Så ska du tänka för att hitta en billig bilförsäkring

Billig bilförsäkring

Bilförsäkringar är den typ av försäkring som gör störst hål i plånboken av alla försäkringar. Generellt är priset högt och man är bunden att ha en enligt lag så länge man väljer att ha en bil. Vi kommer därför i denna artikel ge tre tips för hur du sänker din kostnad för försäkringen och hittar en billig bilförsäkring.

1. Var inte överförsäkrad

Ett vanligt misstag många bilägare gör är att man försäkrar på sig för mycket. Oftast handlar det om att man har köpt en ny bil och väljer en helförsäkring. Alla nya bilar har en garanti mot maskinskada, vilket är enda skillnaden mellan en halv- och helförsäkring från försäkringsbolagen.

Med andra ord, om du köpt en ny bil teckna endast halvförsäkring tills din garanti har gått ut. Sedan kan du överväga uppdatera.

2. Jämför mellan olika försäkringsbolag

För att komma över den billigaste bilförsäkringen på marknaden finns det bara en sak att göra och det är att jämföra. Priserna skiljer sig mycket mellan försäkringsbolagen och kan även skilja från tidpunkt till tidpunkt.


Antingen kan du själv skicka efter prisförslag på alla försäkringsbolags hemsidor eller så använder du en tjänst som har gjort det jobbet tidigare. Ett exempel är försäkrat som samlat exempelpriser för att du ska enkelt hitta den billigaste och bästa bilförsäkringen för dig.

Oavsett om du gör undersökningen själv eller om du tar hjälp är det ett viktigt steg för att komma undan så billigt som möjligt.

3. Kör försiktigt

Detta tips kan låta lite banalt men att hålla sig skadefri har sina fördelar på dina premie. Skadefri över flera år ger dig ett lägre pris på bilförsäkringen och försäkringsbolagen ser dig då som en mindre risk, vilket gör att de kan ta ett billigare pris.


Olyckor kan alltid hända och vi vet att det inte alltid går att undvika men bara genom att vara klok och tänka på att hålla hastigheten, vara uppmärksam på körningen och tänka en extra gång kan gör att du sparar tusentals kronor varje år.

Andra relaterade artiklar:

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 0 / 5. Omdöme antal: 0

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Johan Nilsson

Johan Nilsson är en copywriter med flera års erfarenhet som skriver artiklar och produktbeskrivningar för PriceAdvisor. Johan har ett stort intresse för teknik och elektronik & älskar att skriva om datorer, TV-apparater, mobiler och andra tekniska prylar. Johan skriver även inom flera andra kategorier som hushåll, kök & trädgårds relaterade produkter. Han besitter en lång erfarenhet av copywriting som skapar intressanta och levande texter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet.

Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

Copyright © 2020 - 2023 av PriceAdvisor Sweden AB. Alla rättigheter reserverade.

Som amazon-associate tjänar priceadvisor.se pengar på kvalificerade köp

PriceAdvisor
Logo
Jämför produkter
  • Total (0)
Jämför