjen Berg, och det finns minst sagt fortfarande  ett stort intresse för deras produkter och sortiment.

Vilka är Bergs Potters mest populära krukor?

Den kollektion som ökat mest i popularitet bland Bergs Potters sortiment av krukor är den som de valt att döpa till Köpenhavner. Detta då de vid tillverkningen till stor del tagit inspiration från den fina miljö som finns runt om i Köpenhamn. Andra populära kollektioner från Bergs är Emilia, Honey och Simona.

Var tillverkas Bergs Potters krukor?

Företaget Bergs Potter grundades som sagt i Köpenhamn under 40-talet Idag sker dock produktion och tillverkning i deras lokal i Toscana, vilket även är det område där deras exklusiva lera kommer ifrån. Samtliga krukor tillverkas fortfarande för hand, något som i sig är en stor anledning till att märker fortsatt växer i popularitet.

Vilka material är Bergs Potter-krukorna tillverkade i?

Det som gör Bergs till ett så pass exklusivt och elegant märke är att de vid tillverkning använder sig av kvalitativ lera från hjärtat av Toscana. Denna lera tas sen väl om hand, för hand, för att skapa en helt unik design och form.

Oavsett vad just du söker, till vad, när och hur du vill använda din kruka, samt  var den ska placeras kan vi garantera dig om att du kan hitta åtminstone en modell av Bergs Potter krukor som passar dig! Vill du köpa en Bergs potter kruka eller vas med fri frakt och öppet köp? Kolla då in de produkter vi rekommenderar ovan!

Vill du ta del av fler nyheter & andra bäst i test inom inredning? Anmäl dig då till vårt nyhetsbrev för att få reda på mer.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general