Unika sätt att liva upp stämningen på ditt företag

Unika sätt att liva upp stämningen på ditt företag

Du som driver ett eget företag har antagligen haft en dröm sedan länge eller en vision om hur det ska vara att arbeta där. Ingen vill identifiera sig som det tråkiga företaget med vita väggar och kalla blickar. För att undvika detta är det viktigt att liva upp stämningen, visa uppskattning till de anställda och öka gemenskapen. Här kommer därför några unika tips på hur du kan göra detta. 

Gåvor till personalen

Detta är inte något man måste göra varje vecka eller ens en gång i månaden, men då och då kan det vara bra att visa personalen uppskattning genom gåvor. På födelsedagar eller kanske innan julen kan det också vara bra att ge något extra till personalen. Tänk dock på att ge bort saker som faktiskt är användbart. Det kan vara allt från något simpelt som ett anteckningsblock med eget tryck till ett doftljus. Om det handlar om en födelsedag kan det också vara bra att tänka på vad individen faktiskt tycker om. Kanske föredrar de att få några kakor i en korg eller en speciell bok de pratat om. Vad man än väljer att ge bort kommer personalen att uppskatta omtänksamheten och på så sätt också stärka relationen de har till arbetet.   

Bjud på fredagsmys

Att avsluta veckan på rätt sätt är A och O så varför inte bjuda personalen på något gott. Det kan vara allt från en liten påse chips, läsk, godis, en gratis kopp te frukt eller en liten macka. Tänk på att vara inkluderande och att alla kanske inte uppskattar sötsaker som kakor, godis eller chips. Att bjuda personalen på något som de kan njuta av innan de tackar för dagen eller som de kan njuta av under filmen de sätter på när de kommer hem, kan ändra deras tankar om arbetsdagen och en jobbig vecka kan enkelt omvandlas till en helt okej. 

Lekar och tävlingar

Precis som i skolan kan det ofta hända att personer faller in i samma mönster, umgås med samma människor och på så sätt också slutar att utvecklas och lära sig av varandra. Detta betyder dock inte att man inte ska tillåta personer att söka sig till andra de känner sig trygga eller har naturlig kontakt med. Som företagare bör man dock se till att öka gemenskapen och förmågan att samarbeta. Det bästa sättet att göra detta är genom lekar. Det kan vara allt från charader med tema arbetsplatsen eller tävlingar som femkamp. För att hålla reda på poängen kan man också dela ut pennor med tryck som de sedan kan behålla. 

Annordna en personaldag

Beroende på hur stort eller litet ditt företag kan detta fungera mer eller mindre bra. Om du har ett mindre företag borde det dock inte vara några problem. Tanken med en personaldag är att en person varje vecka ska dela med sig eller planera något som hen vill göra. Det kan till exempel vara att låta resterande personal testa på mat som hen tycker om att laga eller låta hen hålla ett föredrag om något som något de tycker är intressant. Vissa vill kanske prata om deras kärlek till Titanic eller en serie som resterande personal kan ta del av under lunchrasten eller försöka lära kollegorna att sticka. Kanske tycker någon om att spela schack och personalen kan få delta i en schacktävling under resten av veckan? 

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 0 / 5. Omdöme antal: 0

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Unika sätt att liva upp stämningen på ditt företag
Unika sätt att liva upp stämningen på ditt företag

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
  • Total (0)
Jämför