Bäst i test

Äggkokare – Bäst i test

Äggkokare bäst i test vilken är vinnaren? – 2022

En äggkokare är något som alla bör ha hemma. Oavsett om du äter ägg till frukost varje dag eller om du gillar att ta ett kokt ägg någon gång ibland kommer du få stor användning av en äggkokare. Utöver att de är smidiga och enkla att använda så ser en äggkokare även till att du kan koka ägg till perfektion!

Detta är något som många har svårt att få till, men med en äggkokare finns det ingen risk att misslyckas. Du blir även meddelad när äggen är klara så att du vet precis när de är redo att ätas. Nedan tipsar vi om bästa äggkokaren så att du kan hitta din favorit!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

WMF Kitchen Minis Äggkokare – Bäst i test

Fördelar
 • 5/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Stadig plats för 1-2 ägg
 • Enkel att använda och anpassa efter behov
 • Praktisk men stilren design
Nackdelar
 • Något tråkig

Produktrecension

Detta är utan tvekan den bästa äggkokaren på marknaden. WMF Kitchen Minis äggkokare är enkel och smidig att använda, den tar minimalt med plats, och så erbjuder den dig att koka ett eller två perfekta ägg när du vill. Äggkokaren meddelar dig med en tydlig signal när dina ägg är klara så att du kan avnjuta din frukost, ditt mellis eller din lunch precis så snart som möjligt.

Smarta funktioner

Något som framförallt bidrar till att detta anses vara den bästa äggkokaren på marknaden är dess många smarta funktioner. Utöver att du kan koka både ett och två ägg enligt behov kommer denna även i en konstruktion som innebär att mängd vatten kan anpassas efter mängden ägg och äggens storlek.

Den är dessutom utformad i en genomskinlig design för att du ska se vad som händer där inne. Tack vare kokarens tydliga signal behöver du inte oroa dig för att du ska missa när äggen är färdiga, och inte heller att du ska glömma bort att du kokar dem. Locket är stadigt och kan enkelt rengöras i maskin. Du har också en tydlig av- och påknapp med lampa.

Stilren och hållbar design för alla hem

Denna äggkokare kommer kanske inte i den roligaste av designs, men samtidigt anser vi att den är praktisk och stilren. Du kan utan problem ha den ståendes framme om du vill utan att den tar särskilt mycket vare sig plats eller uppmärksamhet. Äggen står stadigt på sin plats i kokaren.

Specifikationer:
– Antal ägg: 1-2 ägg
– Höjd: 13,2cm
– Bredd: 19,8cm
– Material: metall, plast
– Vikt: 0,6kg
– Effekt: 250 watt

Summering

8.8Omdöme
I och med att kokaren är tillverkad i rostfritt stål är den hållbar, tålig och lätt att underhålla.


2

Champion CHEB100 – Budget valet

Fördelar
 • Testvinnare hos Råd & Rön
 • 5/5 i kundbetyg hos Webhallen
 • Högt kundbetyg hos Bagaren&Kocken
 • Stadig äggkokare med plats för 7 ägg
 • Lätt att hälla i rätt mängd vatten tack vare tillhörande måttkopp
Nackdelar
 • Kan vara något osmidig att förvara

Produktrecension

Champion CHEB100 är ett riktigt bra budgetval när det kommer till äggkokare. Denna modell är mycket enkel smidig att använda, den känns trygg och stabil, och så rymmer den upp till hela 7 ägg åt gången. Vi är med andra ord nöjda, inte minst för det pris äggkokaren har.

Koka 7 ägg samtidigt

Det som gör att denna äggkokare sticker ut från många andra liknande modeller på marknaden är att den erbjuder dig att koka hela 7 ägg på samma gång. Denna gör sig med andra ord bra för stora familjer och sällskap, eller då du bara behöver koka många ägg på samma gång.

Perfekta resultat

Trots att den rymmer många ägg samtidigt kan vi nästan garantera att denna produkt ger dig perfekta resultat. Det tack vare att den är så pass enkel att använda och att den kommer med tydliga instruktioner och hjälpmedel. Det enda som krävs är att du gör ett litet hål i ditt ägg, placerar det på sin plats och häller upp den mängd vatten som motsvarar den kokgrad du vill ha.

Hög signal för säkerhet

När äggkokaren har kokat färdigt dina ägg kommer den att ljuda med en tydlig signal så att du inte missar att ta hand om dina ägg. Detta känns både tryggt och säkert för alla inblandade. Äggkokaren är även enkel att rengöra efter användning.

Specifikationer:
– Antal ägg: 1-7 ägg
– Effekt: 300 watt

Summering

8.5Omdöme


3

Caso E9 Äggkokare – Premium valet

Fördelar
 • 4,7/5 i kundbetyg hos KöketsFavoriter
 • 4,8/5 i kundbetyg hos Kitchentime
 • Högt kundbetyg hos ConfidentLiving
 • Rymmer hela 8 ägg per gång
 • Stadig behållare med non-stick beläggning
Nackdelar
 • Rätt stor och klumpig

Produktrecension

Här har vi den absolut lyxigaste modellen av äggkokare i detta bäst i test, nämligen Caso E9 äggkokare.  Med denna äggkokare kan du koka 8 ägg på samma gång – perfekt för den stora familjen! Den är dessutom trygg och säker att använda tack vare dess tydliga ljudsignal och automatiska arbete. I och med att den är genomskinlig är det tydligt att se processen. Non-stick beläggning underlättar rengöring.

Generös och rymlig

Den främsta fördelen med denna äggkokare är såklart att den erbjuder en kapacitet där du kan koka 8 ägg åt gången. Detta är kanske inte nödvändigt för dig som bor ensam eller tillsammans med en partner, men för dig som har en större familj, som ofta har gäster över eller som bara brukar koka många ägg samtidigt kommer dess rymlighet underlätta enormt.

Lätt att se igenom

Äggkokaren är genomskinlig och är därmed lätt att se igenom. På så sätt kan du tydligt se hur mycket vatten du häller i, hur mycket vatten som finns kvar, hålla koll på processen och se till att allt går rätt till. Maskinen arbetar dock automatiskt från det att den startat igång, och piper även när äggen är klara – där behöver du alltså inte bry dig om mycket alls, utan det sköts perfekt.

Stadig behållare och enkel rengöring

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för att denna äggkokare kommer i en väldigt stadig konstruktion där äggen har en trygg plats. I och med att den har en non-stick beläggning är den enkel att rengöra både för hand och i maskin.

Specifikationer:
– Antal ägg: 1-9 ägg
– Höjd: 17cm
– Bredd: 17,5cm
– Material: rostfritt stål
– Vikt: 1kg
– Effekt: 220 watt

Summering

8.2Omdöme


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Vad är en äggkokare?

En äggkokare är, precis som det låter, en apparat som kokar dina ägg åt dig. Det hela går till som så att du placerat det antal ägg du vill koka i maskinen, häller i rätt mängd vatten (enligt de resultat du vill ha) och startar igång apparaten. Därefter styr maskinen kokningen åt dig och ser till att dina ägg blir perfekta. Detta underlättar för många då det ofta är svårt att få till den där exakta konsistensen som man själv gillar.

Så lång tid tar en äggkokare

Olika äggkokare kokar dina ägg olika effektivt. De lite större varianterna brukar ofta ta lite längre tid att få äggen färdiga, det speciellt om du kokar flera ägg på samma gång, än om man jämför med de lite mindre. Däremot brukar det inte ta mer än några minuter för att dina ägg ska bli färdiga när de kokas i äggkokaren. Det är med andra ord mycket effektivt, och du behöver knappt inte göra något själv.

Fördelen med en äggkokare

Det finns ingen tvekan om att det kommer många fördelar med att använda en äggkokare. Några av de främsta fördelarna är att äggkokaren sköter allt jobb åt dig, det vill säga utan att du behöver vare sig göra så mycket själv, ansvara för eller hålla koll på processen.

Utan istället ansvarar du bara för att placera dina ägg i apparaten, tillsätta rätt mängd vatten och starta igång den. Detta innebär också att du i nästan 10/10 fall kommer få perfekt kokta ägg utan minsta ansträngning – vem vill inte kunna få perfekta ägg varje gång, oavsett önskemål!?

Många av de äggkokare som finns på marknaden idag brukar också ljuda med en tydlig signal när äggen är färdigkokta. På så sätt är det väldigt säkert att använda en sådan apparat, väldigt mycket säkrare än att koka ägg i en kastrull på plattan. Att använda en äggkokare är alltså både enklare, smidigare, tryggare och mer effektivt.

Denna effektivitet är den fördel för såväl din egen plånbok som för vår miljö. Att använda en äggkokare innebär nämligen betydligt lägre energiförbrukning än om du kokar ägget i en kastrull på plattan. Bara det skulle vi säga är en anledning att investera i en äggkokare till hemmet.

Viktiga egenskaper att tänka på

För att köpet av en äggkokare ska bli så bra som möjligt för dig finns det vissa saker du bör tänka på. Närmare bestämt finns det vissa egenskaper som är viktigare att tänka på än andra när du ska välja äggkokare:

 • kapacitet – hur många ägg vill du kunna koka samtidigt?
 • storlek – hur stor äggkokare får du plats med i bostaden? Var ska den stå eller förvaras?
 • material – vill du kunna diska delar av äggkokaren i maskin?
 • Automatisk avstängning – vill du att din äggkokare ska kännas extra trygg och säker att använda?
 • design och konstruktion – vad passar in i ditt hem, och vad gillar du?
 • funktioner – hur ska äggkokaren vara att använda? Vad vill du att den ska göra för dig?

Hur kokar man ägg i en äggkokare?

En äggkokare är, som tidigare nämnt, ofta väldigt enkel att använda. Det går snabbt, smidigt och känns tryggt och säkert. Om du vill koka ägg i en äggkokare går du tillväga på följande sätt:

 • gör ett litet hål i det/ de ägg du ska koka, helst med hjälp av en äggpickare
 • placera ägget/ äggen i din äggkokare
 • häll i den mängd vatten som ger det resultat du önskar
 • starta igång kokaren och vänta tills att den ger ifrån sig en signal – då är äggen klara!

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 1

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general