Städa enkelt med rätt produkter

Städa enkelt

Städa enkelt – Städning är någonting som man måste göra väldigt ofta för att det ska vara rent och fint i hemmet. Men hur ska man egentligen gå till väga för att städa rätt? Att städa ska gå enkelt och skonsamt så länge man gör det på rätt sätt. Här nedan kommer vi därför gå igenom några bra tips för att hjälpa dig städa rätt. Att rengöra hemmet behöver alltså inte vara en huvudvärk och om du gör det på rätt sätt så kommer ditt hem vara skinande rent.

Ett rum i taget

När du ska städa hemmet så rekommenderar flera proffs att man tar ett rum i taget för att få det gjort på ett effektivt sätt. Vänta med att dammsuga och moppa tills du har gjort klart alla rummen och sedan tar du igen ett rum i taget. Här nedan kommer en liten checklista på de första du bör göra när du ska städa ett rum:

 • Börja med att ta bort allt synligt skräp och släng det i soporna.
 • Plocka upp alla kläder och lägg dem i tvättkorgen – påbörja gärna en tvättmaskin så att den är klar när du har städat allt annat.
 • Ta all disk och lägg den i diskhon alternativt skölj av och lägg direkt i diskmaskinen – vi rekommenderar att få disken gjord så snabbt som möjligt.

Första steget när du börjar städa är alltså att få bort alla saker så att du kan börja städningen.

Uppifrån och ner

En bra metod att använda när det kommer till städning är att börja uppifrån och avsluta nere på golvet. Det innebär alltså att du bör torka och tvätta alla ytor innan du börjar dammsuga och moppa. På detta sätt ser du till att allt smuts och damm som ramlar ned på golvet sedan dammsugs och moppas. Här nedan får du också de bästa tipsen för hur du ska tänka vid uppifrån och ner metoden.

 • Blöt ned en trasa med vatten och vrid ur den ordentligt så att den bara är fuktig.
 • Börja sedan dammtorka alla ovansidor som exempelvis: garderoben, bordet, hyllor, lampor och fönsterbrädor.
 • Se till att du börjar uppifrån så nära taket som möjligt, eftersom damm ramlar ner så slipper du rengöra samma yta två gånger.
 • Använd sedan ett rengöringsmedel för att torka och rengöra alla ytor. Vi rekommenderar ett effektivt multirengöringsmedel som kan användas till alla olika ytor och doftar gott. Som exempelvis GörDetMedRW har i sin webbutik.
 • Rengör glas, fönster och speglar med ett bra glasrengöringsmedel som inte lämnar en flammig yta.

Avsluta med golvet

Till sist när du har rengjort alla ytor så bör du fokusera på att få golvet gjort. Plocka upp alla saker som kan störa, samla även ihop alla sladdar och liknande innan du börjar dammsuga. Dammsug sedan golven ordentligt och avsluta med att svabba. När du rengör golv så rekommenderar vi att du föreställer dig ett rutnät på golven där du rengör en ruta i taget.

Hur städar man rätt för kök & badrum

Kök och badrum är de rummen som kräver mer uppmärksamhet om man vill få det gjort ordentligt. Det kräver att man använder effektiva rengöringsmedel som man kan hitta från olika företag som exempelvis GörDetMedRW. När det kommer till rengöring av interiören så rekommenderar vi multirengöringsmedlet som GörDetMedRW erbjuder, det är oerhört effektivt och fungerar bra i olika situationer.

Genom att följa dessa enkla tips så får du städat i både kök och badrum:

 • Både kök och badrum används mycket samt har många ytor och skåp – följ de tidigare instruktionerna och börja med att ta bort alla saker och rengör sedan uppifrån och ner.
 • När du rengör i köket eller badrummet så måste du ge extra uppmärksamhet till diskhon, köksbänken, skåpen samt duschen och badkaret.
 • Använd ett bra rengöringsmedel som kan få bort alla tuffa fläckar som svarta fogar i badrummet och fläckar från matlagning.

Det viktigaste när det kommer till rengöring av dessa rum är alltså att använda bra rengöringsmedel och ge dem extra mycket uppmärksamhet för att få bort tuffare fläckar.

Hur ofta är det normalt att städa?

Hur ofta man bör städa kan variera, men generellt så rekommenderar vi följande:

 • Du bör göra en ytlig städning varje dag för att bädda sängen, diska, lättare rengöring av ytor och liknande.
 • Du bör rengöra golven och de vanligaste ytorna ordentligt en gång per vecka.
 • Du bör göra en grovstädning en gång i månaden där du tar alla ytor i hemmet samt rengör fönster och liknande.

Man bör alltså göra en lätt städning varje dag och grovare städning lite mer sällan.

Andra relaterade texter:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 5 / 5. Omdöme antal: 5

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
 • Total (0)
Jämför