Bäst i test

Sparkcykel – Kickbike bäst i test

Test av fem sparkcyklar – Kickbikes vilken är vinnaren – 2022?

En sparkcykel är något som barn i alla olika åldrar kan få riktigt stor användning för! Med den kan de sväva fram på gatorna, besöka sina kompisar eller bara underhålla sig själva med. För dig som vill köpa den bästa sparkcykeln till ditt barn kan vår bäst i test guide vara en hjälpande hand.

Vi har listat de 5 bästa sparkcyklarna baserat på oberoende tester, beskrivningar och produktrecensioner – allt för att du ska hitta en favorit!

Filippa Richert

Filippa Richert

Copywriter


1

STIGA Air Scooter 12” Sparkcykel – Bäst I test

Fördelar
 • Mycket prisvärd sparkcykel av hög kvalité
 • Sparkcykeln som fått bäst betyg och recensioner i tester online
 • Stora, tåliga hjul som kan köras på alla underlag
 • Två bromsar och justerbart styre
Nackdelar
 • Kan vara svår att montera
 • Kan upplevas som något tung och stor 

Produktrecension

För oss var det nästan en självklarhet att Stiga Air Scooter 12” Sparkcykel skulle vara vår vinnare i detta test av sparkcykel. Det då detta är en sparkcykel för barn som både är tålig, rejäl och samtidigt väldigt lättkörd. Tack vare de stora hjulen och den robusta utformningen kan denna modell rulla över alla olika typer av underlag.

Med andra ord har Stiga tagit fram en helt ny standard för sparkcyklar – det är inte längre ett måste att bara köra med den på asfalt eller plana underlag. Självklart är det även en mycket säker sparkcykel som med sin fram- och bakbroms möjliggör trygg åkning för alla barn över 7 år. Riktigt bra och säker, även för nybörjare.

Robust design för ökad livslängd

En av de absolut mest framstående fördelarna med denna sparkcykel är att den är utformad i en väldigt robust och gedigen design. På så sätt kan du känna dig säker på att detta är en kickbike för barn som håller länge, trots slit, släng och möjliga skador. Den rejäla designen gör också att sparkcykeln känns väldigt stabil och trygg att köra med. 

Stora hjul och bromsar för säker körning 

Ytterligare egenskaper som bidrar till att denna modell känns både trygg och säker att använda är dess stora hjul såväl som dess fram- och bakbroms. De uppblåsbara hjulen är stora och tåliga och kan därmed köras på de flesta underlag.

Barnet kan alltså köra på både asfalt, grus, gräs och ojämna marker utan problem. Bromsarna är effektiva och enkla att använda.

Justerbar passform för mångsidig användning

Sist men inte minst är detta en självklar bäst i test vinnare då sparkcykeln i sig är väldigt enkel att hantera. Här kan du nämligen hur lätt som helst justera höjden på styret, från 77-90 cm.

Det i kombination med dess höga maxvikt på 100 kg gör att barn även en bra bit över 7 år kan köra med den. Styret i sig är också mycket stabilt. Detta bidrar till ännu lite högre kvalité.

Specifikationer:
Material: Stål
Maxvikt: 100 kg
Användning från: 7 år
Justerbart styre: Ja, 77-90 cm
Däck: 12-tums uppblåsbara hjul

Summering

9Omdöme
Pålitlig sparkcykel som passar för alla

Air Scooter 12” från Stiga är utan tvekan den absolut bästa sparkcykeln för barn på marknaden. Kombinationen av en rejäl och robust design, tåliga och stora hjul, samt bromsar och stadigt styre gör att den uppfyller alla krav på kvalité och användning.

Oavsett om ditt barn är nybörjare eller inte är detta en kickbike som möjliggör trygg och säker användning på alla underlag. Tack vare dess generösa maxvikt och justerbart styre kan den användas av barn i olika åldrar. Så prisvärd dessutom!


2

Stiga Sports Cruise 145-S – Budgetvalet

Fördelar
 • Billig sparkcykel som i flera test utsetts till bästa budgetval
 • Specialutvecklat stabilitetssystem för ökad stabilitet och säkerhet
 • Sportig, hopfällbar design med justerbart styre
 • Rejält tåliga däck med bakbroms
Nackdelar
 • Inte riktigt lika tålig som andra alternativ
 • Saknar broms fram

Produktrecension

För dig som vill hitta den absolut bästa och billigaste sparkcykeln för barn kan vi inget annat än att rekommendera Stiga Sports Cruise 145-S. Stiga har alltså gjort det igen, där de lyckats ta fram en både billig, snygg, smidig och trygg sparkcykel som funkar bra för de allra flesta barn över 7 år. 

Utöver en sportig och praktisk design har de även försett sparkcykeln med smart funktioner som dubbel låsfunktion, ett specialutvecklat stabilitetssystem samt ett justerbart styre för anpassningsbar användning. De stadiga däcken, bakbromsen och hög maxvikt bidrar även det till trygg åkning för alla. Dessutom är själva sparkcykeln hopfällbar och lätt att hantera.

Billig sparkcykel av hög kvalité

Om du väljer att investera i denna kickbike för barn kan vi nästan lova dig att varken du eller ditt barn kommer bli besvikna. Snarare tvärtom finns det otroligt mycket att ta del av här. Det framförallt då du slipper tömma plånboken för att få tillgång till en bra sparkcykel – denna är både billig och bra. Den har ett flertal egenskaper som tyder på kvalité och hållbarhet.

Riktigt stabil sparkcykel med säkra funktioner

Här är främst det specialutvecklade stabilitetssystemet och de stadiga 145-däcken avgörande för sparkcykelns kvalité såväl som funktion och hantering. Oavsett om barnet är 7 år eller ett par år över finns det ingen tvekan om att körningen både blir stabil, trygg och säker. Bakbromsen och ståplattan med grip-tape för bättre grepp bidrar också till denna säkerhet.

Hopfällbar design i ett coolt format

En annan egenskap som kan göra denna sparkcykel till en favorit både för stora och små är dess hopfällbara och riktigt coola design. I och med att den kan fällas ihop på ett kick är den otroligt smidig att hantera och förvara. Sen är det såklart också ett plus att sparkcykeln är tillverkad i aluminium och stål för lättare vikt.

Samtidigt kommer den coola, sportiga designen bidra till att barnet känner sig extra coolt under körning. Det är alltid roligt. Den känns modern, snygg och praktisk på samma gång. Kort sagt en optimal kickbike för barn som bjuder på väldigt mycket trots ett otroligt bra pris. Vi kunde inte vara mer nöjda. Helt klart det bästa budgetvalet där ute.

Specifikationer:
Material: Aluminium, stål
Maxvikt: 100 kg
Användning från: 7 år
Justerbart styre: Ja, 85-90 cm
Däck: High Performance 145-däck

Summering

8.5Omdöme
Lätthanterlig och stabil sparkcykel till bra pris

Det finns mycket som tyder på att detta är det absolut bästa budgetvalet av sparkcyklar för barn. Kombinationen av dess coola och sportiga hopfällbara design, stabilitetssystemet och de tåliga däcken gör att den här sparkcykeln kan bli en ny favorit hos de flesta.

För allt detta behöver du dock inte betala alls så mycket. Som pricken över i:et har denna kickbike en låsfunktion, ett justerbart styre, säker bakbroms och griptape för extra bra grepp på ståplattan. Här finns det inte mycket att klaga på!


3

Stiga Sports Air Scooter 16” – Premium valet

Fördelar
 • Gedigen och tålig design som klarar det mesta
 • Hög komfort tack vare framdäcket på 16 tum
 • Mångsidig användning för alla åldrar
 • PosGreppvänligt styre och halkfri platta för ökad stabilitetitive
Nackdelar
 • Dyr
 • Väldigt tung och stor

Produktrecension

Ytterligare en favorit av sparkcyklar för barn från Stiga. Deras Air Scooter 16 är dock, till skillnad från vår bäst i test vinnare och vårt bästa budgetval, en något dyrare och ännu mer robust modell. Just av den anledningen har vi valt att utnämna denna variant av kickbike för barn till bästa premium valet.

Här var såväl egenskapen om dess kraftiga och riktigt robusta utformning, samt de rejäla lufthjulen och den tåliga stålramen avgörande för vårt beslut. Samtidigt är det många som upplever sparkcykeln som häftig och riktigt roligt att köra då den är mer stabil än vanligt. Det känns mer som en riktig cykel, fast med samma sparfunktion som hos en kickbike.

Unik design för roligare upplevelse

Att vi valde just den här sparkcykeln som vår premium vinnare beror som tidigare nämnt först och främst på produktens design. Här får du en sparkcykel i en otroligt robust och tålig design som helt klart kan hålla en hel livstid, trots slit och släng. Stålramen bidrar även med extra stadga och stabilitet vid körning.

Det som dock är mest unikt med den här sparkcykeln är att den är utformad med ett enormt framhjul, precis som en cykel. Kombinationen av detta hjul och det ”vanliga” bakhjulet gör att det känns som att köra en cykel, bara med skillnaden att du sparkar och inte trampar. Båda lufthjulen gör att åkningen blir ännu mer stadig och tryggare även för nybörjare. 

Hög komfort och trygg hantering

Detta rejäla lufthjul ser också till att barnet får en mycket bekväm åktur. Oavsett underlag kommer den rulla mjukt och jämnt, vilket i sin tur gör att användningen blir mer trivsam. Därmed kan sparkcykeln även användas länge och av flera barn över 7 år. Dessutom har sparkcykeln en fram- och bakbroms, cykelstöd och halkfri ståplatta för ökad säkerhet. 

Greppvänligt, justerbart styre 

Sist men inte minst är detta en variant av sparkcykel för barn som är utformad med ett greppvänligt och justerbart styre.

Handtagen möjliggör säker användning utan risk för att barnet tappar sitt grepp, samtidigt som vadderingen ökar komforten. Dess justerbara funktion bidrar till mångsidig användning. Den höga maxvikten på 100kg gör att även ungdomar och vuxna kan ta sig en sväng!

Specifikationer:
Material: Stål
Maxvikt: 100 kg
Användning från: 7 år
Justerbart styre: Ja, 102-110 cm
Däck: luft, framdäck 16” och bakdäck 12”

Summering

8Omdöme
Unik specialare med högsta möjliga komfort

Trots ett väldigt dyrt pris skulle vi säga att detta är en av de bästa investeringar du kan göra när det kommer till sparkcyklar. Dess gedigna, tåliga och stabila utformning gör att den kan användas av både barn, ungdomar och vuxna.

Dessutom är den väldigt trygg och säker att köra med i och med de tåliga, stora hjulen, dess bak- och frambroms, det greppvänliga styret och den halkfria plattan. Helt klart en unik sparkcykel som erbjuder hög komfort och trivsam hantering i alla lägen.


4

Disney Frozen 2 Sparkcykel

Fördelar
 • Billig men bra sparkcykel i fin design
 • Många smarta och praktiska funktioner som underlättar användning
 • Lättsam men tålig modell för mångsidig körning
Nackdelar
 • Plastig design som inte klarar så mycket
 • Kan endast användas av lite mindre barn

Produktrecension

Har du ett eller flera barn där hemma som är stora fans av Disney och deras karaktärer från filmen Frost? Då kan den här sparkcykeln bli en stor favorit! Här får du nämligen en sparkcykel som är designad med motiv från Frozen 2, där alla karaktärer syns. 

Utöver en mycket fin design är detta en mycket bra sparkcykel för barn då den både är tålig, stadig och mycket behaglig att använda för såväl barnen som för de vuxna. Modellen är hopvikbar, samtidigt som styret kan justeras i hela tre lägen. Dessutom är hjulen tystgående, handtagen mjuka och greppvänliga, och så finns det en broms där bak. Billig och bra!

Fin design med Disney-motiv 

Till att börja med är det här en väldigt fin sparkcykel där det märks att tillverkarna lagt mycket tid på att få till just motiv och utformning på bästa möjliga sätt. Om ditt barn brukar kolla på just Disneys Frost och har koll på de olika karaktärerna kommer denna bli en stor favorit. Det finns dock mer att ta del av än dess fina design. 

Praktisk modell med smarta funktioner

Närmare bestämt är detta en kickbike som kommer med ett flertal smarta funktioner. Den absolut bästa av dem är dess hopfällbara funktion som möjliggör smidig hantering och förvaring, samt transport vid behov.

Även styret kan fällas ihop och även justeras i tre olika höjdlägen; 73, 78 och 83 cm . Har du fler barn som vill köra är det med andra ord inga problem.

Utöver det kommer sparkcykeln med väldigt stabila, tystgående hjul, som trots en något mindre storlek bidrar till bekväm och trygg körning. På bakhjulet finns en broms som gör det hela ännu lite säkrare. Plattan är halkfri och handtagen mjuka vilket sätter pricken över i:et.

Hållbar 

För att avrunda det hela vill vi poängtera vikten i att investera i en hållbar och tålig sparkcykel. Det är egenskaper som denna Disney- variant besitter trots att den är gjord av plast och metall. På så sätt kan den användas av flera barn under flera år utan risk för att gå sönder eller fälla isär. Den är inte lika robust som våra vinnare, men nästan.

Specifikationer:
Material: Plast, metall
Maxvikt: 50 kg
Användning från: 5 år
Justerbart styre: tre höjdlägen; 73, 78 och 83 cm 
Däck: Plasthjul

Summering

7Omdöme
Fin och lätthanterlig sparkcykel för de mindre

Kort sagt är det här en riktigt passande sparkcykel för dig som vill investera i en väldigt fin modell till de lite mindre barnen. Trots att det inte är den mest robusta och gedigna modellen på marknaden har den ett flertal kvalitéer som bidrar till vårt val att ha med den i vårt test.

Framförallt uppskattar vi, och många andra, att sparkcykeln kan fällas ihop för smidig hantering. Där bidrar även dess lätta vikt och justerbara styret till trivsamma resultat. Samtidigt finns det många detaljer som talar för bekväm och trygg körning. Billig är den också.


5

Stiga Sports Route 200-S Sparkcykel

Fördelar
 • Stora High Performance däck för högre hastighet
 • Stabilitetssystem och rejäl ram för ökad stabilitet
 • Hopfällbar design med justerbart styre
 • Kan användas av flera olika åldrar
Nackdelar
 • Saknar ett par egenskaper som är viktiga i bedömningen
 • Endast bakbroms

Produktrecension

Som ni märker har Stiga gjort ett väldigt bra jobb när det kommer till att tillverka sparkcyklar och kickbikes för barn. På grund av deras finess och kvalitativa utformning har vi valt att ta med ännu en variant av deras sparkcyklar som en deltagare i detta test, nämligen deras Stiga Sports Route 200-S Sparkcykel. 

Denna modell är perfekt för dig som vill köpa en lite sportigare variant, där dess lättviktiga men stabila design möjliggör hög komfort och smidig framkomst vid användning. Tack vare stabilitetssystemet och de stora hjulen känns den också mycket stadig och trygg. Det är inga problem att komma upp i lite högre (men fortfarande säkra) hastigheter här!

Stabilitetssystem och stora hjul för hög fart

En av de absolut bästa egenskaperna hos den här sparkcykeln från Stiga är att den är specifikt utformad för att rulla lite snabbare än vanligt. Kombinationen av en något mer lättviktig design, ett tryggt stabilitetssystem och de stora, tåliga hjulen möjliggör smidig framkomst i lite högre hastigheter. Och det på alla olika underlag.

Hjulens Abec-7 kullager är dock själva stjärnan i det hela – det är denna egenskap som gör att sparkcykeln kan rulla så lätt som den gör. Detta uppskattas verkligen om man ska åka en lite längre bit. Trots det känns det väldigt stadigt och tryggt att köra kickbiken då designen både är robust och erbjuder bra stadga. 

Sportig design och praktisk hantering

Utöver att denna sportiga sparkcykel är extra bra för de barn som gillar när det går lite fortare är det här också en riktigt bra modell när det kommer till hantering överlag. Den moderna utformningen innebär också att du snabbt och enkelt kan fälla ihop sparkcykeln vid behov. Perfekt då den ska transporteras eller förvaras.

Mångsidig användning för olika åldrar

En annan egenskap som bidrar till att detta är ett mycket bra alternativ att investera i är att sparkcykelns styre kan justeras i höjd, och det rätt rejält. Här kan du nämligen anpassa höjden från 86-101 cm.

Det innebär att den kan användas av barn som även är rätt mycket äldre än 7. Den höga maxvikten på 100kg bidrar också till detta. Sist men inte minst ger vi ett extra plus för den lättanvända bakbromsen som ser till att körningen blir extra trygg för alla åldrar. Trots att detta inte är en bäst i test vinnare är vi väldigt nöjda med dess prestation.

Specifikationer:
Material: aluminium, stål
Maxvikt: 100 kg
Användning från: 7 år
Justerbart styre: Ja, 86-101 cm
Däck: High Performance 200 mm-hjul

Summering

8Omdöme
Tålig och robust modell av hög kvalité

När vi summerar denna Stiga Sports Route 200-S Sparkcykel inser vi att det inte är så mycket som skiljer den från våra bäst i test vinnare ovan – den är kvalitativ, rejäl och tålig, känns trygg och enkel att använda, och så kan den användas av flera olika barn i olika åldrar.

Däremot medför avsaknaden av ett antal viktiga egenskaper att vi inte valde den här som just en vinnare. Dock är det utan tvekan en välförtjänt deltagare i detta test av bästa sparkcykeln, för det är faktiskt en av de bästa på marknaden. Dessutom är den prisvärd.


Köpguide – Viktigt att tänka på innan du köper

Hur väljer man en sparkcykel? 

Med tanke på att det idag finns mängder av olika modeller av sparkcyklar för barn finns det alla möjligheter för dig att hitta en modell som stämmer överens med alla era önskemål. Däremot kan detta generösa utbud även krångla till det lite – hur ska man egentligen veta vilken modell som är bäst, och vad är det just mitt barn behöver?

För att göra det hela lite enklare för er har vi samlat de absolut viktigaste sakerna du bör tänka på du då ska välja en sparkcykel:

Vilken sparkcykel är bäst?

Som tidigare nämnt finns det mängder av varierande modeller av sparkcyklar för barn att välja mellan på dagens marknad. Med andra ord är sannolikheten väldigt stor att du ska kunna hitta den bästa sparkcykeln för just dig och dina barn. Samtidigt kan det vara svårt att veta vilken variant som är bäst då det finns så mycket att välja bland. 

Frågar du oss, och väldigt många andra, är den absolut bästa sparkcykeln för barn STIGA Air Scooter 12” Sparkcykel. Det då den erbjuder mångsidig användning, hög komfort och säkerhet samt trygga funktioner. Den kan köras med på alla olika underlag då den både är rejäl, tålig och riktigt lätthanterlig.

Däremot finns det ett flertal andra sparkcyklar som även de är riktigt bra. Vi har listat de 4 modeller som utöver vår bäst i test vinnare även de tillhör kategorin om bästa sparkcykel för barn. Våra val baseras på pålitliga källor i form av oberoende tester, beskrivningar och recensioner.

Behöver man hjälm eller skydd när man åker?

Det finns faktiskt inget lagkrav som säger att alla som kör sparkcykel måste använda hjälm eller andra skydd. Däremot är det något som vi rekommenderar att alla gör, det framförallt om det gäller ett barn som ska köra eller åka.

Oavsett om barnet bara ska leka, göra tricks eller transportera sig bör hjälm och andra skydd vara ett krav från föräldrarna, det för barnets såväl som er och andras säkerhet.

Vid vilken ålder är det lämpligt att använda en sparkcykel?

För att användningen av en sparkcykel ska vara så bekväm, trygg och säker som möjligt är det otroligt viktigt att du anpassar köpet efter barnets ålder. Gör du det kan en sparkcykel användas från det att barnet är runt 2-3 år, det vill säga om barnet kan gå stadigt och kan hantera körningen. Det finns sparkcyklar för barn i alla olika åldrar!

Vilken sida av vägen gäller för en sparkcykel? 

För sparkcyklar som körs manuellt, det vill säga utan el eller andra drivmedel, ska man hålla sig på vänster sida om vägen. Detta enligt indikationer från Transportstyrelsen som säger att de som färdas med sparkcykel och skateboard ska hålla sig på samma sida om fotgängarna, det vill säga åt vänster i fordonets färdriktning.

Vad tyckte du om den här artikeln?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Snitt omdöme 3 / 5. Omdöme antal: 2

Ingen har lämnat ett omdöme, bli den första!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du ta del utav de bästa erbjudanden och blir notifierad när vi släpper alla stora produkt tävlingar? Prenumerera nu!

Priceadvisor.se är en prisjämförelsesajt som skapades för att hjälpa konsumenter att ta de rätta besluten före ett köp på nätet. Vi är här för att hjälpa alla att hitta de bästa produkterna till dom bästa priserna helt utan krångel för dig.

© Copyright alla rättigheter reserverade PriceAdvisor - Nordic Programvara AB

Logo
Enable registration in settings - general